kekso
|
Zdravo! Rada bi čimveč vaših mnenj in napotkov, ker sama nimam pravih idej. Moj sin (star 8. let) že od majhnih nog težko navezuje stike z drugimi oz. se ne zna vklopiti v skupino. Je zelo sramežljiv in ne ve kako pristopiti in se vključiti v pogovor ..., ko pa se enkrat s skupino spozna, pa ni nobenega problema več. V šoli je zelo priden (vsako ocenjevanje znanja, ki ga pišejo je 100 %) in zelo vljuden ter nasploh pozitiven fant, vsi sošolci ter sošolke ga imajo zelo radi- tako mi vedno govori učiteljica na govorilnih urah. Lansko leto so šli na nek izlet in sin se je dogovoril, da bo sedel z eno sošolko. Cel teden je govoril o tem. Zjutraj ga jaz peljem na avtobusno postajo, kjer je šel takoj do sošolke, da bosta skupaj sedela in ona mu odgovori, da bo sedela z drugo sošolko. Tako ga je prizadelo, da je prišel kar k meni, jaz pa sem mu rekla, da bo že našel koga, ki nima para in da bo sigurno vse vredu. Prejšnji teden pa so spet imeli neko ekskurzijo in je bil dogovornen s sošolcem, tudi že en teden. Ko sem ga zjutraj pripeljala na postajo je spet šel k njemu, on pa mu je odgovoril, da bo sedel z drugim, in tako je prišel k meni ves rdeč v obraz, ustnice so se mu tresle, bil je na pragu joka. Meni se je srce trgalo , ko sem ga videla, kako trpi, ampak mu ne smem pokazati. Rekla sem mu, da naj gre lepo na avtobus in se vsede zraven koga ali pa sam, pa se bo že kdo zraven usedel. Jaz vem, da on zelo trpi, če ni vse tako kot je dogovorjeno v naprej (takšna sem bila tudi jaz), ampak ta kruti svet ne pozna tega. Ne vem, kako mu naj pomagam, da bi lažje komuniciral z neznanimi ljudmi, ter da ga takšne situacije ne bi tako vrgle s tira. Prosim za vaša iskrena mnenja.
|