|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težavna nosečnost in želja po še enem otroku
26.5.2012 21:55:20   
Anonimen
V nosečnosti sem imela cel kup težav, tako ali tako sem diabetik, potem pa sem dobila še preeklampsijo, počutje je bilo obupno, noge in roke zatečene, da sem komaj hodila, porod je bil sprožen predčasno, hčerka je imela cel kup težav, prve pol leta je bila nočna mora, zdaj je vse ok hkrati pa se je pojavila želja po še enem otroku vendar si nekako ne upam, vem, da se mi lahko vse spet ponovi in da se lahko ne konča dobro kot prvič. Tiste ki ste imele težavne nosečnosti, ste se zlahka odločile za še enega otroka? Kaj je prevagalo za odločitev za še enega?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težavna nosečnost in želja po še enem otroku
26.5.2012 22:15:39   
2sneg13
Preprosto to, da nimam doma edinke. Odločitev za drugega je bila ko je šla prva iz plenic ven, to sem si želela. Srečna sem ker imam 2 otroka. Prvi porod in vse komplikacije po njem ...to je šlo v pozabo po kašnemu letu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.5.2012 22:19:16   
Sonček in poletje
Jaz sem prvo nosečnost 4,5 mesece bruhala po vsakem obroku, hrane sploh nisem mogla obdržat v želodcu. Po porodu sem vse pozabila in zdaj imam že drugega otroka user posted image . Ne vem, nekako sem si v tej zvezi vedno želela 3 otroke in sploh nisem razmišljala na to kaj bo, če bo.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.5.2012 22:58:38   
betty.ford
dobro premisli. in se posvetuj še s svojim ginekologom.

lahko da se težave ponovijo, lahko da ne. možnost, da se nosečnosti med seboj razlikujejo obstaja. poznam tudi primere, ko je bilo v drugo bp.

drugače pa: v zadnji nosečnosti sem imela nemalo težav, HB ni bila prva. ker če bi bila, bi verjetno ostala samo pri enem otroku. to bi bila moja odločitev.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.5.2012 12:31:20   
astrid1
Na tvojem mestu bi se pogovorila z zdravnikom, ker je pri diabetikih malo drugače. Možni so zapleti ne samo pri nosečnici, tudi pri otroku.
Osebno poznam primer, kjer so ženski strogo odsvetovali, pa ni poslušala. Končalo se je tragično otroka 9. mesecu nosečnosti. Seveda je vse odvisno tudi od tvojega fizičnega stanja in koliko imaš diabetes pod kontrolo.
Dobro se pozanimaj in se potem odloči.

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2012 12:43:58   
Katy78
Moja prva nosečnost je do 32. tedna potekala dobro, sicer sem ves čas po malo krvavela, na plod pa ni vplivalo, niti vzroka niso našli, potem pa v 32. tednu nekaj podobnega preeklampsiji, le da so bila pri meni na udaru jetra in ne ledvica. V roku 1 tedna so mi morali sprožiti porod (carski rez, ker se je mudilo, jaz sem bila v veliki nevarnosti, otrok k sreči ne). Na srečo je bilo z otrokom kljub prezgodnjemu rojstvu vse v redu, porodnišnico sva zapustila po 14 dneh in tudi danes je z njim vse ok. Me je pa ta situacija, ki je prišla od danes na jutri in potem porod v roku 1 tedna tako dotolkla, da sem si rekla, da bo to edini otrok, da čez to ne grem še enkrat, sploh ker so mi v porodnišnici rekli, da imam naslednjič 50:50 možnosti, da se zadeva ponovi, lahko še pred 32. tednom, lahko pa tudi kasneje, da se pač ne da napovedati vnaprej. Povrhu vsega pa sem morala po 7 tednih še na čiščenje, ker je v maternici ostal placentarni polip in sem ostala v porodnišnici celih 5 dni, ker se kljub čiščenju ni odstranil iz maternice. Skratka, rekla sem si, nikoli več, vse oblekice do 1. leta sem razdala, prodali smo lupinico, voziček smo pa pustili (sploh ne vem zakaj user posted image ), prav tako zibko, ki sem jo želela imeti za spomin. No, nekje po 1. rojstnem dnevu pa sem začela razmišljati, kako bi bilo, če bi bil še eden. Mož je bil bolj na realnih tleh in ga je bilo strah, da se vse ponovi oz. da se ponovi in ne konča srečno tako kot prvič. Jaz sem seveda vse neprijetne dogodke v povezavi z nosečnostjo potisnila v nek najmanjši predal mojih možganov tako da je bil mož tisti, ki me je spustil na realna tla, da imava enega zdravega otroka dovolj in da naj ne izzivam usode. Potem je bilo konec porodniške, spet je bilo treba v službo, prišel je nov ritem, ki smo se mu morali privaditi vsi in nekako ni bilo časa razmišljati še o enem otroku, vseeno pa od 1. leta dalje nobene obleke nisem več dala naprej (just in case user posted image ). Potem čez kakšno leto pa me je spet prijelo, želela sem, da bi imel sin brata ali sestro, da ne bi ostal edinec. Vedela sem, da si bom celo življenje očitala, zakaj nisem poskusila s ponovno nosečnostjo, predobro se poznam in vem, da bi me to žrlo. In mož se je, sicer s strahom, strinjal. Itak sem bila prepričana, da ne bo ratalo (imam kar nekaj kolegic, ki so imele z 2. zanositvijo veliko težav) ampak je ratalo skoraj takoj. Nosečnost je spet potekala brez težav, počutila sem se super, prepričana sem bila, da ne bo težav... Pa so se pojavile, celo 1 teden prej kot v 1. nosečnosti. Takrat sem si rekla, ali mi je bilo tega res treba, nekaj časa sem bila celo hospitalizirana v porodnišnici, bila sem na strogi dieti hkrati pa sem se psihično pripravila, da bom v roku 1 ali 2 tednov rodila, saj se je prvič stanje v roku 1 tedna tako poslabšalo, da je bilo treba nosečnost zaključiti. Vendar, vsa sreča sveta je bila očitno na naši strani, zdržala sem vse do polnega 38. tedna in imamo zdravega malega fantka, ki mi pomeni vse na svetu. Vem, da sem se pravilno odločila (čeprav se hkrati zavedam, da bi se lahko tragično končalo), sploh ko vidim starejšega sina, kako je nor na bratca, kako ga ves čas objema, boža, lupčka in pestuje. user posted image Moram pa priznati, da odočitev ni bila lahka in da sem se ves čas zavedala, kaj vse se lahko zgodi. Srečno, pa kakor koli se boš odločila. Seveda pa se prej dobro posvetuj z ginekologom. meni nove nosečnosti sicer niso odsvetovali, so mi pa povedali, da imam 50% možnosti, da se ponovi, lahko tudi pred 30. tednom.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 27.5.2012 12:44:55 >

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2012 19:32:25   
Anonimen
Z ginekologinjo sva že govorili, nosečnosti mi ravno ne odsvetuje, me je pa opozorila na vse možne zaplete. Tudi jaz želim da bi imela hčerka bratca ali sestrico, v bistvu me to žene naprej, sama namreč izhajam iz velike družine, imam še 2 sestri in 2 brata in vedno nam je bilo luštno, ko smo se kot otroci skupaj igrali in tudi kasneje, ko smo bili večji in zdaj ko smo odrasli, smo zelo povezani med sabo. Kati, vidim da si bila zelo pogumna, da si se odločila za še enega otroka, jaz ne vem, če bom zmogla, me je preveč strah. :-(

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.5.2012 20:32:17   
Anonimen
Zaradi težav v prvi nosečnosti sva z mojim že med nosečnostjo sklenila, da se tega ne greva več in še dolgo po porodu je veljalo to prepričanje ... no ampak nekje po dveh letih po porodu je pa spomin na težave začel bledeti in želja o še enem otročku naraščati ... tako da sedaj sem po treh letih in pol spet v veselem pričakovanju in tokrat, moram potrkat (tok, tok, tok), gre brez zapletov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2012 21:19:54   
ronja
Kar se mene tiče, imam vedno tako "eksotične" težave, da sem upravičeno prepričana, da se ne bojo ponovileuser posted image (pljučnica, odstop posteljice, burelija, herpes zoster, 2 ss, nosečniška sladkorna, itd... Navsezadnje tudi razne bedarije: koliko nosečk poznaš, ki bi jih pičil škorpijon in so alergiki?user posted image ). Res se iste sicer ne ponavljajo toliko (razen viroz in uroinfektov, očitno mi v nosečnosti pade imunost, da ne sfolgam več - mogoče pa enostavno preveč teram...), pridejo pa vsakič druge.

Ampak moram priznat, da do zdaj zadnje nosečnosti nisem nikoli pomislila, da bi imela pa v naslednji nosečnosti lahko kake resne probleme: vedno sem si rekla, da bo pa naslednjič pa vse bp, ker sem mela že eno zagamano, torej bo naslednjič ok (pač moja logika statistike;D). POtem naslednjič ni bilo ok, pa še naslednjič tudi ne, ampak ker so bili rezultati ok (otroci zdravi:), mi je bilo potem za nosečnosti vseeno. Kljub zrmu imam pa zdaj dovolj - imam 3 otroke in čeprav bi sicer imela 4, jih zaradi zdravja in financ rajši ne bova mela. Mogoče kdaj kasneje še 1 ali 2 posvojena (ko bojo ti že malo zrasli).

Glede na to, da ti g. ne odsvetuje zanositve (meni je prva g. rekla, da moram dalj časa počakat, da si telo opomore - česar nisem poslušala), pa da si verjetno meriš sladkor, si lahko glede sladkorne po moje mirna - pač v času zanositve si večkrat meri sladkor, ker je baje ključnega pomena, da je takrat urejen, da nima otrok kakih večjih napak. Kar se preeklampsije tiče - mami jo je imela pri meni, pri bratu (mlajši) in sestri (starejša) pa ne. Če te to kaj pomiri - statistik pa ne vem. Navadno je vedno večja možnost, če si nekaj že imel, da boš imel spet (razen pri boleznih, kjer razviješ rezistenco), ampak sama samo zaradi tega ne bi (in nisem) ostala pri 1 otroku. Odvisno od razmerja želja: strah. pri meni je bilo izi, ker je bila želja velika, straha pa ni bilo, ker so bili otroci zdravi (Ronja je bila sicer najprej na IE, a v bistvu ni bila bolna, samo reagirala je tako, ker sem bila jaz bolna... so me pa vsi 3je na smrt prestrašili! Ampak na koncu so vsi ok in to mi je bilo edino važno...) čeprav so bile vse nosečnosti "izvenserijske", če se milo izrazim;).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2012 14:53:46   
tarajemoja
pri 1 moji nosečnosti sem mela težavo da nism veliko jedla skozi mi je bilo slabo zaprta sm bla napihnjena kot balon nikakor mi ni bilo prav tečna skozi celo nosečnost potem smo pozabili vse to. zanosila sem 2. pri 7. mececih, 2 nosečnosti je bil previsok krvni tlak pa na konci prvi nosečnost z zatečenimi nogami sedaj sm 3. noseča imam pa bolečine v trebuhu v želodcu nekaj me špika pa newem zakaj na pregled sm šla prvič ampak ne k svojemu ginekologu še, pa mi je ena ginekologinja rekla da ne vidi problemov v nosečnosti samo zakaj me potem boli v trebuhu samo ne čisto vsak dan tko 1 do 2 tedensko sm pa v 10 tednu 29 imam pregled upam da je vse uredu.

TINA.B.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.6.2012 19:26:04   
astrid1
Tole sem pa komaj razbrala. Drugič napiši tako, da bo bolj razumljivo.

V nosečnosti pač zbada po trebuhu, nisi edina. Če so ti rekli, da je vse v redu in če se ti ne pojavi kakšna krvavitev, vrtoglavica, res huda slabost, potem bo vse OK.

(odgovor članu tarajemoja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?