Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
težave z gosto hrano,zelenjavo 4.1.2008 12:21:12
|
|
|
|
barby26
|
sinček je star 6 mesecev,pa mi noče jesti nič drugega kot jabolko,hruško,pa piškot(spasirano)z banano.Noče mi jesti nobene zelenjave,pa mislim da bi jo do sedaj že mogel.mogoče sem naredila napako,ko sem začela s sadjem,ki je sladko,pa bi bilo bolje če bi začela z zelenjavo.no,kar je,je,a sedaj res ne vem,kako naj ga pripravim do tega da bi pojedel vsaj malo zelenjave na kakršenkoli način.prosim za kak koristen nasvet.hvala,lp.
|
|
|
|
RE: težave z gosto hrano,zelenjavo 4.1.2008 12:37:32
|
|
|
|
biga
|
Zdaj kar je, je, mogoče se je res navadil na sladko sadje. ne obupaj, saj ima šele 6 mesecev, bo že še jedel zelenjavo. Priporočam ti, da mu zdaj ponudiš najprej bolj sladko zelenjavo - korenček, kolerabo, bučke, krompirček, tole imajo dojenčki načeloma radi. Če tudi to ne bo šlo (dve žlički, če ne več), počakaj s samostojnim uvajanjem zelenjave. Lahko mu jo pa vmešaš v sadje (lepo gresta skupaj jabolko in korenček, bučke in banana, krompir in jabolko, pa še veliko je teh kombinacij). Pa tudi spasirane zelenjave noče? Poskusi z naštetim, pa ne se sekirat, zaenkrat naj pač pije več mleka in ima le sadni obrok, če ne bo hotel zelenjavnega. Sčasoma bo gotovo tudi to jedel.
|
|
|
|
RE: težave z gosto hrano,zelenjavo 4.1.2008 13:16:13
|
|
|
|
kaya2007
|
ni nujno, da je krivo uvajanje sadja...tudi mi smo začeli z njim, pa ima raje zelenjavo. poskusi mu naredit mlečno-zelenjavno kašico. jaz dam v džezvo 90ml vode in cca 30ml adaptiranega mleka (naša bolj malo poje, tako da lahko daš več), not pa namečem zelenjavo in obvezno krompir. potem to kuhaš da je vse čisto mehko in na koncu zmiksaš s paličnim. če rata preredko lahko dodaš polento, rižolino itd. ta zadeva je bolj sladka in okusna, mogoče mu bo všeč.
|
|
|
|
RE: težave z gosto hrano,zelenjavo 4.1.2008 16:52:02
|
|
|
|
Liona
|
Tudi mi smo imeli težave z zelenjavo. Pa sem z zelenjavo začela. Ampak, ko je okusil sadje, zelenjava ni šla v promet. Potem sem nekaj časa dodajala banano. Vedno manj. Banano sem ponavadi posebej pretlačila z vilico in žlico z zelenjavo samo pomočila vanjo. Zdaj ima zelenjavo in meso raje kot sadje. Srečno
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Vrtec Radlje ob DraviMamice katerih otroci obiskujejo ta vrtec, kako ste zadovoljne z njim, z delom,..?Zelo sem zadovoljna, vse se mi zdi super. Ne bi ga menjala. (
54%)
Sem zadovoljna. (
24%)
Je kar v redu, vend (
22%)
Število vseh glasov: 41Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!