|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z dojenjem
12.2.2009 14:44:24   
PetraSkok
Ne vem več kaj storiti...imam en teden staro punčko doma, imava težave z dojenjem zaradi vdrtih bradavic, mleka je dovolj, zato si ga stiskam. Punčko pristavim na dojko, se matra in matra, na koncu ni rezultata in enostavno znori, kriči na ves glas. Poizkusila sem z nastavki, pomagale so mi tudi medicinske sestre, ko sem bila še v bolnici.

Zelo rada bi jo dojila s svojim mlekom, ampak potem ko ne uspe, ji na hitro pripravim Aptamil ali izčrpano mleko s pomočjo črpalke, katerega količina je vedno različna, giblje se okoli 80 ml.

Kaj mi svetujete, se sploh da kaj storiti, ker si jo enostavno zelim dojiti, ker imam mleko, Če ga ne bi imela, bi se prej sprijaznila.

Vesela bom vaših nasvetov.

Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave z dojenjem
12.2.2009 14:48:35   
ajataja
Sej nastavkov je več vrst poskusi še z drugimi pa ne obupat sej na začetku je hudo,ampak se morta obe naučit in navadit pa bo steklo.Kar vstrajaj to je edini recept pa boš videla da bo šlo,kupi še drug nastavek pa flaško vstran da se user posted image nauči potegnit.Sicer pa  pokliči patronažno sestro pa ti bo pomagala.

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2009 16:02:06   
pajčolanka
moj nasvet je ta da vstrajaj z nastavki. Boljš z nastavki pa na prsih kot pa po flaški.
Jaz sem dojila na nastavke do 6-ega tedna. Fuuul sem si želela dojiti brez nastavkov in sva velikokrat probali ampak ni šlo. Potem pa je kar naenkrat sama potegnila bradavico ven in tako se od 6ega tedna dojiva brez nastavkov-uporabila sem jih samo še dvakrat ko ji ni šlo.
Ko gledam nazaj se mi zdi da je bila prej enostavno še malo premajhna, ni točno vedela kaj mora narediti, bila je zmedena. Potem pa je postala močnejša, bolj se mi zdi da se je "zavedala" dojenja in je potem steklo. te pa razumem da si želiš dojiti brez njih, ampak nič drugega ne moreš kot pa da dojiš na nastavek in hkrati še vedno poskušaš brez.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2009 17:34:46   
ema111
res je več nastavkov, nama odgovarja Nuk, je veliiiiiiiiko bolj mehki kot Avent (groza, sploh ni in ni potegnila, je pretrdi bil za njo), mogoče so zdaj ti novi Mam tudi vredu.

Sem tudi jaz poskusila pozneje odvadit od nastavka, pa žal ni in ni šlo, ker nekaj sekund po nastavku, ko je bradavica lepo velika, še potegne, potem pa jo izpusti in kasneje izgubi tisti nagon sesanja.
Ampak sedaj se še vseeno lepo dojiva z nastavki.user posted image

Ne obupat in veliko sreče, da najdete pravi nastavek, ker bo tako tudi lažje za oba, kot pa iztiskat, pa tudi količina mleka se ne dela z iztiskanjem taka kot z dojenjem.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2009 17:54:19   
Nelly2
Poskusi še tole:

s čistim kazalcem nežno pobožaj punčkino nebo v ustni votlini in začela ga bo refleksno sestati. Ko ga bo sesala nekaj sekund, ga odmakni ter pristavi svojo dojko ter poskusi bradavico obrniti  čim bolj proti nebu. Bradavico pa si primi z palcem in kazalcem, tako jo boš lažje "rotirala" user posted image . In kmalu bo sesala.  

Moraš pa vztrajati in preden bo dojenje steklo gladko, bo minil mesec.

Ta način sem prejela od svetovalke za dojenje, ki je bila v porodnišnici. In uspešno sem dojila po carskem rezu.
Vztrajaj!

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2009 20:04:14   
Nastya
Ti kar vztrajaj in imej voljo, saj bo šlo. Jaz sem bila v PO v sobi z eno punco, ki je tudi imela takšen problem, a ga je doma s časoma odpravila (sta se začela dojit normalno brez nastavka). Volja, volja in še 1x volja. Pa probaj z več nastavki, vsak je drugačen in eden bo sigurno pravi.

Si pa pomagaj in si črpaj svoje mleko in ga dajaj svoji punčki in tudi s tem ko si boš črpala mleko, boš stimulirala oz. vakum vsrkava bradavico in s tem jo tudi razteza - veča.

Srečno obema !!

(odgovor članu Nelly2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
12.2.2009 23:16:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nastya)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.2.2009 23:18:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.2.2009 23:21:31   
fitzgerald
kot so ti že punce napisale - vztrajaj, pa menjaj nastavke, če imaš Aventove!
jaz sem uporabljala od Medele (ki sem jih kupila v PO porodnišnici, imajo jih pa baje tudi v BC). pa da ne boš mislila, da je šlo s temi gladko, včasih je ratalo, včasih sem pumpala (ali pa mešala Aptamil) ob hčerkici, ki je vreščala od lakote in jeze, ker sva se prej 20 min trudili, da zagrabi nastavek...

enkrat, ko se že par hranjenj ni mogla pristavit sem probala še z Aventovimi nastavki - rezultat: sem 1-2 dni samo pumpala in že skoraj obupala z dojenjem, ampak sem na srečo probala nazaj z Medelo pa je šlo.

ko je začelo lepše it z nastavki, sem včasih med dojenjem nastavek hitro izmaknila in včasih pupa ni opazila ij je že uspela lepo sesati naprej, po kake 2-3 tednih sva se pa uspeli tudi pristavit že brez nastavka, je pa bilo treba bradavico stisnit in fajn sploščit (kot kak sendvič user posted image ) v isti smeri kot potekajo od bebice usta...tako jo potem lahko zagrabi.

sedaj je ravno napolnila 6. mesecev in se še zmeraj polno doji (no pred 3 dnevi smo začeli uvajati GH)user posted image

SREČNO, boš videla, šlo bo!

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.2.2009 23:34:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu fitzgerald)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2009 23:21:12   
PetraSkok
hvala vsem puncam za odgovore in nasvete. Super ste!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2009 12:14:23   
Taula
Jaz sem imela Chicotove so super, Aventovi so pa preveliki in trdi.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2009 21:11:58   
Napolitanka
Kot da bi sama napisala tale post, meni se je dogajalo popolnoma enako kot tebi.Vendar pa nama niso pomagali ne Aventovi nastavki ne uni iz PO porodnišnice.Sem si izčrpavalal mleko 1 mesec nato mi ga je zmanjkalo.
Še danes sem žalostna ker nisem bila bolj trmasta in vztrajala, mi je pa zgrizel bradavice do krvi in sem imela cele hraste, jokal pa samo ko je zagledal dojko :)

Danes je star 3 mesece in je na Aptamilu ima pa 8 kg user posted image , no jih je imel pa že ob rojstvu 4kg in tistih 10 ml mojega mleka je bilo za njega nula. Že v porodnišnici (PO) je jedel 80.

Moj predlog : vstrajaj če le imaš moč,jaz sem zraven jokala,ko sem njega gledala kako me tolče po dojkah in joka ker mogel vleči mleka iz mojih bradavic.

srčno

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2009 23:47:52   
pikicai
tud js sm mela podoben problem.....na koncu sm začela s črpanjem.....in zdej črpam že pol leta.....mi je pa ful žal da se mali noče dojit.......vztrajaj kolkr se le da.....user posted image

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.2.2009 11:04:51   
miseka
Še vztrajaj z nastavki. Moja se še pri 4mdoji izključno z nastvakom. SEm po 2 tednih probala brez, pa je ene dvakrat ratalo, pol pa ne več. Zdaj pa sploh ne zna vleči samo bradavice. tko, da se da tudi z nastavki polno dojiti.

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.2.2009 13:35:22   
lenca1
Ti kar vztrajaj, prijateljica je z nastavki dojila do 10 meseca (toliko časa je otrok vlekel), ker je imela vdrte bradavice.

Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?