|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z babico
11.5.2007 16:45:26   
Anonimen
lep pozdrav vsem.Sem se odločila ,da svoja čustva malo izlijem,ker postaja vse bolj hudo.Stvar je takšna,da našga malega čuva babica,moja mama,sicer ne redno,občasno.Tam mu vse pustijo,star je komaj 22 mesecev,in se potepa pri drugih otrocih,sicer starejših od sebe,kar si zaželi dobi,skratka razvajanje na veliki "žlici".Otrok se tam vredu počuti,saj lahko dela kar se mu zaljubi,v bistvu karkoli(skače po postelji,kar mu doma ni dovoljeno,ker lahko pade,psa boksarja lahko sam boža,kar meni kar strah v kosti požene,sam gre že malo po stopnicah,kar šez pač ne pustim........)pa še veliko bi lahko naštevala.Naša mama pravi,češ da kompliciram,saj kaj pa bo npr.pes naredil otroku,če sta kao "prijatelja.Pa da preveč stvari otroku prepovedujem.Venomer ko ga pripeljem,ga ogleduje,češ kako je zrihtan,če nima npr.tipi topi majčke zlikane nos vesi,češ da ne gre s takim v mesto.Tam ima polno omaro oblačil,ampak ona govori da mu tam nima kaj oblečt,skratka za znoret.Niti najmanjše volje nimam več it tja,samo po otroka in to je to.Pa več ne vem ali res pretiravam,ali vsi rihtate tamale u nulo vsakdan,enostavno ne vem.Zadnjič je imel na srajčki mali flekec,zapran,in je rekla ,češ kaj mu to oblečem,da potem nikamor ne moreta it.Skratka,brezveze našteva.Morala se,m se mal razpisat,lp.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave z babico
11.5.2007 16:50:33   
Anonimen
Ja, babice, dedki... To so oni.. Radi razvajajo vnuke, vnukinje... Vendar pomisli... Navsezadnje je ona tebe vzgajala, tako da.. Preživela si, nimaš se kaj bat... Ja če gre otrok v mesto, je lepo.. Da je zrihtan, da ni nekaj umazan, ali pa da nosi umazane cunje.. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2007 16:52:25   
Anonimen
Zakaj pa ga voziš tja, če ti niti ena stvar pri "brezplačnem varstvu" ne odgovarjauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2007 16:57:39   
Anonimen
vem da je lepo če je otrok zrihtan,ampak to je pretiravanje,ne razumem,saj pa otroci jejo kak sladoled,ali pa čokoladice in pač kak flekec ne gre dobro pri pranju ven,kaj narediti,vse stvari stran pometat???? Ker pač gospe mami ne ustreza da je tak,ker boknedaj da srečata koga poznanega in bi to videl

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2007 17:03:08   
Anonimen
Mene tudi zanima to, kar je vprašala Karin...

< Sporočilo je popravil Gorazdova -- 11.5.2007 17:04:17 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2007 18:46:13   
Anonimen
Meni se pa zdi, da iščeš dlako v jajcuuser posted image .

Glede oblačil pa - jaz vedno pazim, da je otrok čist, brez flekov, še posebej, če kam gremo; tudi k babici. Če flek s pranjem ne gre ven, stvar še enkrat operemo. Če smo umazani, se preoblečemo... Popolnoma enostavnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2007 19:06:49   
Anonimen
spet jaz prva anonimna.Bistvo vsega kar ste nekatere izpostavile ni v tem,če se otrok umaže,ampak v tem da nekateri znajo samo "pikat2,češ kaki je,joj počasi bodo mu pa hlačke premale,joj,bo mu prevroče v teh čeveljčih......Kot da starši ničesar ne vemo,smo nesposobni nasploh v vsem kar naredimo.vidim pač,da nekateri to podpirajo.Meni je pač več vredna brezpogojna ljubezen,pa vseeno kako je kdo oblečen,kako izgleda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2007 19:14:23   
Anonimen
Jaz sem pa druga anonimna!

Meni je pač več vredna brezpogojna ljubezen,pa vseeno kako je kdo oblečen,kako izgleda.

Tebi že, ampak ko bo šel v šolo, bodo se otroci norčevali iz njega. In tvoj otrok bo vedn srečn s šole prhaju,ker ga tam zezajo. Ja pa kaj še!! Če si doma,ni važn,kku je oblečen,če ga pa kam peleš,pa nared usaj to,da bo lep,fino zrihtan!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2007 19:21:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

,če ga pa kam peleš,pa nared usaj to,da bo lep,fino zrihtan!

Zakaj žeuser posted image

Sej pri 22 mesecih je pa res vseeno kako je oblečen.
Naša babica ima tiste cunje, ki jih želi, da jih ima ta mali gor, kar pri sebi doma. In sama jih je kupila. Potem pa gre v vrtec ponj in ga preobleče. Pa naj, če ji paše. Mene pa ne bo komandirala, kako naj bo oblečen.

Aja, tu pa ta tretja, četrta,...user posted image  anonimna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2007 19:26:21   
Anonimen
Ja zdaj je pa res pomembno,da je otrok oblečen po zadnji modiuser posted image dajte no.Nekateri se pa res s tem preveč ukvarjate.Važno je,da imaš otroka rad in da mu nudiš tisto kar je najvažnejše-ljubezen in varnost.Pa kaj,če je kdaj umazan,saj je otrok.Anonimna 1 nikjer ni napisala,da ga na lepše pelje umazanega,napisala je samo,da ga ne preoblači za vsako figo.In dam ji prav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2007 19:32:46   
rija
itak, da se otroci en, dva, tri umažejo....ampak jaz vseeo nimam rada, da bi nosil zapackana oblačila.....anonimna, dexal, pa ne boš imela problemov z madeži user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2007 19:34:07   
Anonimen
Nikjer ni napisano, da mora biti oblečen po zadnji modi. Je pa lepo, da je čist, četudi je doma. A se vi (odrasli) dobro počutite, če ste v umazanih oblačilih? Jaz se ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2007 19:36:03   
Anonimen
Pa ne moremo primerjati otroke in odrasle.Raje imam,da je zapackan in igriv ter zdrav,kot,da ga stalno nadziram,da nima slučajno kje kakšen madež.To so otroci in ne odrasli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.5.2007 19:36:09   
Anonimen
opet jaz,prva anonimna.Dalija hvala,ker razumeš.Naj povem rija,da mene tu pa tam kak madež ne moti,pa čeprav je otrok vedno lepo zrihtan v novih oblačilih.Sem tud sama take sorte da sem vedno poštimana.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
11.5.2007 19:39:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Raje imam,da je zapackan in igriv ter zdrav,kot,da ga stalno nadziram,da nima slučajno kje kakšen madež.To so otroci in ne odrasli.

Saj pa nihče ni rekel, da se ga nadzira, da se ne zapacka - sam ko je umazan, gre umazana majica dol in čista gor. Zelo simpl.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.5.2007 19:43:13   
Anonimen
Ja, samo nima vsaka mamica toliko za preobleč,da bi ga lahko tolikokrat preoblekla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.5.2007 19:44:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Ja, samo nima vsaka mamica toliko za preobleč,da bi ga lahko tolikokrat preoblekla.

Ah, saj pa ni treba imeti tooolikoooo. Sicer pa - na to nimam pametnega argumentauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
11.5.2007 20:57:49   
altati
sploh ne bom pametovala.......cunje gor, cunje dol, umazane, čiste, brez veze....
Moj edini odgovor je JASLI ali drugo privat varstvo.
Je treba pač plačat določeno ceno in teh problemov ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.5.2007 21:02:31   
muška
Oprosti, ampak pretiravaš.  IN zares preveč kompliciraš! Verjetno se boš zgrozila, če ti povem, da je moj sin star 21 mesecev in že najmaj 6 mesecev hodi SAM po stopnicah, in tudi sam se je naučil. Resda , da sem ga  najprej nadzirala in mu dopovedovala, da se mora držat ograje in ne zidu, ampak je tako ali tako to sam ugotovil. Tudi psa boža,... pa kaj.

Eh ne bom več naštevala, da ne bo kje katera socialne klicala user posted image user posted image user posted image  , ne hecam se!  Ampak je pa res, da sta oba moja otroka ZELO samostojna user posted image  In mogoče tudi zato, ker jima precej stvari pustim! Sem v bližini, vidim vse, vse budno spremljam, .... pa smo še vsi celi user posted image

No tam pri oblekcah, pa imam jaz vedno en stavek pripravljen za kogar koli, ki mu kaj ne paše in sicer, "pa mu kupi kaj drugega in imej pri sebi , za vsak slučaj"!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.5.2007 21:24:57   
madela
Jaz pa anonimno razumem. Poanta ni v tem kako je otrok oblečen,pa če lahko hodi po stopnicah,gre se za to,da nekatere babice hočejo svoje vnuke razvadit in hkrati zbijajo starševsko avtoriteto. Pol več ni tako enostavno,ko otrok doma ne uboga,ker mu je pri babici pač vse dovoljenouser posted image
Z mamo se pogovori kakšen je tvoj način vzgoje in ga poskusita do neke mere izenačit,da otrok ne bo preveč zmeden. Če pa ne bo šlo in te mamina vzgoja tako zelo moti pa je še ena varianta-vrtec.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.5.2007 21:30:05   
muška
meni pa se ne zdi razvajanje, če babica pusti da otrok sam hodi po stopnicah, če že zna in da boža psa user posted image

Se pa definitvno strinjam o tistem s sladkarijami, to pa je razvajanje!

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.5.2007 22:33:07   
poliloni
Naj jih razvajajo, a vseeno morajo biti meje, ki se jih moramo vsi držati.
Mene pa najbolj razjezi, če mu nekaj ne dovolim, pa tašča namesto da bi rekla ne, ne smeš reče: Ne, mami ne pusti! Mi tako dvigne pritisk, da je joj. Enako naredi, če mu ata (dedek) kaj ne pusti - npr. igranje z vodo zvečer pri 10ih stopinjah - njen odgovor Ata ne pusti!

user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.5.2007 10:33:12   
Anonimen
Ampak men pa še zmeri ni nihče odgovoriluser posted image

Bom bolj natančno vprašala. A želiš imeti brezplačno varstvo ali varstvo kjer bodo upoštevali tvoje želje. Oboje očitno pri vas ni združljivo.
Pa odgovorim si lahko itak sama se mi zdi. Pač je lažje jokat da nekdo ne dela tako kot ti hočeš k pa vrtec al pa varuško plačat.

Moje mnenje je pač da so babice na svetu zato da občasno pomagajo če želijo in da razvajajo vnuke(ter se hvalijo z njimiuser posted image ). Za vzgajat so pa starši.
Babice in dedki so svoje otroke že vzgojili, ne vem zakaj pričakujete da bodo še vašeuser posted image

(odgovor članu poliloni)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
12.5.2007 10:47:10   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ampak men pa še zmeri ni nihče odgovoriluser posted image

Bom bolj natančno vprašala. A želiš imeti brezplačno varstvo ali varstvo kjer bodo upoštevali tvoje želje. Oboje očitno pri vas ni združljivo.
Pa odgovorim si lahko itak sama se mi zdi. Pač je lažje jokat da nekdo ne dela tako kot ti hočeš k pa vrtec al pa varuško plačat.

Moje mnenje je pač da so babice na svetu zato da občasno pomagajo če želijo in da razvajajo vnuke(ter se hvalijo z njimiuser posted image ). Za vzgajat so pa starši.
Babice in dedki so svoje otroke že vzgojili, ne vem zakaj pričakujete da bodo še vašeuser posted image

midve pa očitno enako razmišljavauser posted image . Me veseliuser posted image !!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.5.2007 10:57:45   
skuštrana
Altati in Karin, jaz se tudi strinjam z vama.
Anonimna, če ti brezplačno (predividevam) varstvo ni povšeči otroka vpiši v vrtec pa jeuser posted image . Čisti računi dolgi prijatelji.
Jaz imam tamalo sicer doma, ampak obasno jo pa počuva babica. In mi tudi ni všeč vse kar se tam dogaja, ampak sem starim staršem hvaležna za pomoč, ki jo od nji dobim in ne kompliciram. Sicer pa otroci se zelo hitro naučijo in razumejo kaj jim je pri kateri osebi dovoljeno.
To, da otrok pri 22 mesuser posted image ecih ne sme it sam po stopnicah mi je pa čudno. Kdaj mu boš pa dovolila? Ko bo star 10 let? Tudi takrat lahko pade, a veš? Meni tudi mama včasih reče, ja kako si jo pa oblekla, pa kaj ima to obuto pa take bedarije, ampak jaz samo zavijem z očmi, skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Se mi ne da obremenjevat s takšnimi stvarmi, imam dosti drugih problemov.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?