|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave s kolki in porod
24.3.2009 19:29:33   
cukr07
Situacija je taka:
Kot otrok sem imela prirojen izpah obeh kolkov. Kot posledica tega mi je ostala slaba gibljivost kolkov, Predvsem odmik kolkov (oz. abdukcija), npr. po turško sploh ne morem sedet. Bolečin zaenkrat nimam.
Sedaj sem noseča in mi je ginekologinja rekla, da je to lahko indikacija za carski rez in da bi bilo dobro da se posvetujem s kakšnim ortopedom oz. fiziatrom.
Zanima me, če je mogoče katera med vami s podobnimi težavami, ki je že rodila in kako se je izteklo?

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave s kolki in porod
24.3.2009 19:57:09   
ledenka
moja mama, enako je imela prirojen izpah kolkov, sledilo je nekaj operacij, naju oba pa je rodila naravno.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2009 22:30:28   
Najaa
Imela sem izpah enega kolka, rodila naravno. Me je pa v vsaki nos. noro bolel ta kolk! user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2009 20:57:37   
sonjaka
Tudi jaz sem imela izpah obeh kolkov in bila operirana. Gibljivost imam slabšo kot povprečni ljudje, ki jih poznam, rodila obakrat naravno brez težav. Če daš lahko noge na ginekološki stol, potem ni problema. Ni treba dajati noge nevemkako narazen pri porodu (kot sem si jaz predstavljala). Mene so tudi ful spraševale babice, če je v redu.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.3.2009 9:52:25   
cukr07
Jaz do sedaj sploh nisem pomislila, da bi bila to ovira za porod. Me je pa moja G na zadnjem pregledu kr malo prestrašila. Res da ne morem dat nog ful narazen - na ginekološki stol se spravim brez problema (le pri spolnih odnosih v ˝klasičnem položaju˝ občutim bolečino, ampak če ne traja predolgo že zdržim user posted image ).
Se mi zdi, da je za porod bolj pomembna razteznost medenice oz. simfize, kot pa gibljivost kolkov. Mi je G sicer svetovala, da naj grem na posvet k ortopedu, ampak se mi zdi da mi itak nima kaj naredit, če nimam težav.
Bom počakala, kako se bo nosečnost naprej razvijala in v primeru težav začela ukrepat.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2009 21:01:11   
sonjaka
Oh, pol pa ni problem. Meni tudi ginekološki stol dea malce težav.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?