Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: težave s kolki in porod 24.3.2009 19:57:09
|
|
|
|
ledenka
|
moja mama, enako je imela prirojen izpah kolkov, sledilo je nekaj operacij, naju oba pa je rodila naravno.
|
|
RE: težave s kolki in porod 24.3.2009 22:30:28
|
|
|
|
Najaa
|
Imela sem izpah enega kolka, rodila naravno. Me je pa v vsaki nos. noro bolel ta kolk!
|
|
|
|
RE: težave s kolki in porod 25.3.2009 20:57:37
|
|
|
|
sonjaka
|
Tudi jaz sem imela izpah obeh kolkov in bila operirana. Gibljivost imam slabšo kot povprečni ljudje, ki jih poznam, rodila obakrat naravno brez težav. Če daš lahko noge na ginekološki stol, potem ni problema. Ni treba dajati noge nevemkako narazen pri porodu (kot sem si jaz predstavljala). Mene so tudi ful spraševale babice, če je v redu.
|
|
|
|
RE: težave s kolki in porod 26.3.2009 9:52:25
|
|
|
|
cukr07
|
Jaz do sedaj sploh nisem pomislila, da bi bila to ovira za porod. Me je pa moja G na zadnjem pregledu kr malo prestrašila. Res da ne morem dat nog ful narazen - na ginekološki stol se spravim brez problema (le pri spolnih odnosih v ˝klasičnem položaju˝ občutim bolečino, ampak če ne traja predolgo že zdržim ). Se mi zdi, da je za porod bolj pomembna razteznost medenice oz. simfize, kot pa gibljivost kolkov. Mi je G sicer svetovala, da naj grem na posvet k ortopedu, ampak se mi zdi da mi itak nima kaj naredit, če nimam težav. Bom počakala, kako se bo nosečnost naprej razvijala in v primeru težav začela ukrepat.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?