|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave pri uvajanju - boji se otrok
9.2.2007 17:42:13   
tinkatonka
Ja tudi pri nas je prišel čas, ko smo začeli uvajati našega sončka. Pa je šel prvič v  vrtec prejšnji torek in sredo. Dokaj vredu, sicer malo boječ ampak se je že malo zaigral. V sredo sem šla ven za 15 minut in ni nič jokal. Potem je dobil vročino in sva ostala doma. Zdaj v ponedeljek spet prideva, on spet boječ, se me drži za hlače, bog ne daj, da sem ga hotela malo "poriniti" tja med otroke, ker se me je še bolj prijel. Vzgojiteljice ga malo zamotijo in jaz "kidnem" ven za 45 minut. Pirdem nazaj in Anej TULI. Baje je bilo 15 min vredu, potem pa samo jok, ni pomagala duda, nič. V torek in sredo spet poskusimo s "puščanjem za urco, spet samo jok. Samo naročje vzgojiteljice pomaga. Pa še to bolj švoh. Boji se biti na tleh med drugimi otroci. Ta "strah" je imel že pred vrtcem. Ko smo se dobile mame v Koloseju in so otroci vsi sedeli na blazini in se ogledovali, je moj odpuzal stran. In če sem se premaknila, za 10cm stran od njega, ko so bili otorci zraven je jokal. Pa sva hodila na plavanje z otročki in ista pesem. Samo da sem ga položila na tla, da sem se preoblekla, je jokal kot zver, v bližini je seveda bil spet en otrok.

Kaj naj naredim? A je po karakterju tak??? Ne bi rada da se boji otrok. Rada bi mu vcepila samostojnost, pa je pravi mamin sinko. Večji otroci so mu zanimivi, toliko stari kor on pa najhujša nočna mora. Trga se mi srce, ko vidim, da v vrtcu joka, ampak upam da bodo te težave čimprej minile.

Prosim nasvete!

Tina 

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave pri uvajanju - boji se otrok
9.2.2007 18:01:42   
Anonimen
Kaj naj naredim? A je po karakterju tak???

Možno. Apak se bo slej ali prej skuliral, še vsak se je. Če ti je v tolažno, naš se je šele po štirih mesecih, ja od septembra do decembra so bili problemi. Moraš biti trdna in mu ne pokazati, da ti pride do živega, čeprav sem tudi jaz kdaj za vogalom solzo spustila. To je zanj težko obdovje, ampak verjemi, bo prešlo.

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2007 19:48:39   
karin412
Tina! Sem prebrala zgodbo. Ko sem delala v vrtcu, je ena punčka jokala cel mesec po 3 ure vsak dan. Meni se je trgalo srce, še posebej, ker sem mamo poznala. Pa ne moreš nič naredit. Mama je šla v službo in ni imela druge izbire. Punčka se je potem navadila in je rada hodila v vrtec.
Če nimaš kakega drugega varstva ali da bi imela privat varuško, boš morala dat to skozi. Jaz mojega otroka ne bi dala v vrtec tako zgodaj, če bi le mogla, ampak življenje je tako.
Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.2.2007 10:21:40   
sarazan
Sem ti na naši temi pozabila napisat še tole.

Sara je 2 tedna preživela v vrctu skoraj izključno v naročju ene izmed vzgojiteljic (pomočnic) - bile so tri. Zdaj se počasi vključuje v igro z otroki. In ne joka več!

Če se lahko zmeniš z osebjem, naj imajo Aneja nekaj dni v času tvoje odsotnosti v naročju in ga tolažijo. Naša Sara je na ta način dobila zaupanje v tam prisotne odrasle in zdaj, ko ji postane hudo, gre do ene izmed vzgojiteljic, se pocrklja in šiba naprej.

Pa srečno, s čim manj joka.

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.2.2007 16:20:01   
tinkatonka
Najprej HVALA za tolažilne besede. Očitno bo točno tko kot pri sarazan. Anej je tudi samo v naročju pomirjen, samo da ga hočejo odložit na tla je jok na kubik. Ful mi je težko, pa vem oz. upam da bo ta faza minila in to čimprej, ker mi je hudo, ko mi otrok joka, zato ker me pogreša, ker ne zaupa drugim ljudem. Jutri se začne teden, ko bomo poskušali jesti zajtrk, kosilo, spanje. Bo naporen teden tako za mene kot za Aneja. Ampak ni vrag da nama ne uspe. Upam samo da mi ne bo zameril. Sploh zato, ker ga bom čez 3 tedne ko bom začela hodit v službo tja samo vozila, pobirali ga bodo iz vrtca pa moji starši. In bom jaz tista "ta grda", ki ga vozi tja user posted image  , iskat ga pridejo pa drugi. user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.2.2007 17:38:52   
petja
Upam, da ti bo tole kaj pomagalo ... Moja user posted image  je bila pri enem letu enaka, bala se je odraslih, otrok, kamor sva prišli, je ves čas plezala po meni, ves čas bila zraven mene ... grozno! Vsi otroci so se igrali, tamala je pa visela na meni. Pri 13. mesecih se je totalno spremenila, se vključevala v družbo, zdaj pri 14. mesecih pa na naju kar pozabi, samo da vidi otroke, tudi starejše, že šiba za njimi.

Hočem povedati, da se bo unesel, navadil na druge otroke, samo rabi malo časa. Jaz bi ti predlagala (če imaš to možnost, vem pa, da je precej nerealno), da z vrtcem počakaš še en mesec, ker bo lahko takrat čisto drugače. Če pa ne moreš, potem ga boš morala pa na silo uvesti user posted image .

Lp, petja

Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Partner/ica in nosečnost
пеперутка16

Ali vaš/a partner/ica ve, v katerem tednu ste noseči?

Da. (60%)

Ne, vedno pozabi. (20%)

Ne, ne zanima ga/jo. (20%)

Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!