|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave pri opremljanju stanovanja
9.12.2005 13:33:55   
Anonimen
z ljubijem sva začela opremljati stanovanje. Moje in njegove staršev sva prosila, da bi bila vesela denarja in iz tega denarja bova kupila opremo za katero se bomo zmenili. Z mojimi starši sem se lepo zmenila, da mi bosta denarno pomagala. Toda težava je nastala pri njemu doma. Tašča ves čas navija, da naj kupujeva najcenejše stvari, kar je v akciji. To bi seveda rada. Rada pa bi tudi to, da bi imel stanovanje nek stil. Ujemanj v barvah. Sedaj se po sloveniji odpirajo Hoffer štacune in tam naj bi se prodajal nek full pocen pralni stroj. Ravno včeraj mi je tašča rekla, da naj grem kupit ta pralni stroj. Jaz sem ji rekla, da ne zaupam neznanim firman, da bom raje kupila nekaj poznanega. Pa je rekla, da ga nama bo šla kupit ona. Men je zavrel v glavi. Rekla sem ji, da naj nama da raje denar, in da bova za ta denar kupila pralni stroj. Pa je rekla, da tako pa ne gre.

Bojim se da mi bo kupila pralni stroj, tako kot mi je že, jedilni servis, džezve.... Nič po mojem okusu.

Kaj mislite vi?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave pri opremljanju stanovanja
9.12.2005 13:37:59   
Dejča
Naj ji tvoj reče, da si bosta sama kupila take večje stvari, ker bi rada, da bi vama bilo to, kar imata, všeč. Pomoč je seveda dobrodošla, izbirala in izbrala pa bosta sama. Pa ne more vama kar vsiliti in kupiti stvari, ki si jih zamisli. Če ne ji reci, da ga bo lahko kar sama imela. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.12.2005 13:39:37   
Dejča
Vse, kar je kupila, pa imaš lahko za rezervo in si kupiš nove - saj veš, ko bodo tiste stvari, ki ti bodo všeč, v pomivalcu user posted image .

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2005 13:42:00   
rija
Nimam teh problemov, ker sem dovolj odločna in povem, če mi nekaj ni všeč. Pa me več nobeden ne posiljujeje s svojim okusom.....

Jasno in glasno ji daj vedeti, da opremljaš SVOJE oz: VAJINO stanovanje, po VAJINEM okusu. Če želi pomagati, naj ti kupi tisto, kar boš izbrala sama, pa četudi gre za kuhinjske krpe....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2005 13:42:51   
lucika
jaz mislim, da bos se ze sama imela cas kupovat po svojem okusu. na tvojem mestu bi bila vesela vsake pomoči, tud pralnega stroja iz hoferja, ki je prvic zelo poceni, drugic energijski razred a, tretjic pa se senkanemu konju ne gleda na zobe. jaz bi ga bila vesela, tudi dzezve in kozarcev. za selitev rabis ogromno stvari naenkrat, ki si jih sama kar takoj ne mores privoscit...zato konec koncev ne gledas kake barve je odpirac za konzerve, glavno da ga imas, ker ga rabis. ko bos pa hotla dizajnerskega, si ga bos pa kupla.

ogromno je stvari, ki se jih rabi, in bodi srecna, da imas koga ,ki ti zeli pomagat. tudi tvoji in njegovi starsi verjetno nimajo vsega kar so si zeleli, pac pa veliko takega kar so si v tistem trenutku lahko privoscili.

pohistvo in barve sten so ze vazne, kaj pa na pralnem stroju pise, pa niti ne, sploh ce pere. pa sploh če je podarjen.

bodi vesela in ne kompliciraj po nepotrebnem. nama ga ni nobeden kupil, pa imama starga, kupljenega rabljenega, prav tako kuhno in pomivalca. pa so moje zelje cisto nekaj drugega...in bi bila vesela, da bi t odobila, se lepse, da bi dobila novo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2005 13:51:22   
rija
Lucika, po eni strani imaš prav.
Šenkanemu konju bi se naj res ne gledalo v zobe.....Ampak ta rek je veljal v daljni preteklosti.....Dandanes dobiš za enak ali celo manjši denar zelo različne stvari. Stvari, ki so ti všeč in stvari, ki ti niso. Razlika je edino v MOŽNOSTI IZBIRE po svojem okusu. In spoštovanju tvojih želja, s čemer ima njena tašča očitno velik problem.
Nemalokrat stanejo stvari, ki mi absolutno niso všeč, vsaj enkrat več od tistih, ki so mi.

Ja. Meni recimo pa je pomembno, kakšen je odpirač za vino, kakšne kozarce ima...pač, ljudje smo si različni....

Ok, popravljam, odpirač za konzerve....user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 9.12.2005 13:52:54 >

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2005 14:10:28   
Anonimen
Zakaj pa sta potem prosila starše za pomoč? Midva teh težav nisva imela, ker sva si vse sama opremila s svojim denarjem. In niti ne vem, zakaj bi starše prosila za denar. Če ga nimam dovolj, si vzamem kredit, če nimam službe, pa si ne morem opremiti stanovanja. Pač živim po zmožnostih. Starši so dovolj naredili zame, da so me spravili do kruha, potem nisem več njihova skrb. Čisto preprosto. Meni to sploh ne vžge, da bi se tako na starše obešala, saj imajo oni svoje življenje. Ne vem.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2005 14:27:32   
Anonimen
Še dobro, da je pripravljena sovlagat. Meni tudi ne bi bilo prav, da bi mi drugi izbirali pohištvo. Ravno zato njegovim (moji imajo dober okus in cenijo moje mnenje) staršem nikoli ne bi rekla za denar - v bistvu vama tudi niso dolžni pomagat. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.12.2005 14:39:01   
MarijaPo
Tudi sama menim, da je problem v kapitalisticnem nacinu razmisljanja.
Ce nimas denarja, si pac ne mores privoscit najboljsih pralnih strojev, zato ne razumem zakaj si jezna na tasco. Tasca si je s tem, ko vama daje denar in stvari kupila pravico, da jih ona izbere. Dokler ne bosta na svojih nogah, si bosta pac morala pomagat s podarjenim.
Tisto o moznosti izbire tudi ni res. Ce nekdo za nekaj placa, bo seveda sam izbral kar je po njegovem najboljse, zato tasca ne odstopa od svoje izbire. Pa tudi dogovor med vama in tasco ocitno ni bil natancen. Zmeniti bi se morali ali vama bo ona kupila stvari, ali pa vama dala neko vsoto denarja, pa si sama kupita kar si mislita za ta denar. Zdaj ni zadovoljna ne ona, ker misli, da sta nehvalezna, ne vidva, ki vama niso vsec njene stvari.

Malo je treba tudi razmislit kje vajin proracun kotira, ce sta precej brez denarja, potem bo tudi Hoferjev stroj odlicen, ce ga imata ogromno, potem bo tudi bosch premalo dober, ne razumem pa, kako pricakujeta srednji cenovni razred, pri cemer vama morajo vajini pomagat.
Nama so tudi starsi pomagali, vendar sva se zmenila za denar in sva potem sama dodala toliko, da imava zdaj super stroje, pa smo vsi srecni.

Po moje gre tudi pri vama za kaj takega. Skusajta se domenit za denar in ne za dobrine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.12.2005 14:40:15   
Anonimen
Vzemi, kar kupi, in če ti ni všeč, prodaj. Ji pa že prej povej, da boš to naredila. Mogoče si bo pa premislila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.12.2005 14:42:26   
darja72
Se popolnoma strinjam z Anonimno. Če ti pač kaj ni všeč, si kupi s svojim denarjem. Če ga nimaš: varčuj ali vzami kredit ali pa bodi zadovoljna s tem kar ti starši podarijo. Pa saj niso oni odgovorni, da ti bodo zdaj še  kupili vso opremo po željah in v stilu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.12.2005 14:48:41   
PIKA
Moj rek pa je: raje sedim na blazinah na tleh, kot na poceni sedežni, katera mi ni všeč. Če nimam denarja za stvari, ki si jih želim, ne kupim stvari, ki mi niso všeč. Predvsem pa ne dovolim nobenemu, prav nobenemu, da mi kupuje razne stvari. Tako navado je imela moja bivša tašča, potem pa je vse neuporabno romalo razbito v smeti (sem se pač zaletela vanje s cevjo od sesalca,...). Sedanja tašča pa naju vpraša, kaj rabiva in če se za kaj odločiva, to tudi kupi, ampak vedno s posebnim namenom (napr. rojstni dan, dedek mraz, otvoritev nove hiše,...). Nič nama ne kupuje brez razloga, ker tega ne dovoliva. Tudi hišo sva postavila sama, nisva prosila niti dinarja. Kar se tiče gospodinjskih aparatov, pa vedno priseževa na Gorenje ali Bosch. Imela sva preveč slabih izkušenj s pralnim strojem Candy, ki sploh ni bil poceni, vendar od prvega do zadnjega dne ni deloval pravilno. Tako, da še vedno raje nič, kot poceni in nekvalitetno!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.12.2005 15:54:04   
Anonimen
Oglašam se ponovno, ker želim povdariti, da nobenega od staršev nisva prosila za pomoč, sama imava dovolj denarja za opremo stanovanja, ampak so se sami javili. Če ne bi imela denarja ne bi šla v nakup in opremo stanovanja.

Težko pa je ugovarjat moji tašči, ki jo zmoti že, če namesto dveh pomaranč kupiva tri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.12.2005 16:33:59   
Skorpija
Moje in njegove staršev sva prosila, da bi bila vesela denarja in iz tega denarja bova kupila opremo za katero se bomo zmenili.

user posted image  Tako si napisala v prvo in po mojem so punce razumele, da sta jih prosila za pomoč. Samo toliko, mnenja o tvojem problemu pa nimam, ker nimam tašče in nikoli ne komentiram takih tem...pač nula izkušenj na tem področju user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2005 17:07:18   
Anonimen
Brez panike

(odgovor članu Skorpija)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
9.12.2005 17:31:15   
Marogica
Če sama ne bi imela denarja, bi bila vesela vsakršnega pralnega stroja, ker bi mi bilo kot prvo najbolj pomembno, da bom lahko prala. Moram pa priznati, da je meni osebno za pralni stroj čisto vseeno kašne znamke imam. Mi pa npr. ni važno kakšen hladilnik imam. Kaj hočem s tem povedat? Da smo ljudje različno občutljivi in zahtevni/nezahtevni pri določenih stvareh.
Mislim, da imaš samo dve možnosti, ker pogovr s taščo očitno ni možen. Ali ne vzameta od nje NIČ, pa si kupita, ko bosta imela sama dovolj, ali pa vzameta to, kar vama ponuja. Jaz bi vzela vse, kar trenutno ne bi imela, pa bi si kasneje sama kupila tisto, kar mi je všeč, ker je vseeno bolje sedeti na cenem kavču, kakor pa na tleh. To so floskule. Po 14 dneh bi vaju pošteno rita pa hrbtenica bolela, pa mislim, da bi si kaj hitro premislila. Meni je moja hrbtenica v takem trenutku bolj važna, kot pa moj ponos(beri okus).

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2005 17:42:01   
Ines.
Ti boš živela v tem stanovanju, ti boš uporabljala pralni stroj, ti boš uporabljala džezvo, ti boš uporabljala beštek,...raje ne sprejmi denarja, če ti misli potem po svoje komandirat. Nama je tašča dala denar za pralni stroj in komandirala katerega moram kupit in kje, pa potem da moram za ta denar kupit že pralno-sušilni stroj. Pa ji je moj povedal, da naj ne daje denarja, če se misli vtikat. Pol je bil pa mir.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.12.2005 18:42:20   
karmy
a ti je toliko do tašče  da hočeš ohrant stike al jo lahko pošlješ v lepše kraje?

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.12.2005 18:56:02   
Pupica
Ja če se ji pa ne da dopovedat pa pusti, nej kupuje. Za prvo silo bo, da ne bosta brez. Ko bosta mela več denarja, stare stvari prodaj prek malih oglasov, da bo vsaj nekaj, ti pa si kupi, take kot želiš.
[imghttp://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/good.gif[/img

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.12.2005 19:53:22   
ona
Po vsem tem prebranem-še sreča, da nimam TAŠČE!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.12.2005 19:57:11   
Reja
Mene pa zanima, ali tašči poveš, ko prinese kaj, kar ni po tvojem okusu?

Nikar se ji ne pusti, če ti veš, da ji ni všeč, če kupiš 3 pomaranče namesto dveh, ji daj vedeti, da tudi npr. KAVČ, ki je veliko pomembnejši od ene pomaranče gor ali dol, ni po tvojem okusu.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.12.2005 21:28:25   
Annny
Tašči se prijazno zahvali, ker verjamem, da ti hoče dobro. Povej ji, če že na vsak način želi pomagati, naj  pač prispeva denarno, sicer pa ne. Saj praviš, da sta dobro situirana in nakup pralnega stroja ne bi smel biti problem. Najbolje je že na začetku naravnost povedati, kako in kaj mislita, pa vama bodo kasnejši problemi prihranjeni. Ja, jaz tudi ne maram akcijuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.12.2005 22:18:30   
giga
Ti se tašči zahvali za pomoč, pa nes pralni stroj zamenjat, če ti ni OK. Njej pa rec, da ni delal. Če se z njo res ne da zment, pol jo pač morš okrog prnest, čeprav nisem ravno zagovornica laži. Tudi naši prababici se ni dal dopovedat, da nočmo hojce, pa smo jo vseen dobil. Zdej jo ima tašča v kuhinji, ker je tam "več prostora" za norenje našega palčka. Tko pač je, enim se ne da dopovedat, pa moraš vseen tko skombinirat, da je tebi ni tvoji družinici Ok.

Carpe diem!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.12.2005 22:43:50   
KIRA
jaz ti dam čist prav. jaz tud ne maram da mi tašča kaj kupuje, ker vedno ustreli kozla, ampak res čist za vsako. raj mam, če mi da dnar. ampak odkrito povedano, to je morda 1x naredila. vse ostalo kar je kupila - seveda nikol ne vpraša kaj rabim, ampak nardi po svoji glavi -  se ali valja po predalih in podstrešju, ali pa sem podarila naprej da se mi ne valja po kotih, ker je baba "malo utrgana" če kdo mene vpraša. kupuje take stvari, ki jih noben ne rabi, po možnosti  se gor nabira prah, pa na tak način meče dnar skoz okno - bi se dal dost pametnej porabit, poleg tega pa je po mojem babnca čist brez okusa. sploh se mi ne gre za vrednost kupljenega, ampak za kavliteto, uporabnost in okus.
sama vem, da nimam glih dosti dnarja ker sem brez službe in moram bit takih daril vesela, ampak odkrito povedano, če kupuje SRANJE, ki ni za nobeno rabo, pol naj raje ne kupuje nič - se bom že sama znašla. hvalabogu se bomo kmalu selil in bom naredla čistko. mogoče bom še kaj po  "nesreči" razbila in bo romalo v koš, da ne bo cirkusa, zakaj mečem stran.. uh!!!! nekaj stvari bom pa probala spravt med ljudi - teh žal ni dosti, večina je neokusne šare, ki ni za nikamor.
jaz ti čist prav dam - kupi si tist, kar ti je všeč in boš uporabljala, ne pa da ti vsiljujejo  nekaj, česar ne boš marala, pol bo stalo v kotu, pa še hvaležna boš morala bit, ker so ti to kupli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.12.2005 23:27:10   
Spark
Točno tako kot je rekla Kira. Sploh pa pralni stroj ne kupuješ samo za eno sezono. Me prav zanima če je njihov energijski razred res A. Pralni stroj boš uporabljala najmanj 7 let, potem pa ali bo crknil, ali bo še naprej deloval, ali pa bo tehnika tako napredna da bodo izmisli takega, ki še perilo direkt pospravi v omaro. No ja, malo heca mora biti. Pri takih stvareh pa se meni ne da zafrkavati in kupovati nekaj ker je zelo poceni. Zaupam Gorenju pa Boschu, pa mogoče še kakšni drugi znamki. Ampak ti se odloči in si sama kupi tisto kar ti je všeč.
Jaz sem velikokrat padla na to finto, da sem se odločila za neko cenejšo stvar  pa čeprav mi ni bila idealna ampak je bila cenejša. Ko pa sem to imela doma sem ugotovila, da mi to prav zares ni všeč in da bi raje imela tisto stvar ki mi je bila bolj všeč pa je bila dražja. Na koncu sem vedno kupila še tisto stvar ki mi je bila bolj všeč, s tem da sem imela dvojni strošek, pa še odvečno kramo. In jaz se ne grem več tega. Tudi če je 500 sit hvala ne rabim še ene šare. Kupim tisto kar mi je všeč.
Taščiuser posted image pa povej da si našla en pralni stroj ki ti je full všeč in ima full funkcij in oh in sploh in ji povej da ga greš iskat, da je boljši od tistega iz Hoferja (daljša garancija, nižja poraba elektrike, ... pa ista cena). Počakaj da se stroji prodajo v Hoferju, pa ji povej da je tistega ki si ga želela zmanjkalo, potem pa si izberi enega drugega, pa naj tašča plača. Zraven ji pa še povej ko bo plačevala tistega ki si si ga sama izbrala, da je imela prav in da bi si res morala kupiti tistega v Hoferjuuser posted image . Samo res škoda ker jih je zmanjkalouser posted image .

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

imena
baby girl 29

katero ime vam je lepše??

taj (25%)

ožbej (19%)

tilen (36%)

maj (21%)

Število vseh glasov: 366

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!