|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   teža in velikost otroka
22.12.2006 11:18:15   
slumpo
Sem v 27T. Imela sem redni pregled in malček bi baje moral tehtati tam okrog 900 g. Moj velikan pa je imel kar 1.10 kg. Res je da sem se v zadnjem mesecu tudi sama kar precej ojačala zaradi neizmerno dobrega apetita...ampak ali to vpliva na težo malčka? Sedaj sem dobila napotnico za pregled sladkorja! Pa kljub vsemu me zanima kaj je vse lahko vzrok za tako odstopanje? Ali je lahko z otrokom kaj korenito narobe ali je to lahko mogoče le neenakomirna rast otroka? Moram pa še povedat da je do sedaj ustrezal tednom in da je na tem pregledu bilo to prvič zaznano kot odstopanje!

Malček me skrbi da z malčkom ni kaj narobe?

Lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: teža in velikost otroka
22.12.2006 11:34:48   
Ninica
Meni je pa UZ kazal v 31. tednu, da ima otrok 2.200 g. Na drugem UZ je pokazalo, ima 1800 g. Sama sem imela gestacijski diabetes (ki sem ga s strogo dieto lepo uravnavala), pa so mi zdravniki povedali, da so odstopanja velika in da naj se ne sekiram. Pa se res nisem. Otrok je ob porodu tehtal 3.240 g. Čisto normalno.

LP, Ninica

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2006 11:49:45   
Sibil_
Kot prvo je res večji oziroma težji otrok lahko znak gestacijskega diabetesa.Ampak ponavadi se pri diabetesu opaža povečanje glavice in trebuščka, bolj kot ostalega.
Sicer pa je tudi ta meritev samo približna, ne jemat vsega tako resno.Verjetno bodo naredili še kakšen uz pa bodo videli kako in kaj-vsekakor je boljše, da je malo večji, kot pa da ti neha rasti, kaj praviš?KAr mirno, to ni nič pretresljivega...user posted image

LP,
SIbiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2006 11:52:06   
ribica.

Sprosti se, ti podatki o teži otroka so zelo nezanesljivi in se zaradi njih ne sekiraj. Meni so dva dni pred porodom rekli, da bo imelo dete 3300g. NO imel je 4200. Toliko o tem.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2006 12:46:54   
Pingvinčica
Tia je imela v 25t 900g, potemv 31t 1600g, skozi so govorili, da je velik pa se je potem rodila en teden pred rokom z težo 3350g.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2006 12:53:23   
najina pikica*
sprosti se in ne poremišljuj o tem....te mere so približne,ker g. z uz ne more točno določit koliko je tvoja pikica velika in težka!prav tako kot so približne mere novorojenčkov in dojenčkov,vedno pride do kakih odstopanj pa je z otročkom kljub temu vse uredu!
npr.mojo prijateljico je g. ustrašili,češ da ima mali premali obseg glavice,ko pa je bil čas poroda ji je mali dol potrgal vse,tako da je imela šivan globok not in presledek!
lepo nosečnost ti želim,pa čim manj skrbi!user posted image

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2006 13:33:44   
bobek05
Na nosečniški diabetis posumijo, ko ima otrok odstopanja pri velikosti trebuščka in glavice ter/ali ko se nosečnica precej zredi. Meni so tudi deli test (nič groznega, le neprijetno je - jaz sem bila lačna kot volk! user posted image )... Moj otrok je odstopal celo nosečnost, pa se je moj G ves čas pritoževal, da zakaj delajo na UZ-jih tak velik HALO če pa je moj mož velik 2 metra.

Zaradi velikosti in teže otroka se ne sekiraj. Večji je problem, če otrok nazaduje ali se teža in rast ustavita.

Ti samo uživaj v nosečnosti... BoŠ IMELA

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2006 20:25:44   
moder
Ne se preveč ozirat na meritve teže, ker je odstopanje +-20%, to pa je pri takih številkah kar veliko. Jaz sem imela en teden pred porodom ultrazvok v porodnišnici in je bila ocenjena teža 3200 g, hčerka pa se je rodila s 2940 g. Pa ni bilo nič narobe. Ne skrbi in uživaj v nosečnosti, jaz sem pav 28 t. Še malo pa bo marec. Komaj čakam. 

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?