misamuk
|
Hojla najnaj, Tudi mi imamo 5 tednov staro punčko in tudi jaz dojim in dodajam (Novolac AR, moram po navodilu zdravnika zaradi refluksa). In pomislila sem, če gre morda pri tebi za refluks. Sicer vsi mislijo, da je za refluks (GER) značilno polivanje/bruhanje, vendar so recimo pri naši deklici ugotovili t.im. "skrivno" polivanje, ko se mleko/kislina dvigne samo do grla, ven pa ne bruhnejo ali zelo zelo redko. Štos je v tem, da jih ta kislina v požiralniku ožge in je hranjenje za njih neprijetno/boleče, zato se mu izogibajo, jokajo, itd. Poleg tega so tudi krči/vetrovi lahko posledica refluksa. Odkar naši dodajam AR mleko, imamo samo še občasne vetrove. Glej, ni mus, da je refluks, ampak simptomi so zelo značilni, vsaj po moji laični presoji (morda rahlo zamegljeni z lastnim primerom). Pejt na med.over.net na pediatrijo, kjer ti lepo vse piše, kateri so simptomi in nato omeni pediatrinji. Samo za orientacijo: naša deklica drugače poje 90-110ml/obrok (pol moje mleko, pol AM), ima pa 6 obrokov dnevno. Na teden dobi približno 200g, je pa to v zgornjem povprečju in bi lahko tudi manj. Vsekakor bo verjetno pediatrinja opazila, da pridobiva manj, drugače pa omeni sama, skupaj s simptomi. Pa nabavi si tehtnico (jih sposojajo po 10€/mesec, poguglaj), pa boš točno vedla, pri čem si. Jaz sem veliko bolj mirna odkar jo imam in čeprav tehtam vsak dan, jemljem samo tedensko povprečje. Držim pesti, da je vse OK.
|