|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   teža 14-mesečnika
5.2.2010 10:56:47   
majintaja
Pozdravljene.

Mene pa zanima, kolko tehtajo ali so tehtali vaši 14. mesečni fantki?

Naš Maj tehta 9kg in pediatrinja naju je poslala na nadaljne preiskave ker da je to občutno premalo. Prej smo bili pri drugi pediatrinji, ki je vedno rekla da je pač drobižek. vedno mu je tudi pregledala kri, ki je v redu, zdaj smo se pa preselili in imamo novo ped. , ki me je pa zelo prestrašla. Kri mu je tudi ona pogledala in je vse ok, hemoglobin sicer na meji, je pa ok. Poje res malo, sicer je skoraj vso hrano, ampak samo par koščkov ali žlic. Je pa živahen in dobrovoljen.

Pa še glede hoje. Ali so pri 14 mesecih že hodili. Naš hodi zaenkrat samo ob opori. Ped. je rekla, da to je ok.  Hčerka je shodila pri 11. mesecih, njemu se pa zgleda še ne mudi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: teža 14-mesečnika
5.2.2010 10:59:06   
trobentic_@
pri 14 mesecih smo imeli malo manj kot 8300g
ne vem zakaj bi te prestrašila?
Pojdite,škodit vam ne more
Moja sta oba shodila pri 14 mesecih

(odgovor članu majintaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2010 11:06:08   
Katy78
Moj ima 11 kg.

Jaz tudi mislim, da pojdite, ker škodit ne more.

(odgovor članu trobentic_@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2010 11:41:30   
Anonimen
Moja ima 9,2kg, shodila je pa za 1. rojstni dan ... P nam ni še nikoli rekel, da je predrobna. Je pa res bolj drobcena od večine vrstnikov.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2010 12:09:20   
razigrana
Majintaja, naš je sicer imel pri 14-ih mesecih 10600g, ampak so naju pa sekirala zaradi teže od drugega meseca naprej. Ker je bil to pač moj prvi otrok sem se jim seveda tudi pustila. Začela sem dodajati in pri 5,5-ihmesecih sva zaključila z dojenjem, ker je bilo hranjenje zanj pač lažje po steklenički. Shodil je pa pri 14-ih mesecih.
Moj drugi otrok je punčka. Stara je 15 mesecev in še ne hodi. Ona je pa do enega leta lepo napredovala, zdaj ima pa težo za to starost sicer OK, je pa od predzadnjega do zadnjega sistematskega pregleda premalo pridobila. Jaz se ne sekiram. Dokler bo jedla tako kot je , raznovrstno in količinsko dovolj se ne bom obremenjevala s tem.

Na tvojem mestu, bi vaši novi P kar lepo povedala, da če do sedaj niso komplicirali, zakaj bi sedaj pri 14-ih mesecih. Če je otrok živahen, zdrav jaz ne vidim potreb za nadaljne preiskave. Kakšne konstrukcije sta pa vidva?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2010 12:19:03   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: majintaja

Mene pa zanima, kolko tehtajo ali so tehtali vaši 14. mesečni fantki?

Naš je tud drobižek - zdrav, živahen, shodil pri 12,5 mesecih, od 7 meseca pa bil aktiven 100/h, plazil, puzal, plezal,...ni da ni user posted image
Pa je tehtal pri 12 m - 8300, kar je bilo premalo, pri 15 m - 9330, kar je bilo že bolje, pri 22 mtehta okoli 10,7 kg. Pediatrinja pravi, da je bilo pri 12 mesecih premalo, sedaj pa je ok. Je pač drobižek - še dobro, da ima karakter bolj težek user posted image
Sem se pa ful presekirala, še danes me to najeda, sam kaj naj...je vse, normalne porcije, je pa vedno v pogonu,prebava nas ni nikoli hecala, spi od  rojstva cele noči user posted image user posted image user posted image
A zdaj pa se naj zaradi manj kil sekiram user posted image user posted image user posted image
Če primerjam kakšnega 3, 4 ali celo 5 letnega otroka, ki ima fajn mišelinke...pa poje manj kot naš. Kdo bi vedel?user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2010 12:19:44   
Prvosonce
Naš ima pri 14 mesecih 9,2 kg velik je 76. Vedno je bil bolj majhen, tudi rodil je se majhen.

Mislim, da ni važno koliko ima kg, ampak ali glede na prejšnje preglede napreduje, vsaj tako men reče pediatrinja, ker jo tud vedno vprašam, če je Ok, ke ima vedno manj kg kot njegovi vrstniki.

Nekateri so pač drobižki, tudi naš je vse, pa bol po malo, pa se mi to zdi čist OK. Shodil je z 11 meseci, ampak to da vaš še ne hodi ni nobene panike. Od prijateljice mali je bil skoz ful velik močan, so vsi mislili kako bo hitro hodil, pa je tudi šele s 15 meseci, sedaj ima dve leti in se nikjer ne pozna, da je shodil mal kasneje.

Ko je otrok pripravljen, takrat bo ... ni pa nč narobe.

Seveda pa pejta na pregled če vaju je napotila boš vsaj pomirjenauser posted image !

Lp

(odgovor članu razigrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2010 12:49:15   
sanelaa
Naš ima 15mesecev, težek je cca. 12kg..........shodil je en teden pred prvim rojstnim dnevom.

(odgovor članu Prvosonce)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.2.2010 13:00:07   
pumpkin23
Tudi moj sin je med lažjimi (pri 13mesecih 8500g in 78cm), pa mi P nikoli ni komplicirala. Mi vedno pove da je prelahek sam lepo napreduje po svoje in kar je njej pomembno da dela svojo krivuljo. Ne moreš primerjat vse otroke med sabo saj se eni rodijo s 4kg, naš pa s 2770g.Malo povpraši svojo mamo in taščo kakšna sta bla vidva kot otroka. Jaz sem bila kot otrok vedno podhranjena in je mela moja mami prave borbe z mano da sm jedla torej zakaj bi potem bil moj otrok kaj drugačenuser posted image .
Hodi pa tudi še ne, razen ob opori. Hodiva pa na fizioterapijo zaradi hipotonosti od 8 meseca naprej.

Drugače pa nobena preizkava ne škodi, razen če so ful boleče in neprijetne za otroka.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.2.2010 13:46:57   
trobentic_@
pumpkin noben zdravnik ne bo šel otroku delati kar tako boleče in neprijetne preiskave

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2010 23:03:30   
Polynesia
Naš fantolin je star točno 15m in je težak cca 12kg, ampak seveda moram poudariti, da je pa zelo velik za svoje mesece cca 84...shodil pa je pri 10,5m. Ampak kot pravim, je velik in močan, vsekakor pa ni debel, prav "postavco" ima ;-)) Rodil pa se je 54cm 3950g.

Za hojo se pa sploooooh ne sekiraj, da shodijo do cca 16m je vse še popolnoma normalno!!

(odgovor članu trobentic_@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.2.2010 23:23:26   
Evica22
Naš lump je tudi star 14 mesecev in ima 10,5 kg. Ko se je rodil je bil težek 3690 g. Na začetku je ful hitro pridobival na teži, zdja pa se je nekako ustavilo. Tudi jaz se pridružujem ostalim: če je živahen in ima kri ok, mislim, da kg niso nobeno merilo. Eni imajo malo več, drugi malo manj...tako kot odrasli. Shodil pa je pri 12,5 mesecih (pa sem tudi mislila, da bo med poznimi, ampak se je zgodilo kar naenkrat).
Nekaj me še zanima: koliko pa ima kri (hemoglobin)? Naš je imel 111 in sva spila eno flaško Aktiferin kapljic. A mislite, da je to dovolj? Ker nama pediatrinja ni napisala listka za ponoven odvzem krvi in ne vem, če se mu je že popravilo... To me zanima samo informativno, saj morava tako in tako zopet dati kri.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2010 11:11:36   
malaaja
Pozdrav!

Imam dva, stara 2 leti. Na pregledu pri 2 sta imela 9kg, velika 85. So nardili paniko, čeprav sta dva strašna živca in nas poslali naprej na Jesenice. Smo šli, vse je 100% ok. Otroci so kot so, jejo kot jim paše....mi smo pač tam, da jim ustrežemo. Saj jih vsi poznamo in vemo ali je kaj narobe ali ne. Če nje otrok živ, zdrav in mu nič ne manjka, potem se ne sekiraj preveč. Na preiskave pa le pojdi, boš vsaj mina in vedela, da ni popolnoma nič narobe z otrokom.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.2.2010 10:43:12   
kristinaj
naš bo imel sedaj 16m in tehta oblečen skoraj 11 kg. shodil je pri 11m tako da sedaj že pridno teka okoli in pleza na stole in mize...

ko bo prišel njegov čas bo shodil. očitno mu je tako v redu..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?