|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težek otrok
12.9.2008 13:27:19   
jen
živjo. včeraj sem imela datum poroda, vendar zanekrat ni še nič, no ja, sem 1,5 cm odprta, včeraj sem imelaa popadke na 5 min, danes so čudežno izginili. Sicer me ne bi nič skrbelo, če ne bi vedela, da je otrok težek. Ima baje že preko 4200g. Svojo prvo punčko sem rodila 6 dni čez rok in je imela 3990g. Porod je bil soliden.
Ali je katera imela tako težke otroke, koliko so bili dolgi ter ali je porod ful težji zaradi tega. Vsak, ki me vidi misli, da bosta dvojčka, to pa za mojo psihično pripravo na porod ni najbolj obetavno. Bila sem na pregledu v porodnišniici, tam pravijo, da to ni nič takega.

Prosim za kakšno vzpodbudo oz. vašo izkušnjo.

lp in srečno
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težek otrok
12.9.2008 13:31:55   
jajula
naj te malo potolažim - v LJ leonišču je praksa da sploh ni meritev otroka!! (no razen na NS in morfologiji), potem itak nimaš več UZja. tko da niti ne veš kakšne so mere, ker naj bi itak ocena ki ti jo nardijo bolj približna - odstopanja so lahko do 10%. tko da v tvojem primeru je otrok težek loh tud 3800 kar pa ni tok hudo.

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2008 13:32:22   
Piškotka~
Naš Matic 5010 g, 57 cm, obseg glavice 38. Piši ZS če te še kaj zanima. Bil je e teden čez rok vse okuser posted image

Mamica Luku in Maticu!

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2008 13:33:48   
Katjusa
pr meni je mel 1 otrok 4120g pa se mi ni zdel nič posebnega (porod) in tud ni blo hudo rodila sem v 3 urah z umetnimi popadki k svojih nisem imela (in brez protibolečinskih sredstev, sem bla pa mal rezana)... no tvoj je še težji kar je bojda normalno za drugega otroka..... je pa tak to je samo ocena noben ne more rečt zagotovo da ima toliko tak da...... Želim ti da porod čim prej mine in da so vsi tvoji strahovi odvečuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.9.2008 13:35:06   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Piškotka~

Naš Matic 5010 g, 57 cm, obseg glavice 38. Piši ZS če te še kaj zanima. Bil je e teden čez rok vse okuser posted image

to pa so mere pa ful je bil velik 57..... bravo mamici kaj si rodila naravno, je to bil 1. al 2.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Piškotka~)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2008 13:38:47   
jen
hvala za hitre odgovore. Mi je malo lažje. Najbolj je grozno, ker me vsak, ki me vidi opazi kolikšen trebuh imam. Ene dva vzameš z rezervo, potem pa to ni več hecno :).

piškotka vsaka čast. Tvoj otroček je bil pa res pravi dedec.

lep dan vsem.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2008 13:48:09   
Anonimen
ja tud mene so spraševali če nosim dvojčka,sem bla polna vode nakoncu...lej te mere itak niso zanesljive,meni so ga izmerili na 3800,imel je pa 3300 ko sem rodila,so pa v celjski porodnišnici delal CR za pretežke otroke,nad 4500 kolkr vem pa še to so upoštevali višino mamice,torej majne rasti so ble mamice...nič takega ni to,jih velik poznam ko so imele otroka čez 4kg,pa je blo vse ok...srečno

(odgovor članu jen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2008 14:45:41   
Majuska
Jen, ne sekiraj se, jaz sem že tako ali tako okrogla, pa še gromozanski trebuh sem imela; tudi mene so veliko spraševali, če slučajno nosim dva. Sinek je imel ob rojstvu 3940 g, velik je bil 54 cm. Sem pač nosila večjega fanta.

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2008 14:51:01   
vcugmas2
Ne zanašaj se veliko na ocenjeno velikost in težo otročička. Redkokdaj da to drži.
Z takšnimi izjavami da je otrok velik samo obremenjujejo mamice. Enako so rekli meni, da je velik in težek. Izkazalo pa se je čisto nasprotno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.9.2008 14:52:46   
kaly
Oj!

Naj te potolažim oz. povem, da sem imela celo nosečnost zelo majhen trebušček. PDP sem imela 28.8. in rodila teden dni nazaj (4.9.). Celo nosečnost so mi govorili,da je otroček majhen oz. da zaostaja v rasti. In naša punčka se je rodila 4150g težka, 54cm velika in obsek glavice je bil 36cm. Bil je to moj drugi porod in naj ti povem, da je bil zelo lep, hiter in neboleč. Ko sem prišla v porodno sobo se je vse skupaj končalo v 17minutah (s popadki vred 2 uri) in samo z enim šivčkom. No pa punčka ni bila lahka in tudi ob. glavice ni bil majhen.

Najpomebnejše delo G naj bi bilo, da spremljajo otročka če je z njim vse vredu, če se razvija normalno in če je zdrav.
Mere o njihovi kilaži so samo predvidevanja.

Želim ti samo, da bo porod potekal prez zapletov in kar je najpomembnejše, da bo otroček, ki ga še trenutno nosiš pod svojim srčkom zdrav!

Lp in sporoči kaj kmalu lepo novico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.9.2008 14:54:01   
byanca
pri nas pa se je prib. 2 leti nazaj rodil fantek 60cm in 5kg težek, pa je z njim popolnoma vse v redu, pa z mamico tudi

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.9.2008 18:37:41   
jabi babi
moja babica je rodila sina težkega 6kg in ogromno velikega,potem moja mamica mene težko čez 4 kg in mojega brata čez 5kg,sedaj sem noseča jaz in bomo videli če je kaj v roduuser posted image user posted image user posted image .babi je rodila normalno,ampak zelloooo težko,mami pa oba naju z cr in pravi da je to super varijanta.

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.9.2008 21:48:28   
tintin
naš Vasja 4200, 54 cm, 37 cm obseg glave. Rodila v dobri uri in pol, brez rezanja, nič raztrgana.

(odgovor članu jabi babi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.9.2008 14:29:14   
*talcy*
OJLA PUNCE ... še ena k jo mal skrbi ta teža otročička .. v 34t4d so mi rekli da ima cca. 2900g in stegnenica 72 ... G je reku da so to mere za 37 teden user posted image  a je kak primer tak tud tuki??

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.9.2008 14:46:36   
Naja30
Moja hčerka se je rodila težka 4300 in dolga 56, obseg glavice 36. Če je bil težek porod? Ne vem, meni se ni zdel. Trajalo je res 8 ur, ampak na koncu je šlo zelo hitro.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.9.2008 22:07:29   
Naina
Sem imela podobno izkušnjo. Rodila sem 7 dni čez rok. Gospod G mi je ob zadnjem obisku rekel, da je otrok težek 4500 g, lahko tudi več. Bila sem čisto prestrašena. Sem kar 1. v nosečnosti zajokala, ker me je bilo tako strah, saj je bil to moj 1. porod. Rodila sem z umetnimi popadki, in sicer v 45 min. Mali je bil težek 4040 g.

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.9.2008 22:21:15   
Naina
Aja, pa obseg glave je imel 36 cm. Pa tudi mene so vsi spraševali, če sem ziher, da bom imela samo enega otroka. Me je včasih kar prizadelo, ampak kaj češ. To so veliki otroci, ki so potem tudi razvojno veliko pred svojo grupo. Brez panike, res. Ni bilo hudo. Pa še osebje tako zelo pomaga, da se nimaš česa bati.

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
13.9.2008 22:26:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *talcy*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.9.2008 13:48:37   
Anonimen
Spremljam tole debato in mi je prav zanimivo, da vam tako pozno delajo UZ. Naj povem, da so za našega piškota sumili, da je zahiranček, pa mi je zadnji UZ naredila v 34/35t, ter da je imel na koncu povišan srčni utrip, pa kljub vsemu temu mi UZ-ja ni naredila.

Sicer pa tik predno sem rodila je bila na RR-ju ena mamica (žal se ne spomnim več katera), ki so ji napovedali resnično lahkega otroka in to njena G in celo v P, pa se je rodil otrok s celo kilo več. So pa tudi zgodbe, ko jih strašijo, da bo otrok velik, pa v bistvu ni tako.

Pri določanje teže preko UZ-ja igra pomembno vlogo obseg trebuščka in dolžina stegnjenice. Torej, če ima otrok dolg trup je obseg trebuščka takoj manjši, pa tudi dolgonogi niso vsi. Nis(m)o vsi narejeni po standardih in potem so takoj večja odstopanja (v zgornjem primeru, ki sem ga opisala celo za celo kilo - se pa to zgodi redko).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
14.9.2008 21:35:20   
lindy
Tud jest sem mela full velik trebuh in so vsi govoril kakšen velik otrok bo, pa je imela Manca *samo* 3270g in 51cm, nič prov velikega a ne!user posted image
Je pa prijateljico gin. full prestrašla in rekla da ima otrok samo 2200g, pa je rodila punčko težko 2780g, tko da ni tem meritvam velik za verjet!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.9.2008 21:42:29   
glen
1.user posted image =porod je trajal pol ure,brez umetnih,punčka je tehtala 4100g in 56 cmuser posted image

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
15.9.2008 15:10:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
16.9.2008 10:29:44   
sharona
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška
tako so men napovedali otročka 4200g tezkega...rodila sem punčko 3800g 53 veliko z glavo 36,5cm...nisem bila rezana, rodila sem prvič in sem zelo ozka v bokih...slo je hito in brez problemovuser posted image

prav fino je nam, ki nas porod še čaka, prebrat tudi kaj pozitivnega - hvala :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?