|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tasca
7.2.2008 15:51:49   
Romcka
 eh ma moram malo tule tezit:) evo moj lubek in jaz sva ozenenja skor 8 let in prej nismo meli puzik, pa clovk veliko pozre (zaradi dobrih odnosov seveda)...sicer zivimo v zgornjem stuku njhove bajte...sam tk da bo bolj jasno...
no nasaljuba tasca je sicer extra iskren clovk in ni zlobna...pac rada ma vse pod kontrolo in rada bi da bi blo vse vedno po njeno in mau se rahlo vtikuje...pa do pred kratkim..cez eno uho not in cez drugo ven...
pol pa ona meni rece, da se ji zdi da zatiramo naso puziko (staro 2,5 let)...jaz pa debelo pogledam in recem, da je zatiranje malo huda beseda za moje pojme, pa naj razlozi...in seveda potem poslusam, da prevec vstrajamo da mora Kaja jest za mizo, pa da mora zvecer pospravt igrace, pa...take reci...in ji recem da to ni zatiranje, pac pa se imenuje to vzgoja....da sicer lahko rece da smo prevec strogoi, samo zatiranje...in zenska kr vstraja in vstraja....ful me je bolelo...se poznamo tok cajta in smo res do sedaj poskusali se lepo pogovorit...samo tule je pa sla ene 8 kilometrov cez mejo...tk se meni zdi no....sem jo pa cist fajn odklopla....
ma sej ne vem ce ste dojele no...dejte povedat malo kako tole z tascami uredite...ne bi rada da ratamo tujci...samo tole je pa ipak prevec:)
lep sonckast dan
R

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 7.2.2008 18:02:07 >

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tasca, tasca, TASCAAAAAAAAAA
7.2.2008 15:59:29   
1vetrnica
edina opcija je sledeča; prvo kot prvo se morata ti in tvoj drag strinjati o vajinih skupnih stvareh (vzgoja, način življenja,...)in potem naj on razčisti s svojimi starši.  (Ti urejaš s svojo žlahto, on s svojo). Naj pa pove sicer lepo, vendar jasno. Starši vzgajajo - stari starši razvajajo. Predlagam, da to uredita čimprej, če ne, se bo to vleklo v nedogled.

pa srečno.user posted image

Veterček pihlja, mi meša misli
po srčku me žgečka.
K tebi poletim
v objemu tvojem se stopim.

Snežinka

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2008 16:10:05   
Romcka
vetrnica...sej sta mela pol dolgo debato o vsem in svacem, ker sem rekla da je to negova mami in naj se zmeni on...pa je se vedno vstrajala...me res boli...samo lubek in jaz itak vedno skupi drziva...Je tak lepo z mano drzal in ji rekel, da ce bi bil on na mojem mestu, bi jo ze ene 1000x nekam poslal...samo tkole ratat tujec v isti bajti...ma si ne predstavljam no....
ajd grem kuhat
R

(odgovor članu 1vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2008 16:26:43   
karmy
puzika? user posted image  šele proti koncu posta sem ugotovila da se gre glede otrok...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2008 16:44:23   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Romcka

pol pa ona meni rece, da se ji zdi da zatiramo naso puziko (staro 2,5 let)...jaz pa debelo pogledam in recem, da je zatiranje malo huda beseda za moje pojme, pa naj razlozi...in seveda potem poslusam, da prevec vstrajamo da mora Kaja jest za mizo, pa da mora zvecer pospravt igrace, pa...take reci...in ji recem da to ni zatiranje, pac pa se imenuje to vzgoja....
R

Pa dobro ..... v čem pa je pravzaprav problem? A se ti zdi da ne sme imet svojega mnenja al kako? Pa ga povedat? Bi morala bit tiho pa svoje videnje povedat tako, da ti ne slišiš ( in potem bohnedaj izveš in ponoriš, češ da te obira za hrbtom )? Vsaj to, upam, da razumeš, da je povsem možno, da imata dva človeka o isti stvari različno mnenje, da jo različno vidita. Teb se pač nekaj zdi vzgoja, njej pač zatiranje - so what? Tvoje mnenje, njeno mnenje. Ni in ne more biti konc sveta, če kdo kdaj ne misli enako kot ti - ali pač?

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.2.2008 17:24:51   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Sem se morala prav nasmejat, ah ti stari starši. Skozi eno uho notri, skozi drugo ven, pa je še najbolj mir. user posted image  Moj tast (ga imam drugače zelo rada) ima ravno nasprotno mnenje kot tvoja tašča in se tudi edini kakorkoli vtika v vzgojo. Jaz se z njim sploh ne ukvarjam, kvečjemu se kdaj nasmejim, moj mož pa njegove pripombe vse obrne na smeh ali pa na kakšen bolj "nenavaden" način pokomentira njegovo vzgojo. Vse v smislu - je imel svojo možnost, zdaj pa naj naju pusti pri miru, da vzgajava po svoje. Zadnja taka cvetka je bila, da se moj mož preveč ukvarja s hčerko. Otroka da je potrebno pustiti pri miru, da se sam igra,bere pravljice... In mu je mož rekel nazaj, da se njemu še zdaj pozna to neukvarjanje s strani njegovega očeta - postal je poseben user posted image user posted image user posted image . Tako da zdaj kakšna dva meseca ne pričakujem novih pripomb.

Jaz se ne sekiram, če mi kdo poda kakšen dober nasvet, argumentiran seveda, ga rada sprejmem, kar tako komentiranje počez, brez osnove, pa preslišim.
Drugače pa za vse stvari velja: z njegovimi se ukvarja mož, jaz pa se ukvarjam s svojimi.
Pa zgoraj podčrtan stavek pride v poštev, če postane vtikanje preveč vsiljivo.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2008 17:50:08   
Romcka
ma zdaj sem se se jaz morala totalno smejat :) pa kaj si ti nor kake face se tu gor pojavijo...res ful malokrat kaj napisem..ker velikokrat vidim, da kdo pac samo kaj vprasa ali hoce nasvet ali vase izkusnje ali tolazbo, pa se vedno najdejo kake ......... pa kaj si ti nor:) ajd grem se igrat
R
p.s. pužika = narečno punčka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.2.2008 18:34:35   
Gina
Poglej, to res niso reči, na katerih bi človek izgubljal energijo. A veš, moja tašča ima ravno tako prebliske, čisto enake sorte. user posted image user posted image  Oni dan je naš ta mali zagledal tri budilke, tiste stare, klasične pri njej doma. In ji je rekel, da jih hoče imet. In seveda mu jih je dala. isti hip je eno razmontiral. Moj je to zagledal in mu ostali dve vzel in jih dal nazaj, ter rekel, da mu jih ne dovoli več vzeti. Ona je bila totalno fertik, ker mu je ona, babi nekaj dala, midva sva pa prepovedala malemu tisto vzeti. Oz. je mali lahko samo eno samo budilko odnesel. Moreš mislit kakšna krivica, kakšno zatiranje!user posted image user posted image  Seveda ni smel niti jesti ob tv-ju. Nama je povedala, da sva čisto preveč stroga in da nimava pojma o vzgoji. Samo se noben od naju ni sekiral. ona se je pa reva ne vem koliko časa. Se mi zdi da vsaj dva meseca. A veš, jaz jemljem to za njen problem. Ne morem pomagat, če drugače razmišlja. Niti se ne morem zato sekirat. Ima pravico se žret, če ji tako paše. Zaradi ene budilke. A nismo hecni? Meni se zdi to hecno. A veš, življenje je čist prekratko, da bi si ga oteževali s takimi neumnostmi. Jaz sem čisto normalno z njo medtem komunicirala, če je pa ta problem sprožila, sem ji pa razložila, da ni ok, če malemu pustiš, da manipulira s tabo, da dela škodo ali da se navzame navad, ki so škodljive in da bom pač vztrajala pri tem, da tega ne počna, četudi se ona še tolk sekira, kolk sem grozna. Pa sem bila čist dobre volje zraven. V resnici se nisem žrla. In je pogruntala, da se ne mislim sekirat in je tudi ona potem s tem nehala.

Torej nehaj se sekirat, brez smisla je, samo sebe najedaš in se kaznuješ - tega pa nočeš, a ne.

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.2.2008 22:06:35   
Rožica I
Ko je meni nazadnje lastni oče razlagal, kako se vzgaja in kje vse jaz delam napake pri tem, in mi, seveda, hotel s tem le pomagati user posted image , sem mu skulirano odgovorila, da vem, da mi hoče dobro, ampak da mi s tem NE DELA DOBREGA. In ko kregam svojega sina pred njim, mi lastni foter reče, daj nehajta zdaj...user posted image  Kot da sva midva s sinom brat in sestrca in si nagajava user posted image ...
V glavnem, da se držim rdeče niti user posted image ; saj lahko tašči iskreno poveš, da se ne strinjaš z njo, ampak da pa ti je vseeno ok, če se dobro razumeta.
Morda ona s tem izrazom ne misli tako, kot ti to razumeš. Stoj suvereno za tem, kar delaš in BASTA. Saj si vendar ti mama in ona babica, ne? user posted image

ROŽICA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2008 22:30:05   
lelaval
Povej ji, da boš svoje otroke tako vzgajala, kot se tebi (pravzaprav vama obema ) zdi prav, ne pa tako, kot ti bi tašča in drugi narekovali. Lahko ti  kaj svetujejo, od tebe pa je odvisno, če boš tako naredila - če boš presodila, da ni v stilu tvoje vzgoje, pa tako ne boš naredila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2008 22:44:11   
Rubin.
Ja zatiranje je res malce huda opazka, pa bi rekla da sploh nima veze s tistim, kar ti je tašča naštela /sedenje za mizo, pospravljanje igrač.
Razloži ji kaj zatiranje sploh pomeni (  zatírati  -am nedov. () 1. delati, povzročati, da kaj škodljivega na določenem mestu ali v celoti preneha obstajati:),pomoje je kaj drugega mislila, kot je rekla.
Sicer pa veš kako je: na to kaj nekdo reče nimamo vpliva, kako pa se nato oddzovemo pa imamo. Da te je to tako prizadelo (čeprav veš, da ni res), potem moraš pri sebi raziskat zakaj, mogoče pa vseeno misliš da si prestroga, da se te je dotaknilo?
Vzemi si za primer Ankico in njenega moža, vesta da delata prav in ju ne gane kaj si oče misli, obrneta na šalo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.2.2008 23:09:07   
žetev
če bi to bilo pri nas.....veste, nas zelo veseli, da ste povedali vaše mnenje...ga sprejemamo, vzgoja naših otrok pa se zaradi tega ne bo spremenila....

kar seješ to žanješ

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tasca
7.2.2008 23:27:00   
deja27
oj,te čist zastopim,sam povej al tvoj dragi drži s tabo al z njo?

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.2.2008 23:48:43   
Romcka
ma sej je po moje zdaj luna v merkurju, da me tok tole v srcka zadane :)
mogoce zato, ker sva se do sedaj res lahko o veliko receh pogovarjale...si tudi veliko zaupale...ma seveda, da sma kdaj prestroga pa kdaj tecna in sitna..ja kdo pa ni?...samo ce pogledam smer najine vzgoje...mi je vsec...zelo...
Res ne jokam zarazi vsake opazke mimoidocih ljudi...samo ona je pac blizu... v vseh pogledih...ma sej bo...sej bo...
samo da se tale luna iz merkurja spravi :)
Hvala punce :) fajn bodite in fajn spite in vlik vlik se crkljajte
R

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.2.2008 0:15:34   
deja27
TO SE JAZ ŽE 3LETA TOLAŽM,pa sva oz.mava še vedno dobr odnos,sam midva z mojmu se pa vedno bol kregava.Tašča-al pa tvoja mati,so vzgajal nas al pa naše bolšeuser posted image user posted image Me,bomo pa svojeuser posted image user posted image !!!

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.2.2008 15:23:12   
tehnofil
no nasaljuba tasca je sicer extra iskren clovk in ni zlobna...
....da sicer lahko rece da smo prevec strogoi, samo zatiranje...in zenska kr vstraja in vstraja....ful me je bolelo

Njo  je tudi ful bolelo. In ravno zato vstraja in vstraja. Na nek način lepo, da v prepričanju, da je za tvojega otroka nekaj dobro, se je pripravljena izpostaviti.

No, verjetno res pretirava. Pomembno pa je, da se bo enako ali še bolj izpostavila za otroka, če bi to bilo res potrebno.

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.2.2008 16:11:23   
honey
Še moja pripomba, ker sem bila na istem - živeli smo v isti hiši s taščo in tastom, do pred kratkim. Ampak midva sva že povsem na začetku, ko sem se preselila k njemu, z njegovimi starši razčistila, da midva sva zase, onadva sta zase. Ne rečem, da je to pomenilo, da nista nikoli prišla k nama in kaj pametovala, ampak - skozi eno uho noter, skozi drugo ven. Ko je bilo pa karkoli narobe, sta pa vedno kontaktirala mojega moža - mene nikoli. Ravno tako sem jaz njemu jamrala in stokala, ne pa njima. Ko pa je enkrat prišel na svet naš mali sinek, je bilo pa tudi jasno - ko je bil v varstvu pri njima (ravno tako je tudi pri moji mami, kjer je v varstvu) in mene ni bilo zraven, mi je povsem vseeno, kaj dela, dokler mu oni to dovolijo, pa čeprav se jim pokaka na glavo. Ko pa sem zraven jaz ali moj mož, nočem slišati ene besede kontra moji vzgoji. Pa če se jim zdi še tako slaba. Naj mi pove potem, ko malega ne bo zraven, zaradi mene, ampak vpričo otroka pa ne. In to so se kar lepo navadili vsi po vrsti. Včasih mi mali reče, da pri babi pa to lahko. Prav, mu odgovorim, doma pa ne boš. In to je to, sva zmenjena povsem na kratko.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.2.2008 21:01:57   
Teya*D.
Saj bo! Mogoče ti pa res malo lunca nagajauser posted image . Tašča nebi bila tašča, če nebi imela kaj pripomnit, ker potem ti pa nebi ugajalo, da je tihouser posted image .

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.2.2008 9:46:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Teya*D.

Saj bo! Mogoče ti pa res malo lunca nagajauser posted image . Tašča nebi bila tašča, če nebi imela kaj pripomnit, ker potem ti pa nebi ugajalo, da je tihouser posted image .

Mi smo to razčistili že nekdaj.Zdaj,če me samo vidi,da sem slabe volje niti dober dan ne reče.user posted image user posted image

Ker,če od začetka pustiš,da je po njeno bo kasneje vedno tako.

(odgovor članu Teya*D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
6.3.2008 12:51:41   
žirafica

...in seveda potem poslusam, da prevec vstrajamo da mora Kaja jest za mizo, pa da mora zvecer pospravt igrace, pa...take reci...in ji recem da to ni zatiranje, pac pa se imenuje to vzgoja....da sicer lahko rece da smo prevec strogoi, samo zatiranje...in zenska kr vstraja in vstraja....

S taščo se nista ujeli v terminologijiuser posted image
Drugače pa, poslušaj jo če ti res govori takšne stvari, je bolje, da jih upoštevaš pri vzgoji otrok, da ti ne bo čez 10 let žal, kaj si zamudila pri vzgoji, pa da ti ne bo nerodno v družbi, če boš imela nevzgojene otroke.user posted image

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?