ronja
|
Hm, hvala nalin! Ampak vse to že delam, že nekaj časa in danes sem prvi dan v službi, tako da sva bili do danes ves čas skupaj, razen kako uro kdaj, ko sem šla plavat in jo je mel oči (ampak to ej bilo zvečer) ali pa parkrat ko smo probali kako soboto za par ur, da se ona in babice navadijo, kako bo, ko jo bodo imele za čez poletje... Vedno ji dam najprej vodo, sploh ima stekleničko na tleh, da jo lahko kadarkoli vzame, ji jo pa tudi ponudim, sploh kadar se hoče dojit. Vedno ji tudi ponudim za jest, vendar pa dostikrat to prav odriva stran in da jasno vedeti, da ji ni do tega... Pa sicer zelo rada je, praktično nikoli ne zavrne hrane, pa tudi izbirčna ni (to ma oboje po starših;), ampak kadar se pa odloči, da bi se rada pocartala, takrat pa ne mara, da ji turim hrano... Potem me vleče za majico in probava odpet modrc za dojenje in jo moram met non stop v rokah in tolažit - da bi se kaj igrali na tleh takrat ne pride v poštev, ker spleza name in me začne slačit. Skratka zelo nazorno zna pokazat, kaj hoče Se mi zdi, da pri njej sploh ni to za hrano ali vodo, ampak samo za neko varnost, kaj pa vem... POtem ko se podoji, je pa vsa srečna in se smeje na vsa usta in prav navihano začne gledat... Tak da se mi je prav težko odločit, da čisto neham, če si to tako zelo želi... Jaz sama dojenja, se mi zdi, da ne rabim več za tisto povezovanje, ker se mi je luštno tudi čisto tak cartat z njo in tudi igrat se je fino. Ampak njej pa to očitno še ni dosti, upam, da se bo sama naenkrat odločila, da ima dovolj. Bom pa še naprej probavala jo zamotit s hrano, pijačo in igranjem, ampak saj pravim, kadar se odloči, da hoče to, je ne premakneš. Če jo vzame v naročje kdo drug, se zbuni, mene pa slači... Če je samo malo sitna, ali lačna ali karkoli, ni problem, ampak vsak dan ima pa parkrat tako obdobje, da hoče prsi pa konec. V gl. je to zjutraj in popoldne, ostalo gre, včasih še zvečer... malo po malo, pa bo šlo. Zaenkrat upam, da se bo navadila spat ponoči - sem jo namreč nehala dojit ponoči, ko sva izvedela za in ker naj bi bila dovolj stara, da tega ne rabi več... Zdaj jo samo cartava, da zaspi nazaj, samo imamo zadnje čase kar burne noči...
|