Teja N
|
Haha tole me je spomnilo na mojo taščo, ki živi v isti hiši kot mi. Ko sem prvič rodila, mi je tudi govorila, kako niti pod razno ne smem ven. Jaz pa umirala od potrebe po zraku, gibanju na prostem, sprehodu (bilo je konec oktobra). Ko je mali enkrat zaspal, sem se oblekla v jakno, se zavila še v deko in šla malo posedet na balkon. A lej ga vraga, ravno takrat sta mimo prišli tašča in njena mama in me dobesedno nagnali nazaj not, češ, kaj vendar delaš, ne smeš bit zunaj, boš dobila mastitis, pa pljučnico, bla bla bla...pa še podobne situacije so se dogajale. Ženska po porodu res rabi veliko počitka, vendar rabi tudi biti na zraku. Zato, ja lahko se tuširaš, pereš glavo, greš na sprehod. pazit se moraš približno tako kot prej, le upoštevaj, da si prve tedne po porodu malo bolj občutljiva. Branje in TV tudi po občutku, jaz sem en čas gledala, ko sme pa opazila, da me hoče bolet glava ali oči, sem pa nehala in je bilo. Čim lažji in lepši porod ti želim in zdrave otročičke!