|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tablete za železo
13.3.2008 13:11:46   
CHARLIZE
živijo,

mene pa zanima, če mora katera jemat tablete za železo (ferrum lek)? Sicer sem slišala, da je sedaj prav ratala navada, da skoraj vsaka to dobi,...zanima me predvsem zaradi zob?? Piše da so zvečljive ampak zobozdravnik je rekel,da škodujejo zobem. Kako naj drugače spravim tako tableto dol???user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tablete za železo
13.3.2008 13:17:33   
2.2.
jaz sem jih lizala ne žvečila

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2008 13:29:32   
Anonimen
Ja, tudi jaz spadam v klub slabokrvnih in železo pijem že od 7 tedna. Zdaj sem v 30. tednu in nimam nikakršnih sprememb na zobeh. Res pa je, da jaz pijem sirup in to 2X na dan.

Na higieno zob, pa je treba itak med vsako nosečnostjo bolj skrbetiuser posted image

Ti si kar sirup nabavi, in bo vse OKuser posted image  

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2008 14:05:34   
Naja30
Ni ratala ravno navada, saj ti vsakih par tednov vzamejo kri ravno zaradi preverjanja hemoglobina. Jaz sem 30t noseča in železa še ne jemljem, sem pa zadnjič dala kri tako da bomo vidli. V prvi nosečnosti sem ga začela jemat okoli 34t. Ampak ne sirup, ki baje res obarva zobe (zato si jih je dobro takoj po zaužitju umit), ampak tabletke (ne vem, kako se jim že reče).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2008 14:07:18   
cmrucek
Prosi za sirup - je bistveno bolj prijazen do zob!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2008 14:24:47   
3jeMi
Jaz jem Ferrum Lek tablete že dober mesec in sicer samo eno zjutraj na tešče. Po priporočilu farmacevtke pa čez popijem malo pomarančnega soka, ker vsebuje vitamin C (kar je tudi priporočilo v navodilih pri tabletah). Za enkrat z zobmi nimam težav. Res pa so malo zoprne, ker se kar hitro prilepijo na zobe. user posted image

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2008 14:54:26   
Dadi
Jaz sem dobila sirupe po porodu ampak sem mogoče samo 2x pila..Ker me je zaprlo in ker nisem mogla tega jest-zaničuser posted image ...sem ukinila in si poiskala nadomestek z nekim drugim prehranskim dopolnilom.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2008 15:08:15   
pati0102
Živjo,

mislim, da sedaj že iz preventive dajejo železo skoraj vsem nosečnicam. Tudi sama moram jemati železo, vendar mi je G dala Haematopan 100, 1 tbl na dan. Vzamem jo zjutraj na tešče, skupaj z C vitaminom ali pa zraven pojem pomarančo, saj se železo z C vitaminom hitreje absorbira v kri in preperečuje slabost. V 1. user posted image sem tudi sama jemala Ferumm, ampak sem bila potem zelo zaprta. Prosi G naj ti da nekaj drugega, sirup ali pa druge tablete.

Pozdravček, user posted image

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2008 16:00:14   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: cmrucek

Kako? Ravno sirup naj bi bil "neprijazen" do zob. Saj tableto samo pogoltneš, ni treba da pride v stik z zobmi.user posted image

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.3.2008 16:12:30   
NinKa
Jaz sem jih ravno danes dobila. Ferrum Lek sem imela po prvem porodu in je bil groza. Tako, da sva se sedaj z G. zdilalada bi imela nekaj malega in kaj se takoj dol pogoltne.

Dobila sem nekaj od Krke, imena nimam pri roki.....je pa ful mala tabletka in je bele barve. Jo pa moram 2x na dan vzeti in to najbolje na tešče, če pa bruham pa po obroku. Ne smem pa zraven jemati vsaj nekaj ur vitamina C ali piti kofeina, ker slednji zmanjša delovanje.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2008 16:31:19   
sinskaT
NinKa si morda dobila tabletke Retafer od Krke? Te mi je G predpisala, ker naj bi imela zdaj proti koncu malce slabšo krvno sliko (na meji slabokrvnosti), začela jih bom zdaj v 35. tednu in upam, da brez kakšnih neprijetnih stranskih učinkov.

♪♫♪♫♫

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.3.2008 19:46:23   
tsjci26
joj srečno z retaferjem,jst sem ful bruhala po njih...pa ne da te strašim,pri enih je stranski učinek,pri drugih ga spet ne bo..pa blato se čisto črno obarva...sam to sem prej jemala pred nosečnostjo,zdaj sem 27t pa pijem vitamine neovit-ena kapsula in ena tableta,je pa nadomestilo za minerale,železo,folno kislino,...drgače pa men je moja ginekologinja rekla,da je sam tifol tud fajn jemat celo nosečnost,ravno zaradi slabokrvnosti...jst sem namreč že par let kr slabokrvna...

Življenje se ne meri po številu vdihov, ki jih naredimo, ampak po številu trenutkov, ki nam vzamejo dih!

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.3.2008 12:46:30   
urskas
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

IZVIRNO SPOROČILO: cmrucek

Kako? Ravno sirup naj bi bil "neprijazen" do zob. Saj tableto samo pogoltneš, ni treba da pride v stik z zobmi.user posted image

Ne naja, tablete moraš lizat... Sirup pa lahko pogoltneš in splakneš s pomarančnim sokom (C-vitamin)
Jaz sem jemala legofer sirup, ker so mi tablete preveč zaprle prebavo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.3.2008 13:27:19   
Naja30
Da jih moraš lizat? Haha, prvič slišim. V prvi nosečnosti sem jemala Retafer in sem ga samo pogoltnila, pa je bilo super. Nihče mi ni rekel, da bi jih morala lizat, res ne. Bom prav vprašala G, kako je s tem.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.3.2008 13:52:23   
urskas
jest se imela v mislih
Ferrum lek - žvečljive tablete...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.3.2008 14:05:17   
CHARLIZE
no na podlagi vsega tega kar ste napisale bi mogoče bilo res najbolje,da si nabavim sirup. Čeprav imam sedaj kar ene 3 škatlice teh žvečljivih tablet in jih bom mogla porabit. Pol pa bom vprašala ginekologinjo, če mi lahko da sirup. Zaenkrat me te tablete še ne zapirajo. Upam,da me tudi ne bodo. Čeprav vidim, da ima marsikatera zarad teh tablet težave. Ja in res se prav zoprno prilepijo na zobe, da imaš vse črne,..bljakuser posted image

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.3.2008 12:14:31   
karin412
Jaz sem v 2.nosečnosti pila kar Floradiks sirup - železo, je zadostovalo. Če bi imela pa res nizek  nivo, pa bi dobila tablete. Ta sirup je bolj naraven in nisem bila zaprta, pa zobje so boljši, čeprav se mi zdi, da imam vseeno obloge.

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.3.2008 12:19:09   
Anonimen
Jaz sem jih jedla, vse sorte znamk, pomagala pa ni nobena.

(odgovor članu CHARLIZE)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.3.2008 21:28:58   
Naša črtica koraka
Teh železovih tablet in sirupov je malo morje ...

Pri jemanju je pomembno, koliko sploh imaš pomanjkanje železa ... Minimum je 120 enot (oz. zapišejo tudi v drugi enoti, kjer je razpon do 10)

... vse kar je pod 120 je pa slabokrvnost, pod 90 je stvar zelo huda ...

Moje izkušnje (sem malo nad 90)
- FerummLek - zapira, prešvoh absorbcija
(so pa FL - ŽVEČLJIVE TABLETE, torej jih valjaš po ustih kot bombon)
- RETAFER 100  in Hämatopan 100 - ni težav z zaprtjem, le paziti je treba, kdaj poješ tableto, npr. meni na prazen želodec ne odgovarja.

Blato se pa pri vseh treh firmah obarva zeleno-črno ...

Priporočam, da jeste te tablete in si res popravite kri, ker tako nedolžna ta anemija le ni ... (med drugim si bolj "švoh")!!

< Sporočilo je popravil Naša črtica koraka -- 16.3.2008 21:29:19 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.3.2008 7:29:03   
tasyo
Točno tako, kot je napisala NČK - železovih preparatov je malo morje. Jaz osebno sirupa ne prenesem, z Retaferjem pa se mi je pojavila še driska... Ampak je minilo in sedaj nimam težav ne z zaprtjem, pa tudi železo se mi je popravilo - je pa res, da pojem tudi ogromno regrata, ki po moje najbolj pomaga... Se pa blato po VSEH železovih preparpatih obarva zeleno-črno, ker se nobeno železo ne absorbira popolnoma in se ga del prebavi, tako da naj vas to ne skrbi.
Pa srečno in čim manj slabokrvnosti!
Aja, še to - v nosečnosti je čist ok, če imate hemoglobina 110, sicer pa je odvisno še od precej drugih faktorjev, kdaj vam bo zdravnik predpisal železo. Vsekakor pa to ni postala ena rutina, da bi dali kar vsem nosečkam. Ker se zdaj v nosečnosti pač večkrat preverja krvno sliko, kot se jo je nekdaj, odkrijejo več anemičnih žensk, posledično jih več jemlje železo...

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.3.2008 10:10:02   
Jo@n
Jaz Retafer dobro prenašam, nosečniška pozabljivost je kriva, da včasih zjutraj spijem le pomarančni sok s sokom rdeče pese, tableto pa pozabim user posted image

Ferrum Lek so mi bile ogabnega okusa, zato sem G povedala, naj mi da kar tiste za pogoltnit (retafer), ko mi je Hg padel. Jem jih že dobra 2 meseca, in Hg se je lepo popravil. S prebavo pa nimam težav, blato je sicer obarvano, ampak je bilo tudi prej, ker sem jemala Elevit... Je pa zanimivo, v Elevitu je tudi povišan odmerek železa, vendar v 3/3 nosečnosti potreba po železu tako naraste, da mi je G predpisala Retafer. Seveda Elevita sedaj ne jem.

Če ostale še niste slabokrvne, pa kar nadaljujte z vitamini in minerali, tisti za user posted image ne morejo škoddovat .

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.3.2008 15:22:24   
tea77
A se dobi Ferrum Lek samo na recept? Jemljem ga namreč že en mesec, pa mi ga zmanjkuje. Ginekologa mam pa šele čez dober teden, in sem mi zdi zguba cajta tja hodt samo zaradi recepta.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?