busklca
|
Tudi meni ne pomagajo ne masaža ne tuš ne topli (vroči) obkladki ne misel na dojenje ne gledanje otroka, skratka nič od tega, kar priporočajo vsepovsod. Mi je pa zadnjih par dni črpanje tako lepo steklo, da moram svoje izkušnje deliti tudi z vami, ki se mučite. Upam, da pride kateri prav. Črpanje moram čim bolj odmisliti ter biti čim bolj sproščena, brez nobenih drugih skrbi. Otroka mora obvezno paziti nekdo drug, sicer razmišljam samo, kdaj bo začel sitnariti in bom morala prekiniti s črpanjem. Če le nekajkrat na hitro povlečem s črpalko, se že mleko začne samo izcejati in nadaljujem tako, kot je v navodilih - povlečem s črpalko in par sekund držim, da mleko teče. Škoda, da sem rabila 4 mesece, da sem to ugotovila, saj se mi je v tem času količina mleka že precej zmanjšala. Zdaj črpam z veliko več veselja, saj me je zadnje čase črpanje povsem izčrpavalo, ker sem bila vedno neuspešna, seveda pa sem si zeeeeeelooooo (beri preveč) želela, da bi otrok dobival moje mleko. Pa ravno sem se odločila, da dojenje nekako opustim, da bom postopno zmanjševala količino mleka in bom črpala le zato, da preprečim mastitis (končno sem spoznala, da od vztrajanja nimam nič ne jaz ne moj , saj je bil ves moj trud zamanj). Mogoče je tudi to vplivalo na občutno boljše rezultate. Zdaj pa bom črpala, dokler bo šlo. Se pa strinjam, da se dojenju daje prevelik poudarek. Saj res, da je boljše kot adaptirano mleko, ampak ne vem, kje se to v končni fazi pozna. Mogoče otrok manjkrat zboli zaradi tega, ampak na dolgi rok kakih bistvenih razlik ni. Moja prijateljica je dojila leto in pol, pa ima hči 1001 alergijo. Včasih se mi zdi, da je dojenje tako, kot če kupuješ bio jabolka. Ješ bolj zdravo, kje se pa to sploh pozna??? Mogoče dobiš res kakšen prehlad manj, to je pa tudi vse. Veliko sreče pri dojenju oz. črpanju. Uživajte v trenutkih družinske sreče!
|