|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tablete haematopan
25.11.2004 18:02:12   
Lejči
ojla,

prejšnji teden mi je gin. predpisala haematopan tablete, ker imam premalo železa. ali imate kakšne izkušnje z njimi? men se namreč zdi, da me vsako jutro zvija po trebuhu ravno zaradi njih. jemati jih moram na tešče. sicer je sedaj bolje, kot čisto na začetku, pa vendar...mislite, da se bo to čisto umirilo ali ne? menjala jih pa ne bi rada, ker sem slišala, kako so tiste, ki jih je treba žvečit neokusne :zmeden:

lep :nosecka: pozdrav,
lejča
Neposredna povezava do sporočila: 1
   tablete haematopan
25.11.2004 18:16:11   
KIRA
meni je zdravnik rekel, da po jedi. pa nimam težav, razen da me zapirajo.

a si prebrala navodila, mislim, da tudi tam piše, da po jedi....

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   tablete haematopan
25.11.2004 18:33:15   
Anonimen
Jaz sem tudi imela te tablete, pa nisem imela nobenih težav. Razen da mi niso nič pomagale, dokler nisem ugotovila, da jih moram jemati s pomarančnim sokom, ker C vitamin pomaga pri resorbciji železa. Menda pa zapirajo, pa blato je črno, da se ne boš ustrašila.

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   tablete haematopan
25.11.2004 18:58:05   
dix
Haematopan tablete že vsebujejo vitamin C, zato so kao boljše od drugin in se morajo doplačat. Jaz sem jih jedla v 1. nos redno do konca in imela po porodu hg 89, v 2. nos pa sem jedla Retafer pa še to proti kocu ko sem se spomnila (bolj jih nisem jedla kot sem) pa sem imela hg po porodu 121!!!

Blato je pa po vseh železovih preparatih črno.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   tablete haematopan
26.11.2004 7:44:11   
Anonimen
Tudi jaz jem te tablete. Prav zaradi bolečin v želodcu in slabosti, sem jih nehala jesti na tešče. Jem jih po zajtrku. Včasih si tudi razdelim (tako da eno vzamem zjutraj drugo popoldne). Sem tudi že spraševala Pušenjaka, in mi je tako tudi svetoval.
Imela sem pa hemoglobin 98, potem po 1 mesecu jemanja teh zdravil pa se mi je zvišal na 108.
LP
Tasha

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   tablete haematopan
26.11.2004 8:10:08   
*Tiana*
Tud jaz jemljem te tablete, ker mi drugo ni pomagalo. V lekarni so mi svetovali naj tableto vzamem na tešče (kar pomeni, da vsaj 2 uri prej ne smem jesti) in naj zraven popijem kakšen pomarančni sok ali limonado (sveže stisnjeno sadje).

Pa še to, hrana zmanjšuje njihovo učinkovitost, saj se absorbira manj železa, zato je priporočljivo tudi vsaj 0,5 - 1 uro kasneje nič jesti, sploh pa ne mlečnih izdelkov, ki še dodatno zmanjšajo absorbcijo železa.

Jest jih jemljem po navodilih in se mi je že v 14 dneh povečal hemoglobin iz 100 na 104, prej pa ni šlo nikakor gor, oziroma je šlo veliko bolj počasi.

Veliko zdravja in sreče vam želim.

LP

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   tablete haematopan
26.11.2004 11:09:11   
Suzi*
Jaz jem Ferum Lek, tiste žvečljive tabletke. Pa so mi ful dobre, malo imajo okus po čokoladi. :)- Jemljem jih med zajtrkom, pa nimam nobenih problemov, tudi prebava je uredu, mogoče celo boljša kot preden sem jih začela jemati. Edino blato je pa res črno. :(

Torej nikar ne skrbi. Če ti te ne odgovarjajo, prosi za druge.

pa pa Suzi 26t

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   tablete haematopan
26.11.2004 11:13:02   
Lejči
punce, hvala.:bravo:
če se ne bo čisto popravilo, jih bom pa res jemala po jedi.

lep dan vam želim

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   tablete haematopan
26.11.2004 15:35:34   
BONI*
Lejči, tudi meni je G rekla, da jih moram jemati na tešče. Ker pa sem jaz bolj malomarna za jemanje zdravil, sem jih po navadi pozabila vzeti pred jedjo in sem jih potem vzela kasneje. Pa so mi super pomagale. Hb se mi je močno povišal. Res pa je, da sem se zelo trudila železo vnesti v telo tudi po naravni poti. Jedla sem suho sadje in pa veliko zeleno obarvane zelenjave. Takrat je bila glih sezona paprik, pa sem jih res non stop jedla (zelene).
Drugače pa me je Hematopan zelo zapiral in blato je bilo čisto črno. Če ni šlo drugače, sem si pomagala z Donatom.

Lp, Boni

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?