|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tašča-jo ne prenesem
25.6.2008 12:53:55   
metaa
Živjo. Vem, da je krivda morda predvsem pri meni, ampak enostavno je ne morem. Sprva je bilo vse v redu, smo se kar v redu razumeli, odkar pa imam dva otroka, sem se malo spremenila. Jaz sem taka, da imam rada svoj mir z družino, da uživam, ko smo sami, ko se lahko tamalimadvema povsem posvetim in mi gre na živce, ko pogosto po naključju pride mimo in želi, da pridemo k njej, da odpelje otroke... ŽIvi v sosednji hiši od naše, pa se vseeno doma ne počutim nikoli doma, če me razumete, vedno s strahom gledam, kdaj bo mimo prišla in mi odpeljala otroke. Jaz ob delavnikih pridem domov šele okoli pol petih in tiste dve urci sem z otrokoma, pa še takrat ne vem, če bom v miru lahko, ali jih bo spet gor povabila... Drugače je pretirano prijazna, uslužna, ampak se mi zdi, da kar preveč posega v moje področje. Saj razumem, da ima pač rada vnuka, ampak enkrat na teden gremo itak prav do njih in to se mi zdi čez glavo dovolj, kar sem ji tudi že povedala. Večkrat sva se že pogovorili, ampak vseeno mi gre na živce. Verjetno potrebujem pomoč, ampak enostavno je ne prenesem. Zato najbolj uživam pozimi ali ko pada dež, ko nismo nič zunaj in se res skoraj cel teden ne vidimo. Najhuje je ob vikendih, vsako uro, ko jo preživimo zunaj, samo gledam, kdaj bo prišla in mi odpeljala otroke. Saj razumeme, da ima malo pravico jih videti, ampak meni se res zdi dovolj enkrat tedensko, še jaz jih komaj kaj vidim... Ne prenesem je, zato tudi ne maram, da gredo otroci gor. Tudi ičez vikend, ko pač vem, da moramo jih malo pokazat ali pa samo mož in otroci, ves čas razmiščljam, kako osladno zdaj po njih leze, kako otročje govori, jima vse v rit vtakne... Kar groza me je, kar trpim. Stram me je to povedati, ampak včasih si želim, da je kar ne bi bilo. Z možem o tem ne morem prav dosti gocvoriti, saj se mu zdi, da pretiravam, navsezadnje moje starše otroka vidita vsak dan, ker jih pač lahko varujejo, zaradi tega se tudi večkrat skregava, v bistvu se predvsem zaradi tega. Saj v bistvu tašča res nič takega ne počne, ni žleht ali kaj, da bi se pritoževala upravičeno, ampak enostavno ne prenesem več biti doma, ker se ne počutim doma! Če se le da, ko je mož npr. v službi, raje naokoli se potepam z otrokoma, kot pa da bi se igrali pred hišo. Imava tudi različne poglede na življenje, jaz ne prenesem, da je tako hudičevo osladna, da bi za vsakega se iztrošila na račun sebe, da vidi smisel samo v gospodinjenju - nima ne prijateljic, samo moža in dva odrasla otroka in čutim, da visi potem na nas. SOVRAŽIM TO; DA TAKO ČUTIM DO NJE; NE VEM; ALI LAHKO KAJ SPREMENIM IN KAKO. A je možno, da sem le ljubosumna, da mi ne bi odpeljala otrok oz. da je ne bi imeli raje oz. se z njo lepše imeli kot z mano? Mojim staršem seveda z veseljem pustim otroke, jim popolnoma zaupam, njej pa ne in me je že zdaj sz+trah dnevov, ko bosta otroka tako velika, da bosta sama od sebe šla po šoli ali popoldne k njej.  Kako se vam zdi vse skupaj. vem, da pretiravam, a ne znam si pomagati. Danes bo npr, prišla na obisk, pa imam že odkar sem zvedla včeraj, vse pokvarjeno, samo na to še mislim, kako bo spet osladna in bo prevzela moje mesto pri otrocih. Stara sta 2 in 3 leta.
Prosim samo za mnenje oz. kako to "sovraštvo" omiliti, premagati. Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tašča-jo ne prenesem
25.6.2008 13:10:27   
malika
Mnenje bi rada, torej ga boš dobila!
Torej, moje mnenje je, da si nesramna. Oprosti, ampak tako mislim. Tašča je mati tvojega moža, torej je babica tvojih otrok.  Tvojega moža predvidevam da ljubiš, torej po tem takem moraš spoštovati tudi njo, če ne drugega zato, ker je mati tvojega moža.
Verjamem, da tašča oz. babica tvojih otrok ne misli in ne želi nič slabega tako tebi kot tvojima otrokoma, ko ju želi videt za pol urce dnevno. In da je osladna, a tvoja straša pa nista ? Ja seveda ne, saj sta vendar TVOJA starša a ne?

Ma ne bom več o tem, ker  takšnega toleriranja ne odobravam, rekla bom samo, da se zamisli sama nad sabo, ker boš konec koncev tudi sama 1x tašča. Si želiš enakega obnašanja, obtoževanja, govoričenja, itd.  iz druge strani ?

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.6.2008 13:12:47   
Anonimen
Verjamem, da je težko živeti s takimi čustvi.Nekaj je sigurno bilo med vama, da tako čutiš.
Na tvojem mestu bi poiskala pomoč dobrega psihologa, ker bo vsak dan slabše.Morda te odbija njena narejenost, ker praviš, da zna biti preveč osladna, ali pa te moti nadzor, ki ga ima nad vami.
Res se moraš z nekom pogovoriti o tem in morda boš prišla do odgovora, zakaj tako čutiš.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.6.2008 13:19:43   
metaa
ja, Malika, problem je v tem, da vem, da delam in čutim narobe in si vse to tudi v glavi govorim. Razumsko vem, da nimam razloga, da tako čutim. Se e to prepričujem, da želi le najboljše, da je mati mojega moža, da ima pravico biti z otrokoma (no, čeprav se mi pol ure na dan zdi pretirano-tudi za moje straše, ampak oni jih pač imajo, ko sem jaz v službi, ko sem pa doma, pa želim se sama oz. z možem posvečati otrokom).
Vem, da imaš prav, hvala za odgovor, želim nasvet, kako se teh občutkov znebiti. Z razumom verjetno... 

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2008 13:30:27   
rija
metaa: kot je že KL napisala, poišči si dobrega psihiatra....ker je nekaj hudo narobe s tabo.....user posted image

stori to, preden se bodo skrhali odnosi v tvoji družini. tudi tvoj mož je človek s čustvi,ki tvojih strahov, panike in posesivnosti napram vajinim otrokom ne bo mogel večno prenašati.

kaj bi jaz dala za tako taščouser posted image

...vox populi...

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2008 13:42:37   
metkica1
IZVIRNO SPOROČILO: rija

kaj bi jaz dala za tako taščouser posted image

Jaz tudi. user posted image user posted image
Moja se ne spomni da jih ima, ravno zadnjič je bil en tak slučaj, da mi je bilo full hudo, ker nista z tastom ugodila moji hčerkici, ker jih ima full rada ona dva pa se ji zlažeta, da prideta po njo drugi dan samo, da jo tisti trenutek odpravita. Pa imata časa na pretek, sta v penziji. Sram ju bodiuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2008 13:50:52   
natasaom
mislim,da je to že mal bolestno in da res rabiš pomoč.ti si ljubosumna..in to pretirano,babice imajo pri otrocih posebno mesto,nikoli ne nadomestijo ali zamenjajo mamic..
jaz se ubadam s  tem kako naj otroku razložim zakaj nima babic,drugi otroci v vrtcu jih pa imajo

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.6.2008 14:05:56   
Naja30
Škoda, ker ne ceniš te pomoči. Če bi živela daleč stran od vseh staršev, bi šele začutila, kako prav bit ti prišla taka pomoč. Pogovor vedno pomaga in če želiš tisti dve urci biti sama z otrokoma, ji to mirno lahko rečeš. Na en lep način, da danes boste skupaj nekaj ustvarjali itd., jutri pa lahko gresta h njej.
Res škoda, da imaš tak odnos do nje.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.6.2008 14:14:48   
ninaintomaz1
katastrofa jaz živim nad tasco samo da se prikazem vzunaj je ze za mano pa stalno pridiga kako mora otrok imeti kapo kako iz klime skacejo legionele pa televizija seva ne sme biti prizgana pa ne sme biti u blizini psa pa ............. da mora 1 teden star otrok piti kamilice saj je žejen vsak dan pa obvezno vprasanje kam pa gresta ali kje sta pa bile jaz jo tudi sovrazim in kljub pogovoru je stanje nespremenjeno

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.6.2008 14:22:07   
brucella
Jaz te čisto razumem. Kot si sama ugotovila, je problem v tebi. Tašča je le tvoje sredstvo, da si lahko ves dan zagrenjena, živčna, napeta, žalostna...Izkoriščaš jo kot izgovor, da se tako počutiš. Včasih celo iščeš dlako v jajcu, celo banalne malenkosti. To je posledica poporodne depresije. Če ne boš čimprej ukrepala, boš tonila samo globje in globje. Poišči pomoč tudi zaradi svojih otrok (ki jo, v kar ne dvomim, imata zelo rada) in svojega moža. Navsezadnje je to ženska, ki ga je rodila in vzgojila v takšnega kot je, takšnega kot ga imaš rada. Pomisli kako bi bilo tebi, če bi tvoj mož tako sovražil tvoje starše, kako bi se počutila?
Resno, poišči pomoč.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2008 14:29:28   
Mišni
Najbrž te moti, ker je tašča prijazna, pa se ti zdi, da bi tudi ti morala biti taka, pa ne moreš biti ... Kot bi gledala nekaj, kar bi ti morala biti, pa nisi.
Najbrž bi se res morala s kakšnim strokovnjakom pogovoriti. Ti bo znal povedati, zakaj je tako in kako si pmagati.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu brucella)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2008 14:30:49   
ksenija12
Živjo!
Moj edini nasvet  za začasno rešitev tega problema bi bil, da izkoristi pozitivne strani tega 'vsiljevanja'. Kot je morda npr. ta, da si takrat vzemi čas zase - pojdi k frizerju, na tečaj,...kamorkoli..poskrbi zase, saj bo tko ali tko tašča za tvoje otroke. Poglej na to z druge strani - vzemi to kot prednost.
Dolgoročno gledano pa se o tem pogovori s svojim dragim. Razloži mu. Skupaj pojdite na počitnice, sami, pa se na lep način pogovorita o tem. Jaz bi se. 

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2008 14:40:42   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

Živjo!
Moj edini nasvet  za začasno rešitev tega problema bi bil, da izkoristi pozitivne strani tega 'vsiljevanja'. Kot je morda npr. ta, da si takrat vzemi čas zase - pojdi k frizerju, na tečaj,...kamorkoli..poskrbi zase, saj bo tko ali tko tašča za tvoje otroke.

to bo verjetno težko, ker meto že itak baše, da je premalo z otroki.
kar bi mene tudi, če bi bila do po petih vsak dan v službiuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.6.2008 14:42:59   
ksenija12
Sicer pa bi dodala še tole - življenje ni kot pripovedka, kjer ljudje sovražimo slabe in imamo radi dobre ljudi. Vsi smo samo ljudje, kar pomeni, da nam včasih iz nam neznanih razlogov gre na živce popolnoma prijazna oseba, radi pa imamo nekoga, ki je 'slab'.  To so čisto normalni občutki, popolnoma človeški, ki si jih večina ne prizna. 

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.6.2008 14:44:54   
Anonimen

Jaz te čisto razumem. Kot si sama ugotovila, je problem v tebi. Tašča je le tvoje sredstvo, da si lahko ves dan zagrenjena, živčna, napeta, žalostna...Izkoriščaš jo kot izgovor, da se tako počutiš. Včasih celo iščeš dlako v jajcu, celo banalne malenkosti. To je posledica poporodne depresije. Če ne boš čimprej ukrepala, boš tonila samo globje in globje. Poišči pomoč tudi zaradi svojih otrok (ki jo, v kar ne dvomim, imata zelo rada) in svojega moža. Navsezadnje je to ženska, ki ga je rodila in vzgojila v takšnega kot je, takšnega kot ga imaš rada. Pomisli kako bi bilo tebi, če bi tvoj mož tako sovražil tvoje starše, kako bi se počutila?
Resno, poišči pomoč.

Se strinjam.

(odgovor članu brucella)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.6.2008 14:56:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Resno, poišči pomoč.

Se strinjam.

Tudi jaz se podpišem.
Ni problem tašča. Problem je v tebi. Kadar imamo težave, jih je zelo težko priznati samemu sebi in je lažje, veliko lažje vzroke za probleme iskati drugje. Zakaj te je strah, da bi tašča prevzela tvojo vlogo? Ona je babica, ti si mama. Samo ti si mama in nobeden drug. In nobeden drug te vloge ne more kar tako prevzeti. Kje je torej problem? Ali tebe skrbi, da si slaba mama? Zakaj? Ker svojo slabo voljo stresaš na otroka? Ker si z njima tako malo časa? Ker takoj skočita k babici? In zakaj ne prenašaš tašče? Ker je nasmejana, dobre volje, polna energije - vse kar ti nisi, pa si mogoče želiš? Ker jo otroka obožujeta? Ker si ne upaš postaviti meje tašči glede obiskov?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.6.2008 15:52:24   
mateyka
Ker si ne upaš postaviti meje tašči glede obiskov?

ne vem, če je ravno v mejah tašče problem. njena starša vidita otroke vsak dan (vsak dan sta tam v varstvu). to je ne moti.

hmm, mogoče pa v zaupanju? napisala je da staršema popolnoma zaupa. potem tašči ne? v kakšnem smislu ne? to bi rada vedela.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.6.2008 15:57:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.6.2008 16:05:31   
n€na
Punca, daje te ljubosumje.............. Tudi sama imam tako izkušnjo, bolj se je bližal konec moje porodniške bolj sem bila ljubosumna. Na koncu sem bila že tako daleč, da mi je šlo že na živce če sta mi tast in tašča rekla samo dobro jutro. Zdaj pa vem, da sem pretiravala. Zavedala sem se vsega tega in tudi počutila se nisem dobro. Potem smo odšli na oddih samo mi trije, s partnerjem sva se tudi o tem odkrito pogovarjala in prišla do zaključka, da pa res jaz močno pretiravam. Po vrnitvi sem se zelo spremenila, ne obremenjujem se več kje in kaj počne moja punčka z dedkom in babico, mislim si samo, da je na varnem,da uživa in ji je lepo. Tisti čas ko jo pazita pa jaz koristno uporabim zase in se malo razvajam pa čeprav je to samo 15 minuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.6.2008 16:13:41   
picola1
Živjo, metaa!

Najprej vse čestitke zaradi tega, ker si ugotovila to, da je najbrž problem v tebi (no, najbrž je mal tut na tašči, samo ti tega dela ne moreš spremenit...to lahko samo ona, če bo hotela). Veš, večina ljudi tega ne zmore. Iskati vzroke za probleme v sebi namreč. Lažje je namreč pokazati s prstom na drugega, ker tako ni treba naredit ničesar.
Jaz osebno ti svetujem, da pojdi na kakšen pogovor k psihoterapevtu. Vzroki se namreč skrivajo v tvoji podzavesti, pogovor z njim ti bo pomagal, da malo pobrskaš po njej...Boš videla, marsikaj zanimivega, včasih tudi bolečega se skriva tam...
Srečno!

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.6.2008 16:50:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

včasih tudi bolečega se skriva tam...

To je pa bistven stavek user posted image . In to boleče moramo sprejeti kot možnost za naš osebni razvoj, za rast, da smo boljši, se bolj poznamo, napredujemo,... Nič ni slabega, če imamo trenutke šibkosti, vsi jih imamo, ker smo ljudje - nepopolni in zato edinstveni.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
25.6.2008 18:30:55   
Kaliope
se strinjam z vsemi prejšnjimi komentarji ... stari starši so eno največjih bogastev za otroke, sploh, če se ukvarjajo s svojimi vnuki. Glede na to, da ima tvoja tašča tvoje otroke zalo rada, da bi bila rada v njihovi bližini, da se jim rada posveča, da je prijazna in ti ne "soli pameti" glede vzgoje, mislim, da je tvoje obnašanje skrajno neprimerno in da moraš začeti konkretno delati na tem, da ga spremeniš.

In kot je že ena napisala: zamisli si, da bo partnerka ali partner tvojih otrok imel tako mnenje in tak odnos čez 25 let do tebe ... da ne boš smela videt svojih otrok in sploh ne svojih vnukov. Saj poznaš pregovor: "ti očeta do praga, sin tebe čez prag"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.6.2008 19:09:32   
zvesta
V grobem se strinjam z zgornjimi komentarji. Ampak res v grobem.

Rada bi dodala le to, da če bi sama imela možnost biti le 2 uri na dan z otrokoma, bi tudi meni šlo močno v nos, če bi jih tašča (ali moja mama) v tistem času vlačila k sebi. Lahko je z nami in bomo se igrali skupaj ali pa gremo vsi tja. Nikaor pa ne otroka sama, vsak dan, in ravno v času kvalitetnega preživljanja časa z mano.

< Sporočilo je popravil zvesta -- 25.6.2008 19:10:12 >

(odgovor članu Kaliope)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.6.2008 19:47:18   
Anonimen
Rada bi dodala le to, da če bi sama imela možnost biti le 2 uri na dan z otrokoma, bi tudi meni šlo močno v nos, če bi jih tašča (ali moja mama) v tistem času vlačila k sebi. 

Kaj pa ce slucajno hoce samo pomagat? Ko prides utrujen iz sluzbe, da imas svojih pet minut za tus in za to, da zadihas. Lahko je tudi to.

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
25.6.2008 20:14:42   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

Sicer pa bi dodala še tole - življenje ni kot pripovedka, kjer ljudje sovražimo slabe in imamo radi dobre ljudi. Vsi smo samo ljudje, kar pomeni, da nam včasih iz nam neznanih razlogov gre na živce popolnoma prijazna oseba, radi pa imamo nekoga, ki je 'slab'.  To so čisto normalni občutki, popolnoma človeški, ki si jih večina ne prizna. 

To je pa tudi res. Še posebej, ko te mečejo hormoni, znajo biti taki občutki neugodni.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.6.2008 21:37:26   
ksenija12
Rada bi dodala le to, da če bi sama imela možnost biti le 2 uri na dan z otrokoma, bi tudi meni šlo močno v nos, če bi jih tašča (ali moja mama) v tistem času vlačila k sebi. Lahko je z nami in bomo se igrali skupaj ali pa gremo vsi tja. Nikaor pa ne otroka sama, vsak dan, in ravno v času kvalitetnega preživljanja časa z mano

Tole je pa komentar na mestu!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?