|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   svetujte mi!!!
19.1.2006 14:33:42   
Anonimen
S fantom pričakujeva otročka in vam moram zastaviti kup vprašanj kako naj to vse skup speljeva.

Če živiva skupaj je normalno, da podpiše očetovstvo in je otrok zavarovan po njem in bo v službi zanj zahteval olajšavo, ga bo v dohodnini pisal, tudi mene verjetno kot vzdrževanega člana (ker sem brezposelna)...

kako pa je s tem, če ne živiva skupaj! Vem da s finančnega stališča bolj ugodna ta varianta.
Enako podpiše očetovstvo. Vem, da če starša ne živita na enakem naslovu, potem je nekaj s preživnino in se ureja na sodišču. Kako je s tem? Valda da tam vejo kolko je ura in se samo pretvarjaš da si samohranilka, v bistvu pa...Samo kako pa je takrat, zavarovanje (od otroka in mene) ali sva lahko potem oba zavarovana po njemuser posted image ma ne, če nismo na istem naslovu. ali?,
Kako je potem z olajšavo in pa dohodnina, ...ali takrat tudi oče vse to vpiše ali kdo? Jaz itak da sem brez službe in kdo potem vlaga pri dohodnini za vzdrževane člane mene in otroka?

Kakšne so še prednosti in slabosti tega ali živimo skupaj ali ne?

Vse to pa sprašujem iz tega razloga, ker se tedensko vidiva dan ali dva (dela na drugem koncu SLO) JAZ sem v dvomih, on bi pa rad  da bi si v njegovem koncu, kjer dela vzela stanovanje in bi tam živeli. Mene pa je malo strah vsega tega, kako bom sama z otrokom. On pa itak cele dneve dela, in bi tudi se malo videli, ker dela ruski turnus (po 12 ur dneve in nočne, 2 dni prosto). Doma so pa le moji starši in bi mi pomagali. S fantom pa bi enako videla, kot če bi bila pri njem in se pravi skoraj nič pomoči pri otroku!

Vem, da je veliko takih, ki so samohranilke in zares ta prave samohranilke, veliko je pa takih ki se "delajo" samohranilke. In če se odločiva za to zadnjo varianto, ne me prosim pljuvat.

LP!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: svetujte mi!!!
19.1.2006 15:07:53   
Anja**
Draga anonimna!

Preprosto se ti ne splaca bit samohranilka. Ker se partnerjev dohodek deli na 3 dele.

Prevec muckanja in vsega tega. Ce bi bla na boljsem bi bla mogoce za par jurjev, ma po moje se ti ne splaca.

Dobro premisli, za kaksen izracun pa svetujem internetno stran CSD Siska.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2006 15:11:47   
Anonimen
Če boš "kvazi" samohranilka, mora on kljub temu podpisati očetovstvo (seveda, če priznava otroka za svojega). To se ureja na sodišču in tam tudi sporazumno določita preživnino, za katero je najbolje, da ti jo nakazuje na tvoj ali otrokov TRR (pa četudi mu jo ti potem vrneš).
Sodišče (ne vem, ali na žalost ali na srečo) nima inšpektorjev, ki bi preverjali, ali je ženska res samohranilak ali ne, tako, da tudi ti ne boš izjema. Nenazadnje pa - kateri zakon pa prepoveduje, da ti je oče tvojega otroka samo ljubimec, življenjski sopotnik oz. izvenzakonski partner pa ne?
Če ne boste skupaj, potem on tebe in otroka ne more vpisati kot dohodninsko olajšavo, lahko pa vpiše preživnino, ki jo bo za otroka plačeval. Ti, kot prejemnica, pa moraš preživnino vpisati kot obdavčen dohodek.
Glede na to, da si brezposelna, lahko v času porodniške zaprosiš na CSD za starševski dodatek, za otroka pa za otroški dodatek in DSP. Vse dobiš v najvišjem rangu, pa tudi dodatek za samohranilstvo, če boš "kvazi" samohranilka. Vse skupaj trenutno znese okrog 90 jurjev mesečno, s tem dodatkom, da se ti dejansko izplačana preživnina odšteje od otrokove DSP (in se zna zgoditi, da je ne dobiš). Vsi dohodki od CSD niso obdavčeni, tisti pa, ki na leto prejmejo manj kot 11% povprečne SLO plače, jim dohodninske napovedi ni potrebno oddajati. Preživnina ne znese dovolj, da bi morala ti kaj oddati. V tem primeru pa tebe nihče ne more pisati v olajšavo, saj nisi nikogaršnja olajšava, kvečjemu državno breme.
Kar se pa tiče stanovanja - če ga bosta najela na črno in se tam ne bosta prijavila, pa če je povrhu vsega to še v drugi občini, ne v tisti, v kateri imaš stalno bivališče, takorekoč ni šans, da vaju odkrijejo. Razen, če ne bosta šla komu posebej v nos...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.1.2006 21:31:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.1.2006 14:58:09   
Anja**
Radha? O kakih dodatnih ugodnostih govoris? Res me zanima, ker kaj druga kot brezplacni vrtec za tiste, ki so na socialni pomoci se nisem zasledila. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2006 23:07:32   
Anonimen
Dodatne ugodnosti:
- enkratna DSP 2x letno na CSD
- enkratna DSP 2x letno na MOL
- brezplačni vrtec
- v šoli brezplačno kosilo (regres MOL)
- v šoli brezplačna zajtrk in malica (regres iz šolskega sklada)
- v šoli brezplačni učbeniki in delovni zvezki (regres iz šolskega sklada)
- brezplačna letna kolonija pri ZPMS (po priporočilu vrtca oz. šole)
- brezplačno varstvo poleti za otroke 1. triade OŠ v društvu Izida (po priporočilu šole)
- na Karitasu pomoč v obliki denarja, plačila položnic, oblek, obutve, prehrane, pohištva, bele tehnike
- na RK (Rdečem križu) pomoč v obliki prehrane, oblek, obutve, gospodinjskih pripomočkov

Joj, toliko je tega, pravzaprav, da se mi sploh ne da vsega napisat. Če katero kaj konkretnega zanima, naj driekt vpraša, npr. "rada bi to pa to - a se da?"

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2006 10:20:22   
k1
poznam primer, ko je bila kao prijavljena drugje in so imeli porihtano preživnino - ko so prišli v kontrolo, pa so ugotovili, da živi pri fantu.

posledica: vse dodatke so ji ukinili!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2006 11:49:42   
Anja**
Kerensa, rabim nic, samo me je zanimalo.
Se mi pa zdi, da so te zadeve, ki si jih nastela, namenjene vsem, ki prejemajo denarno socialno pomoc, ne le samohranilkam. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.1.2006 12:50:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.1.2006 23:44:33   
Anonimen
Ja, res je. Vse zgoraj našteto velja takorekoč za vse, ki prejemajo DSP, ne le za samohranilke, ampak samohranilke vse našteto dobijo veliko prej kot ostali.
Radha... osebno poznam družino, ki na ta način živi že 9 let. Če jim rata, pa naj - mene ne motijo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
24.1.2006 16:11:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?