|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   suha koža ali kaj drugega?
20.12.2009 19:54:13   
Natka85
Pozdravljene!
naš 9-mesečni malček ima težave s kožo.najprej je dobil rdeča lička in telo suho kožo.pa sem predvidevala da je to od vremena in kurjave...no včeraj pa sem zvečer opazila da ima po ramah in rokicah tudi rdečo in suho(tako hrapavo) kožo.pa se neke pikice je po trebuhu imel.sem mu to s kremico namazala.danes je malo boljše.zanima me kaj naj nardim oz.s čim naj to namažem?ali mislite da gre za kakšno alergijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: suha koža ali kaj drugega?
20.12.2009 20:30:58   
Crystall
Kakšna sta pa vrat in za ušeski? Mi smo imeli za ušeskom odprte ranice, vrat čisto vnet in telo rdeče, luskasto. Diagnoza pa je atopični dermatitis in bojo zdaj ugotavljali na kaj je alergičen.

Lahko ima pa samo suho kožo zaradi vode ali pa je malce bolj občutljiv.

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu Natka85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.12.2009 20:58:16   
Najki
Slisi se kot atopicni. Nas ga ima in je na par stvari alergicen, samo se mu je zdej poslabsal, pa ni dobival nicesar alergenega. Prejsnji teden je bil bolan in mu je ze zato izbruhnil, sicer pa je tudi kriv suh zrak in mraz in nasa P. je opozorila, da se obicajno pozimi poslabsa. Star pa je 10m.

Obicajno se pojavijo zelo srbece pikice po lickih, za usesi, vrat, sklepi, pri nas najbolj gleznji in zapestja, ko je imel ze hudo, je bil pikast tudi po trupu. Mazemo ga s hladilnim iz lekarne, za srbez dobiva fenistil kapljice, so pa na recept. Ce se je gnojno razpraskal, je dobil fucidin, antibioticno kremo, za krajso terapijo pa steroidno kremo.

Pelji ga pediatrinji, ce je atopicni, te bo poslala dermatologu, alergologu itd., ti predpisala par stvari za lajsanje simptomov, ce pa ni, pa tolk boljs. Lahko bi bila tudi sesta bolezen ali rdecke ali karkoli takega mogoce. V vsakem primeru ga pelji pokazat.

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2009 9:00:25   
timoteja
Pri naši deklici so se letos poleti pri 1,5 letu začeli pojavljati taki drobčkene bele bunkice,jih samo otipaš, ker koža ni gladka, ampak deluje hrapavo, pojavilo se je po trebuščku, zgornjemu delu nogic (bedrce), malo po rokicah, obrazek je večkrat pordečel. Kolikor sem zasledila po netu, naj bi šlo za težave z poroženelostjo kože. Stvar smo skoraj čisto odpravili, in sicer: kopanje le enrkat tedenkso, sicer tuširanje, uporaba olja Linola za umivanje, vsakodnevno mazanje s hladl.mazilom z 10 % olivnimo ljem ali kremo Linola urea, po obrazeku jo namažemo vsaj ene 4 krat na dan....

Vse bo v redu in nekdo te ima rad.

(odgovor članu Natka85)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2009 10:42:56   
sanelaa
UF, MENI SE TO ZDI KOT ATOPIČNI DERMATITIS.

Smo tudi mi imeli suho kožo po obrazu, pa potem rdeča lička, pa potem male vodne mehurčke..............dolgo je pediatrinja govorila da gre samo za čiščenje kože, pa sem vedela da ni samo to. No, testi so potem pokazali tudi alergijo na beljak in lecitin, mi je bla predpisana stroga dieta, ker sem ga dojila. No, potem smo šli k dermatologu, nam je predpisal advantan, ker je vmes Luka imel obraz ranjen že do krvi, do živega.
No, potem smo pa nekaj časa uporabljali advantan in njemu podobne kortikosteroide, a kaj ko jih koža kmalu ni več sprejela.
Pote pa smo po čudnem naključju prišli do kreme, do čudežne kreme, ki je popolnoma naravna in ki je v enem tednu naredila čudež. To, s čemer smo se borili 6 mesecev, je izginilo v enem tednu. Dobesedno.

Uglavnem, pojdita na kakšne teste............da se vidi da ni kakšna alergija. čeprav je pri nas bilo tako, da smo potem s to čudežno kremico odpravili vse, jaz sem jedla vse, pa tudi Luka, tako da ni vedno nujno da je AD povezan z alergijo na hrano. No, vsaj pri nas ni bilo tako, ker Luka od sedmega meseca dalje je popolnoma vse, pa se ekcemi in lišaji niso več vrnili.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2009 10:45:10   
sanelaa
No, mi smo najprej za nego imeli Eucerin 12% omego, ni nič pomagalo. Fenistil kapljic nismo dajali, ker se Luka na srečo ni praskal, najbolj prizadet je imel obraz.
Tu pa tam so se po telesu naredili kakšni ekcemi, ampak običajno samo na nogicah okoli gležnjev.
No, kortikosteroidi pa tako kot sem napisala, parkrat so pomagali, potem pa nič več.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2009 11:02:56   
Najki
Sanelaa, katera pa je bila ta cudezna krema? Mi se se vedno borimo z AD in z gleznjev se nikakor noce pozdravit.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2009 11:13:12   
sanelaa
Ta čudežna krema se žal pri nas ne dobi........samo v beogradu.
Imamo na srečo znanca, ki je pogosto v Bg, nam jo on pripelje gor.
Javite mi na ZS če ste zainteresirani ali pa če vas kaj več zanima.
Vam lahko tudi pokažem slike našega Lukca prej in potem.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?