|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   suh kašelj - inhalacije
26.1.2007 14:40:02   
Anonimen
No ker me že v  nosečnosti dobra 2,5 meseca spremlja tak dražeč suh kašelj, me je osebni zdravnik poslal na pljučnega; tam mi je pa pulmolog predpisal neke inhalacije 10X, ki pa so samoplačniške. Zatrdil mi je, da 100% ne škoduje moji user posted image . Nakar sem vprašala med.sestro, kaj vse vsebujejo te inhalacije, in mi ni znala točno opredelit. Je rekla, naj naslednič vprašam zdravnika.
Zdaj pa me malo skrbi, ne za tistih 120eur, ampak zarad moje pikice, da ji nebi kaj škodovalo.

A je katera imela podobne izkušnje? Pozna katera natančneje te inhalacije?

Da si naberem že prej kakšno inforamcije in ne rabim čakat do ponedeljka na naslednji obisk in da lahko komaj takrat vprašam zdravnika, upam, da me boste malo pomirile.
Hvala za vaše informacije že vnaprej.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: suh kašelj - inhalacije
26.1.2007 16:37:09   
bskrle
Ponavadi fiziološka in ventolin ali berodual (ne vem čisto točen.)
(Za ta denar si lahko kupiš inhalator.)
Ne vem , zakaj bi bile pa samoplačniške, prvič slišim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2007 18:00:45   
Anonimen
Hvala za ta odgovor.
Saj meni je tudi malo čudno zvenelo, ko je rekel da se mora to plačat.
Ker ko sem bila še najstnica me je osebna zdravnica kar v njihovem zdr.domu poslala na podobne inhalacije (no tale strojček zgleda isto, sam kaj tam ona vbrizga s tisto inekcijo notr ne vem). 
A ti si jih tudi imela? Kako, da poznaš to?

No hotla pa sem še tud vprašat. Napisala si, da si lahko za ta denar kupim sama inhalator? A to takšneha istega oz. podobnega? Kaj pa vbrizgaš pol tam sam notr? A sam fiziološko? Ker če bi to kaj pomagalo, bi si jaz to res nabavla pa bi lahko to več časa uporabljala.

Prosim, prosim odgovori še touser posted image

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2007 21:04:52   
lelaval
Berodual ali pa Venolin kupiš v lekarni, pa je zraven mali nastavek - ustnik (otroci, ki še ne znajo prav vdihnit, potrebujejo večje nastavke). Se pa čudim, da ti ni zdravnica napisala recepta - ker zdravljenje z inhalacijami in pumpicami ni samo enkatno, pač pa dolgotrajno. In navadno moraš še po inhalacijah določen čas uporabljat pumpico, saj se takšna zdravila ne smejo prekinit čez noč, pač pa postopoma. (vem, ker sta starejša oroka astmatika, moj dragi pa tudi).
Naj pa ta zdravila res ne bi  vplivala na user posted image , ker v bistvu delujejo le na pluča - razširijo sapnice, da lahko normalno dihaš.
Pa pozdravi se čimprej.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2007 21:53:58   
vrtnica777
v teh inhalacijah je 5 ml fiziološke raztopine in 3 ml ventolina. inhalacije so boljše ker to kar stisne z injekcijo v masko nato potiska ven kisik... ko dihaš ti venpiha moker zrak to je v bistvu kisik ventoolin in fiziološka. bistvo tega je da ti samo rzširi te male žilice ki se rade zamašijo.

stranskih učinkov pa za nosečnice ni ! 100 %. mogoče je le prednost ker bo tudi tvoja "pikica" lažje dihala.

ventolin se v lekarni dobi le na recept ampak je 10 krat manj učinkovitejši kot pa inhalacije v zdđdravstvenem domu

ni uspel kdor je uspešen, us....pel je kdor je srečen

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?