Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 11:45:56
|
|
|
|
anabanana
|
Jaz sem plavuša...ko odprem to povezavo ne znam nič najt pa me ful zanima .. a vam je ratalo njihova spletna stran deluj na neki drugi spletni strani ak kako
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 11:56:39
|
|
|
|
maja1488
|
Jaz sem tut plavuša, pa se mi zdi, da je ta razpis za 2008 in ne 09.
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 12:00:30
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Jaz sem tut plavuša, pa se mi zdi, da je ta razpis za 2008 in ne 09. jaz sem isto ugotovila, ker je rok za oddajo prijave do aprila 2008.
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 12:01:46
|
|
|
|
lemavrica
|
To je razpis za leto 2008.
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 13:03:14
|
|
|
|
bskrle
|
RAZPIS je ponavadi objavljen tudi v večjih medijih, tako da ga ne moreš kar spregledati. Lani smo dobili denar enkrat junija.
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 13:25:06
|
|
|
|
2.2.
|
ja jaz sem ena izmed tistih ki sem ga spregledala no letos ga ne bi rada, zato bi billo fajn ko bo razpis naj ena sporoči.
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 13:34:11
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2.2. ja jaz sem ena izmed tistih ki sem ga spregledala no letos ga ne bi rada, zato bi billo fajn ko bo razpis naj ena sporoči. jaz sem že čisto pozabila na to možnost, sem se zadnje čase tolk s krediti ukvarjala. Tko, da nam bo ta denar zeeeloooo prav prišel.
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 20.2.2009 15:23:27
|
|
|
|
Hans
|
Mi lahko prosim da katera malo več informacij o kriterijih in rokih.
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 21:14:35
|
|
|
|
tajtaja
|
Nas, ki smo ga že dobili prejšnjo leto pa itak sami opozorijo na novo vlogo. Jaz samo upam, da recesija ne bo pojedla subvencij, ker ima že vsak € svojo luknjo. Pa močno upam na kakšno zvišanje .
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 21:44:48
|
|
|
|
mojčika
|
Tudi mi smo že dve leti prejemali, lani je bil razpis marca, oddaja aprila, enako pričakujem letos in tudi, da bodo spet opozorili. Sem pa že pomislila na recesijo in če nam to vzamejo, so pa res fuj fuj fuj.
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 21:45:35
|
|
|
|
lucika
|
tajtaja, drek, no... sama nisem niti pomislila, da jih ukinejo. menda ja ne...se že veselim, da bo to edini "kao našparan" kupček za zapravit. vse ostalo zaružimo sproti:(
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 21:54:39
|
|
|
|
mojčika
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucika tajtaja, drek, no... sama nisem niti pomislila, da jih ukinejo. menda ja ne...se že veselim, da bo to edini "kao našparan" kupček za zapravit. vse ostalo zaružimo sproti:( Enako. Pa ja menda ne mislite resno, se to bi bil ja podn no.
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 21:58:29
|
|
|
|
amaya
|
ja jaz sem si stvar malo pregledala in meni dejansko 300 evrov, ki bi jih dobila niti za ploščice ne zadostujejo....pa kaj naj rekonstruiram s tem denarjem...rabim še 10krat tolko....Sploh pa kako lahko dajo enako oceno stanovanj na Obali in Krasu...to se mi zdi totalen absurd
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 22:00:15
|
|
|
|
abc100
|
Prvič slišim za to subvencijo. A lahko katera na kratko napiše kdo jo dobi in o kakšni vsoti govorite? Pa zakaj jo nekatere dobivete več let? A to velja samo za nakup stanovanja in gradnjo hiše, ali lahko tudi za prizidek, dvig hiše,...
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 22:04:37
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Malo sem prebrala tisti link odzgoraj, pa vseeno............... a ta subvencija je namenjena za gradnjo? Kako pa pol to ene dobivate vsako leto? Mi lahko katera pove nekaj več o tem, katere pogoje moreš izpolnjevat,...... pa koliko potem znaša ta subvencija? To je verjetno odvisno od dohodkov in članov družine?
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 22:34:12
|
|
|
|
lucika
|
subvencija je za gradnjo (pravnomočno gradbeno dovoljenje, po datumu ko je bil zakon sprejet (nekje 2006)), za mlade družine (torej rabiš otroka), cenzus je omejen navzgor... poglejte si lanski razpis, saj so tudi pogoji napisani. dobivalo bi se naj 8 let, v kolikor še izpolnjuješ pogoje. lani je bilo 300 eur, ampak to na osebo, tak da amaja, ploščice bi že dobila, al pa vsaj lepilo. verjamem, da ne bi ta denar rešil stanovanjskega problema; mislim pa, da je zelo nehvaležno govorit, da je to kot nič. mi smo 3, in 900 evrov mi predstavlja ogromno denarja. preden jih jaz dobim na kup, moramo pošteno pasove zategniti. tak, da, hvala država, vsaj za to. če bi bilo več, bi bilo seveda super; če je pa vsaj to, sem pa tudi hvaležna!
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 22:39:28
|
|
|
|
Vrtnica79
|
A pogoj je da gradbeno dovoljenje že imaš? Kaj pa če šele nameravaš gradit ali obnavljat z letošnjim letom? Ja, pa vsekakor bolje nekaj € kot pa nič
< Sporočilo je popravil Vrtnica79 -- 21.2.2009 22:40:44 >
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 22:40:46
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucika subvencija je za gradnjo (pravnomočno gradbeno dovoljenje, po datumu ko je bil zakon sprejet (nekje 2006)), za mlade družine (torej rabiš otroka), cenzus je omejen navzgor... poglejte si lanski razpis, saj so tudi pogoji napisani. dobivalo bi se naj 8 let, v kolikor še izpolnjuješ pogoje. lani je bilo 300 eur, ampak to na osebo, tak da amaja, ploščice bi že dobila, al pa vsaj lepilo. verjamem, da ne bi ta denar rešil stanovanjskega problema; mislim pa, da je zelo nehvaležno govorit, da je to kot nič. mi smo 3, in 900 evrov mi predstavlja ogromno denarja. preden jih jaz dobim na kup, moramo pošteno pasove zategniti. tak, da, hvala država, vsaj za to. če bi bilo več, bi bilo seveda super; če je pa vsaj to, sem pa tudi hvaležna! a to pa nisem vedla, da je na osebo...ups....no, pol pa je že nekaj...vsaj ogrevanje
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 22:41:36
|
|
|
|
amaya
|
ja pri nas je problem, da ni gradbeno na najino ime, ampak na nonotov, ki je še vedno lastnik....tako da.....
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 22:43:14
|
|
|
|
Vrtnica79
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka (Pa če katera ni opazila... v Ringarajinih iskricah je info o oproščenem plačilu gradbenih taks za mlade družine...) A to tudi . Imaš kakšen link, kjer si to lahko preberem?
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 21.2.2009 23:46:53
|
|
|
|
Olivija
|
lani sem prebrala razpis in ugotovila, da bi dobili 1200 EUR. Gradbeno d. že imava, prav tako naročeno hišo, edino kar me zdaj baše je dejstvo, da je moj oče zraven kot soinvestitor za dovoz (ravni del parcele na hribu je moj, on je pa zaenkrat še vedno lastnik bregov).
< Sporočilo je popravil Olivija -- 21.2.2009 23:47:12 >
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 22.2.2009 8:50:58
|
|
|
|
2.2.
|
a za nazaj tudi dobiš če imaš npr. že dve leti grad. dovolenje in se nisi prijavo za subvencije, letos pa si se? ker mi je ena znaka rekla kao da je dobila za eno leto nazaj? to mi je malo čudno, je pa res da je tej znanki vodila te papirje ena njena kolegica ki dela na tem področju.
|
|
|
|
RE: subvencije za mlade družine - gradnja... 22.2.2009 9:28:15
|
|
|
|
lucika
|
mi smo dobili lani za nazaj tudi. ampak mislim da se upoštevajo samo tisti meseci v tekočem letu, ko je razpis že zaključen. torej leta 07 je bil razpis zaključen 30.9, mi smo pa gradbeno dobili 8.10. za nazaj smo dobili vsi, ki smo imeli gradbena dovoljenja med 1.10 in 31.12 tistega leta, in smo pri naslednjem razpisu lahko vlagali naknadno. če bi pa samo zamudil, pa ne vem, če se dobi za nazaj.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?