Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs hvala za odgovore. ta oseba je že leta na zavodu, tak da to ni problem. gre za sorodnika, tako da v drek ga ne bi potisnila. pač rada bi dobila subvencijo, da vsaj prispevke s tem pokrijem, bodo pa še stroški spletne strani, zalog, računovodstva...če bo laufalo, toliko bolje, da bo dobiček in posledično davki. če bi tak fajn laufalo, bi lahko potem to osebo tudi zaposlila (po dveh letih npr. odkupila sp ali nekaj podobnega verjetno že gre, da se zadeva uradno prenese name). pač razumišljala sem, da s tem tvegam manj svojih sredstev in če uspe, super, drugače pa po dveh letih pač vržem 4500 eur manj kot bi jih sicer. vse bi delala jaz (neuradno!!!), le sp bi bil od te osebe, zaradi subvencije. ampak če je res to, da so potem omejitve pri iskanju redne službe, potem to tak odpade...ker če vmes le najde službo (čeprav jo že več let išče) ne bi rada da so potem težave. kje naj to zvem? če bi pa jaz odprla popopldanski sp (ker sem zaposlena), pa so prispevki precej manjši, a ni tak? veste kaka je razlika v prispevkih? ne vem zakaj se mi zdi, da je več kot 150 eur...in v 24 meseceih je to že skoraj tak kot subvencija.... hvala za pomoč Tako ne, subvencija ni kredit za kritje stroškov odprtja s.p.-ja, temveč je prednakazilo prispevkov. Tako da za moje pojme je porabit ta denar vnaprej tako ali tako skrajno neodgovorno z vidika uspešnega poslovanja, temveč ga je pametno imet na rezervi, če ti kakšen mesec resnično zagusti s prispevki. In glede na to, da ti si zaposlena, lahko odpreš popoldanski s.p., ki nima praktično nič stroškov, se pravi tudi subvencije ne potrebuješ pomoje, pa ne rabiš nobene goljufije zganjat. V kolikor boš potrebovala pomoč te osebe, pa jo lahko tudi zaposliš kolikor vem in potem so njegovi prispevki in plača tako tvoj stroške in ti zmanjšujejo davčno osnovo, hkrati pa lahko potem zaprosiš za subvencioniranje njegove zaposlitve (spet zavod plača njegove prispevke) če je on res dolgo na zavodu. Tako da ne vem...tole je vse skupaj prevelika goljufija če mene vprašaš, tako kot si si ti to zamislila...
|