Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: subvencija vrtca LJ če imaš stal. preb. d... 4.10.2006 14:18:12
|
|
|
|
BarbaraO
|
Radi ali ne radi, mislim, da ti po zakonu morajo izdati odločbo, če oddaš vlogo. Jaz sem iz občine Gornji Grad (Zgornja savinjska dolina), otroka pa imam v vrtcu v Šentvidu. Brez problema sem dobila odločbo, malo se je zapletalo le pri rezervaciji med poletjem, vendar smo na koncu tudi to razrešili. Je pa res, da na račun tega, da sem iz druge občine, plačujem več, ker, kolikor vem, ljubljanska občina svojim občanom krije za cca. 20 % višji delež vrtca. Pa tudi pri sprejemu otroka sem čisto na repu seznama in moram čakati na drobtinice. Že sedaj so mi povedali, da mi za drugega otroka ne morejo jamčiti, da ga bodo sprejeli, ker morajo dati prednost ljubljanskim otrokom. Žalostno, pa kaj morem.
|
|
RE: subvencija vrtca LJ če imaš stal. preb. d... 4.10.2006 14:33:34
|
|
|
|
nana 27
|
Pri nas je tako, Ribi.Nismo občani Mestne občine Ljubljana, naš otrok pa obiskuje ljubljanski vrtec, ker naša občina nima dovolj prostorskih zmogljivosti. V vsakem primeru moraš vlogo za znižano plačilo oddati v svoji občini, čeprav ne živiš v Ljubljani in odločbo o znižanem plačilu ti prav tako izda tvoja občina oz. občina stalnega prebivališča. Mi plačujemo več vrtca kot Ljubljančani, ker subvencije in rezervacije čez poletje veljajo le za Ljubljančane oz. starše otrok, ki imajo stalno prebivališče v Ljubljani. Ves sistem je čisto jasen. Drugače pa te vloge za znižano plačilo oddajamo praktično vsi starši (razen tistih, ki imajo mega visok dohodek na družinksega člana), zato radi ali neradi, odločbo morajo izdati, če vlogo vložiš.
|
|
|
|
RE: subvencija vrtca LJ če imaš stal. preb. d... 5.10.2006 22:46:04
|
|
|
|
Anja167
|
Domžalska občina ti seveda omogoči, da si v nižjem plačilnem razredu, če imaš otroka v Ljubljani in si do nižje cene upravičen. Ne dobiš pa enakega popusta (20 %), kot ga dobijo Ljubljančani. Dajo ti samo 7 % popusta. Cena je nižja samo za toliko, kolikor so domžalski vrtci cenejši od ljubljanskih. Torej, če si iz Domžal in voziš otroka v vrtec v Ljubljano, plačaš toliko, kot bi plačevala, če bi otrok hodil v Domžale.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj jesti ob prehladu?Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?