Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: strije po drugem porodu 20.3.2007 10:01:13
|
|
|
|
Olivija
|
Zakaj bi te linčali , mene tudi skrbi za moje telo. Je pa res, da sem dobila samo 2-3 strije pri vsaki nosečnosti, me pa skrbi zaradi kakšne tretje nosečnosti, ker takrat bi bila pa že krepko čez trideset. Sem se pa med nosečnostjo ogromno mazala, med prvo nosečnostjo sem imela 3 kreme, med drugo pa samo Weledino oljle. Ne bom trdila, da zaradi tega nisem dobila strij, ker je možno, da imam pač samo bolj elastično kožo. Probati pa ni greh, že zdaj vem, da bom v tretje zagotovo čisto naoljena okrog hodila .
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 20.3.2007 10:26:50
|
|
|
|
baja*
|
Anonimna, odgovora na tvoje vprašanje žal ne vem, ker sem prvič . Me pa zanima, če si se redno mazala in si potem vseeno dobila strije? lp
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 20.3.2007 10:41:40
|
|
|
|
ribica.
|
Jaz bi rekla, da je več odvisno od same kvelitete oz. elastičnosti kože, kot pa od mazanja. Jaz sem se pri prvi nosečnosti kr redno mazala, pa se mi ni nič poznalo, razen pri popku kjer sem imela res najbolj napeto, mi je šla ena strija. Pri drugi nosečnost pa sem imela že kmalu kr velik trebuh, pa se niti nisem mogla mazat, mi fizično ni zneslo. Ta moj trebuh se je do konca nosečnosti še ohoho povečal, bil je res ogromen. Sam trebuh me je bil, in rodila sem več kot 4 kilsko bebo. Pa strije? Samo malo pri popku, spet. Tista stara strija se je malo podaljšala. Pa par malih, ki niso omembe vredne. Poznam mnogo punc, ki so pri prvi nosečnosti, dobile ful več strij, pa niti niso imele nekega trebuha.
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 20.3.2007 11:12:59
|
|
|
|
Putka
|
Me prav zanima, kaj je zate iznakažena . Sicer pa so moje strije po kakem letu lepo zbledele, tako da so manj opazne. Zdaj sem drugič noseča (33t) in zaenkrat novih še nisem opazila. Sem mi koža lepo po starih brazgotinah razteguje. Ta prvič so mi prsi dobesedno popokale, pa se zdaj skoraj ne opazi. Kreme pa itka bolj malo pomagajo, je vse odvisno od kvalitete kože. Prijateljici pa so baje strije po uporabi Vichyeve kreme zelo hitro izginile?
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 20.3.2007 11:54:29
|
|
|
|
zungi
|
Jaz sem do sedaj rodila enega otroka, pa nimam nobenih strij od prve nosečnosti. Nikjer. Rodila sem pri dobrih 30 letih starosti. Po mojem mnenju je to predvsem odvisno od tipa kože in pa nege kože ne samo med nosečnostjo ampak skozi ves čas. Jaz se po vsakem tuširanju vedno namažen z vlažilno kremo za telo. Mogoče tudi to pomaga.
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 20.3.2007 12:21:20
|
|
|
|
jasnika
|
jaz sem po prvi nosečnosti imela že veliko strij, ki so z časom postale zelo svetle, sedaj pa sem tudi drugič že rodila in jih imam še več, pa kaj zato, to mi ne vzame veselja do otroka, sama sebi pa se ne zdim iznekažena, nekje se pač mora poznat ne
|
|
RE: strije po drugem porodu 20.3.2007 13:41:59
|
|
|
|
BaByGiRl
|
O teh strijah sem jaz naredila cel študij, ker me je zanimalo zakaj jih sedaj imam, res da samo 3 ampak....prvo nosečnost pa niti ene. Strije povzroča povečanje hormona kortizonoma, ki ga proizvajajo nadledvične žleze. To povečanje slabi elastična vlakna v koži. lahko mažeš, delaš kar hočeš, pa če se ta hormon močno poveča, bodo na žalost strije. Ni nobene čudežne kreme-olja, ko bi jih preprečila, ampak samo blaži. Meni se tudi to ne zdi iznekaženost. Najmanj pa da zato ne bi imela otroka. Je pa tko,..če imaš res močne strije, da je trebuh kot harmonika,...ti da zdravnik napotnico za plastično operacijo in del stroškov ti krije zavarovalnica. To pa vem zato ker je imela ena moja frendica tak blem in so uredili. pa ni bilo pretirano drago.
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 21.3.2007 20:41:30
|
|
|
|
andrejaz
|
v prvi nosečnosti sem se dosti mazala in nisem dobila nobene strije, v drugi nosečnosti pa sem se namazala zelo redkokdaj pa tudi nisem dobila nobene strije. obakrat pa sem se zredila za 25 kg. tudi jaz sem mnenja da je vse odvisno od same kože in ne od krem
|
|
RE: strije po drugem porodu 29.3.2007 8:54:54
|
|
|
|
s.
|
No, naj še jaz pristavim svoj piskrček. jaz se mažem z eno švicarsko kremo oz. gelom za vitkost boka in trebuha, ki ga še ni v prodaji ( je za izgorevanje maščob- celulit) in vam moram povedat, da je moj opazil, da nimam več takih strij. Prej sem mela prave brazde. In res se grem pogledat- pa se mi je kar nasmejalo. Učinek enkraten, strije so dosti manj vidne, ne žarijo in po mm so manjše. Nisem in nisem mogla verjet. Nisem mogla verjet- mažeš celulit, zginjajo strije! Zanimivo je, da te koža po tem gelu žge, pojavi se rdečica... Skratka deluje. In vesela sem. Krema je v posebni prodaji samo v aprilu. če jo katera želi, naj mi javi. je 200 ml in stane 26 eur. Resnično učinkuje.
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 29.3.2007 9:25:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Prvič sem dobila strije po ta zadni,po stegnih,trebuha pa hvala bogu ni razneslo!Januarja sem rodila 2.-nobene nove strije,le tista zapuščina od prvič. Kar hitro še enega naroči!!
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 7.5.2007 15:51:47
|
|
|
|
kaya2007
|
ti da zdravnik napotnico za plastično operacijo hmmm, ja imam ene par prijateljic, ki so šle na operacijo, pa je še vedno videti ...ne prav lepo Jaz sem pa danes en dan pred rokom (prva nosečnost) in se mi je pojavila prva strija pri popku še dobro, da ne vidim kaj je pod popkom.
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 7.5.2007 16:18:49
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: BaByGiRl Strije povzroča povečanje hormona kortizonoma, ki ga proizvajajo nadledvične žleze. To povečanje slabi elastična vlakna v koži. lahko mažeš, delaš kar hočeš, pa če se ta hormon močno poveča, bodo na žalost strije. Ni nobene čudežne kreme-olja, ko bi jih preprečila, ampak samo blaži. To je to, kar jaz vedno govorim.
|
|
RE: strije po drugem porodu 8.5.2007 6:40:02
|
|
|
|
hariba
|
Ja se strinjam s tisto trditvijo o elastičnosti kože. Jaz sem pred kratkim četrtič rodila in o strijah ne duha ne sluha. No vsaj na enem področju imam srečo. Ja mazala sem se pa vseeno vsak dan v vseh nosečnostih.
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 16.5.2007 18:17:12
|
|
|
|
smotka lonib
|
jest se strinjam s Haribo. jest sem se pri vsaki nosečnosti včasih nasmazala s otroškim oljem, zredila se pa tud nisem preveč. je pa tud odvisno od dednosti. moja mami je imela tud bolj elastično kožo, strije je pa imela samo nekaj. je bila pa to moja tretja nosečnost in brez strij . lep pozdrav
|
|
|
|
RE: strije po drugem porodu 16.5.2007 19:22:13
|
|
|
|
Enchantress
|
Najprej lepo pozdravljena! V nosečnosti sem se zredila 23 kg, pridelala ogromno strij ( za katere do poroda sploh nisem vedela ), ampak se s tem takrat nisem obremenjevala. Se pa zato sedaj malce več Mazala sem se le tu in tam, se pa strinjam, da je veliko odvisno od kvalitete kože in seveda tudi skrbi za njo :) Ah, ko bi se le dalo, da bi jih lahko izbrisale :) Če si želiš otročka, kar pogumno
< Sporočilo je popravil Enchantress -- 16.5.2007 19:27:03 >
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?