|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stres, histerija, jok...
21.12.2007 12:43:20   
Anonimen
Živijo!

Sem v 36 tednu nosečnosti, in imam zelo zelo, zelo težko obdobje. Nebi rada razlagala svojih problemov in upam, da me boste razumela, želim si samo vaš zasvet oz. odgovor za zastavljeno vprašanje.

kako lahko stres, histeričen jok, sktratka živčnosti vpliva na otročka v 36 tednu? bojim se, da bi bilo kaj narobe, ne želim se sekirati, jokati.... vendar mi ni pomoči. zavedam se da sigurno to ni zdravo za mojega user posted image vendar je problem preveč GROZEN, in si ne morem pomagati.

hvala vam za odgovore in želim vam lepe praznike in srečno v novem letu 2008.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stres, histerija, jok...
21.12.2007 12:45:35   
Anonimen
Mogoče bi pomagalo da se s kom pogovoriš o tem problemu. Da daš to iz sebe.
Upam da imaš koga ki te bo pripravljen poslušat brez pametovanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2007 12:51:59   
buči
Povej, kaj te teži, ti bomo lažje pomagale.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2007 12:52:11   
mala pikica
se strinjam s karin24, vse te stvari otročku sigurno ne koristijo...

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2007 13:10:18   
Anonimen
Pozdravljena Anonimna!

Tudi moja nosečnost ni potekala kot bi morala. En sam živ stres, predvsem zaradi nerazumevajočega partnerja in posledično veliko joka, sekiranja, neprespanih noči, skratka zelo zelo grdo. Poleg tega me je grozno pekla vest, da škodim user posted image .
Po moje stres zelo škodi odraslim kaj šele user posted image . Moj user posted image  je bil zelo razdražen otrok, neprestano je jokal, nikjer mu ni pasalo, ne v vozičku, ne v naročju, ne na sprehodu. Spal ni skoraj nič. Skratka en kup zapletov, za katere deloma krivim tudi stres, ki sem ga doživljala med nosečnostjo.

lp in upam, da si boš lahko kako pomagala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2007 13:12:23   
marita
ne vemo zakaj se gre, jaz bi probala, da ne bi jokala in histerije zganjala, rajš bi šla ven, pa hodila do onemoglosti, zvečer pa padla dol. Kaj vem, jaz sem tak tip človeka. Je pa težko svetovat, vsak človek se v krizni situaciji drugače obnaša.

Želim ti vse dobro.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2007 13:21:04   
Naja30
Spomni se samo, da otrok vse čuti kot njegova mama. Saj pride obdobje ko ti gre kaj narobe, ampak probaj se prepričat, da boš pozitivna že zaradi še nerojenega bitja. Vem, da je težje to reči kot narediti.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2007 14:25:02   
Naja31
Kaj pa če nam napišeš kaj te teži? Mogoče pa problem samo tebi zgleda grozen in dejansko sploh ni tako velik.

Meni osebno "grozno" pomeni, da ti je partner umrl, ali kaj takega. Ne vem kaj bi še lahko bilo?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2007 14:28:50   
benika
Verjetno tvoje stanje otročku prav nič ne koristi. Zaradi tega sicer z njim ne bo nič drastičnega narobe, lahko se pa zgodi, da se malce slabše začne razvijat.

Se pa strinjam s predhodnicami, nekomu se moraš zaupat, pa čeprav so to neznanke tule na RR. Ker te ne poznamo, smo verjetno lahko bolj objektivne do same težave, kot pa ti, ki vse to doživljaš.

V vsakem primeruuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.12.2007 15:17:34   
Anonimen
Punce hvala za vaše odgovore. Res mi ni, da bi razlagala svoje težave po netu, čeprav se oglašam kot anonimna. Ravno sem iz klepeta, kjer sem se izpovedala kolegu. Malo boljše volje sem, in se bom potrudila da moj sonček pride na svet zdrav. Mamica ga ma ful rada in si ne predstavljam življenje brez njega, sploh pa ne, ko ta tako lepo čutim v mojem bušiju. Srčno upam, da mu nisem škodila z mojimi izbruhi jeze, vendar živci so mi popustiliuser posted image user posted image

lepo se imejte in lepe praznike vam želim, predvsem pa ,da jih preživite s svojimi najdražjimi..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.12.2007 15:22:03   
Anonimen
Tudi jaz sem imela na koncu nosečnosti težko obdobje in sem veliko jokala. Vendar je z mojo punčko vse v redu in ni jokava ali nemirna, tako da mislim da kaj pretirano ne vpliva na otroka. Vseeno pa poskusi rešiti problem preden greš rodit in se čimmanj sekiraj. Ponavadi pomaga pogovor z osebo, ki ji zaupaš.
Lepe praznike tudi tebi!

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.12.2007 15:24:05   
Anonimen
Vidim da sva istočasno pisale, vidiš pogovor res pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.12.2007 15:24:13   
larisa
Pozdravljena,

glede na to da ne želiš razlgat kakšen problem imaš (kar ti dam čist prav, ker bi dobila kup različnih nasvetov, odgovorov, pogledov na stvar, od ljudi, ki subjektivno gledajo na vse skupaj in bi bila še bolj zmedena) in da se na forumu najdejo ljudje ''iz vseh vetrov'', o katerih v bistvu ne veš nič in ne morejo bit neko strokovno mnenje, ampak le pomoč v smislu  podpore, in te zanima kako stres lahko vpliva na tvojega nerojenega user posted image , bi bilo res najbolje vprašati za strokoven nasvet, npr. dr. Pušenjaka, na njegovem forumu. Drugače se boš obremenjevala še z odgovori v smislu: ''verjetno ne vpliva dobro na otročka'', ''poskusi to in ono'', pa ti ne bo šlo in bo to zate še dodaten stres. On pa ti lahko strokovno svetuje in te usmeri dlje,  če bi menil, da je to potrebno!

Pa srečno

Še link za vsak slučaj če tega foruma ne poznaš....:http://med.over.net/forum5/list.php?19

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.12.2007 15:27:45   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Punce hvala za vaše odgovore. Res mi ni, da bi razlagala svoje težave po netu, čeprav se oglašam kot anonimna. Ravno sem iz klepeta, kjer sem se izpovedala kolegu. Malo boljše volje sem, in se bom potrudila da moj sonček pride na svet zdrav. Mamica ga ma ful rada in si ne predstavljam življenje brez njega, sploh pa ne, ko ta tako lepo čutim v mojem bušiju. Srčno upam, da mu nisem škodila z mojimi izbruhi jeze, vendar živci so mi popustiliuser posted image user posted image

lepo se imejte in lepe praznike vam želim, predvsem pa ,da jih preživite s svojimi najdražjimi..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vidiš, pogovor je najboljša terapija user posted image  Saj bo šlo, boš videla, ti kar pogumno glavo pokonci user posted image  S tvojim user posted image  bo vse v najlepšem redu, ti pa le poskrbi zase, da ti ne boš psihično tako trpela.

Tudi jaz želim tebi prijetne praznike, v novem letu pa, da se ti bodo dogajale samo še lepe reči in boš znala biti spet srečna user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.12.2007 15:34:11   
mateyka
zdej, to ni ista situacija bom pa vsee omenila - ko sem rodila, sem morala ostat s tamalo v bolnici in me je to ful nadepral, da nisem mogla verjet sama sebi. sestre so to vidle in so mi večkrat rekle naj kar jokam in dam to ven iz sebe, ker ni dobr da to not držim. da hitrej mine, če se takoj spucaš in da ti je lažje ter se hitrej stabiliziraš. kakor sem rekla, to ni ravno isto, ker sem jaz ravno rodila in nisem bla več noseča. so mi pa rekle, da je to dostikrat hormonsko povezano, da si bolj občutljiv in rekacije močnejše na dražljaje v okolju.
tko da, kaj pa vem - mogoče je boljš to kako ven dat.. pogovori pomagajo, kakor vidim user posted image
lepe in vesele praznike vsem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.12.2007 16:29:18   
bskrle
Pokliči G in prosi za bnapotnico za psihologa, eno gospa se s tem ukvarja v LJ.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.12.2007 21:52:06   
Pia77
Ni nujno, da je psiholog boljši od prijatelja, ki te pozna in mu lahko zaupaš...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   stres, histerija, jok...
20.6.2008 8:27:48   
*Mišek*
Mene pa zanima kaj je vse lohka narobe z mojo bejbiko, ker sem v 18 tednu in sem zadnje 2 tedna skoz v stresu? In to zarad tega, ker se morva zdej na hit poročit(pred rojstvom bejbike), ker tko želijo od tipčka starši. In jz zadnje čase skoz jokam, se tresem in me je strah kaj bo z mojo bejbiko. Kako nej se vsaj malo umirim?

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.6.2008 9:54:53   
N.SI
Joooj, kdo te pa lahko prisili v poroko... to pa res mora biti VAJINA želja! Pa tudi ne vem, zakaj bi se nujno moral poročit zaradi ortočka... 
No, vsekakor pa se pogovori s partnerjem - morda pa si poroke dejansko oba želita a jo je zasenčila "zahteva" njegovih staršev... Siliti nekam, kamor te ne vleče je pa eno samo s....e.
Srečno

(odgovor članu *Mišek*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.6.2008 9:59:31   
N.SI
...pa še nekaj Mišek - stres zeeeeeeeeeelooooooo vpliva na otroka... Tudi na odrasle - a sem gledala na Discovery-u en dokumentarec o stresu, kako ga doživlja naš user posted image  v trebuščku: približno takole gre:
- mi doživimo stres...
- čez dve uri se ta sres akumulira v otročku (torej po dveh urah - ko se mi že veselimo, otrok doživlja šoke!!) na način da se zvija. Tako da... samo po temu sodeč ni ravno najbolje...
- drugo; prepogoste stresne situacije botrujejo zastoju razvijanja otročka...
- tretje: otroček se rodi bolj razdražljiv...

Seveda, to so raziskave, ni nujno, da bo tako - a izogni se stresu... če se lahko... Umirjeno dihaj, jej in se sprehajaj na svežam zraku... Izklopi neg. misli in se posveti pozitivizmu.
Pa srečno!

(odgovor članu *Mišek*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.6.2008 10:49:45   
watershine
se popolnoma strinjam z n.si pa še to bi dodala... POGOVARJAJ SE!!!!!! usaj meni to fullll pomaga z fantom, svojo mamo , sestro ali prijateljico... uzemi si čas pejt na kavo ali pa na sprehod in se pogovarjaj... če boš govorila o tem da ti je hudo boš dala to ven iz sebe sigurno ti bo lažje!!!!!

pomiri se, daj roko na trebuh in takrat boš spoznala da ni vredno, da se ni vredno sekirat še posebaj zaradi user posted image

in uživaj v user posted image

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.6.2008 11:39:18   
dory
Tudi moja nosečnost je bila vse prej kot lepa....otrok se je sicer rodil kot nedonošenček ( ampak to zarad drugih stvari ) bil pa je tako razdražen, jokal je po cele dneve, ni mi spal ne podnevi ne ponoči, lovil se je samo krivine....bila sem izmučena.

Nasvet...daj iz sebe, potrudi se in misli tudi na otročka...takšna popotnica res ni dobra niti zdrava....

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.6.2008 12:02:36   
TiaSara
Joj, stres sigurno vpliva, ampak če bi meni v težki situaciji nekdo rekel, ne sekiraj se, to slabo vpliva na user posted image , bi mi bilo samo hujše, ker bi imela poleg vsega še slabo vest.

Punce, predvsem mislite nase! Pomirite se zaradi sebe, poiščite tako rešitev, ki vam ustreza, pa se bo vse naprej samo uredilo.

Kar se pa tiče poroke, pa je to res stvar, ki zadeva tista dva, ki se poročita in prav je da se tega zavedata in se ne pustita pritiskom okolice (ki pa verjamem, da znajo biti zelo huda stvar).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.6.2008 12:50:27   
pufka
Joj,kak ste ene glupe.Ženska vas sprašuje če s tem kaj škoduje otroku vas pa zanima kake probleme mauser posted image

Anonimna v nosečnosti ti je pač tak,hormoni delajo svoje.Pr prvem sn jokala ko nora,se živcirala... pa nič ni res da so pol otroci zato razdraženi.Naš mali je spal cele noči,sploh ni jokal...

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.6.2008 13:53:11   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: pufka

Joj,kak ste ene glupe.Ženska vas sprašuje če s tem kaj škoduje otroku vas pa zanima kake probleme mauser posted image

Anonimna v nosečnosti ti je pač tak,hormoni delajo svoje.Pr prvem sn jokala ko nora,se živcirala... pa nič ni res da so pol otroci zato razdraženi.Naš mali je spal cele noči,sploh ni jokal...

Tale post sicer govori o tebi sami dovolj, naj te pa le opomnim, da sta znotraj tega posta zastavljeni dve vprašanji - eno l. 2007 (tega si ti prebrala in nanj podala odgovor) in drugo, ki je zastavljeno na današnji datum, kjer Mišek jasno pove kaj jo pesti in sprašuje kako vpliva na otroka!
Torej se ti prvi stvek vrača kot bumerang...user posted image   

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?