|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred tujci
30.3.2006 9:36:06   
cuma
Pozdravljeni!

Moja Ema se pri 4 mesecih boji tujcevuser posted image . Če po dolgem času vidi svojo babico in jo ona vzame v naročje prehitro (to pomeni po 20 min od kar smo prišli na obisk) začne tako jokati, da se samo v mojem naročju potolažiuser posted image . Ko z vozičkom pohajamo po mestu in srečamo znance, ki jo gledajo in se sklanjajo nad vozičkom, se začne jokatiuser posted image . Včeraj smo šli z možem in z njo prvič v trgovino (hipermarket) in je po par minutah začela prestrašeno gledati okoli sebe (sedela je v svojem stolčku) in jokati, dokler je nisem vzela v naročje in jo nesla ven.

Ko pride kdo k nam na obisk ali ko gremo k zdravnici, je v mojem naročju dobre volje in se ljudem smejeuser posted image . Najrajši gleda otroke. Vseeno me skrbi, mogoče sem jo preveč čuvala in se zato sedaj boji - do sedaj je namreč zaradi zime, viroz in prehlada, ki se ji je vlekel tri tedne, nisem vozila s seboj v trgovino... ampak samo na sprehod ali k sorodnikom, prijateljem na obisk.  

Kako naj se obnašam?
Kaj mi svetujete?

Najlepša hvala vnaprej za nasvete in izkušnje!
Lp cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred tujci
30.3.2006 9:57:50   
Udb
cuma, pri nas se je to začelo pri 3 mesecih - no, ko koga vidi, pa če je pri meni ali pri možu, potem ne joka! Ko ga pa kdo vzame v naročje, pa če me ne vidi 3 minute, že tuli! Pomiri se samo tako, da ga vzamem  v naročje! No, sedaj je star 5 mesecev in počasi se mi zdi da se izboljšuje! Najhuje je ob nedeljah zvečer, ko imava z možem obveznosti in se 1,5 ure pazi pri babici (eni ali drugi) - ponavadi moram na sredi letet domov! user posted image  No, mi vseeno vztrajamo in probavamo - in je že bolje! Upam da se bo kmalu navadil!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2006 11:07:38   
taška30
Joj, poznam to. Pri nas je bilo obupno, tam od 3. do skoraj 6.meseca. Ampak res obupno! Ko smo šli k mojim ali moževim staršem na obisk, se je drla CEL čas obiska (par ur), tudi najino naročje ni pomagalo. Če jo je v trgovini ali na cesti kdo samo pogledal v oči, je že začela user posted image . Bog ne daj, da jo je kdo drug vzel v naročje.user posted image

No, minilo je samo od sebe. Je pa še nekaj. Bilo je tako hudo, da sem to na rednem pregledu tudi mimogrede omenila pediatru. In kaj je rekel? Rekel, je, da so mame in dojenčki tako povezani (psihično), da mala 'čuti', da sem jaz vsa napeta in da samo čakam, kdaj se bo začela dret in potem je še ona znervirana in se res začne.user posted image  No, potem sem se jaz trudila biti flegma in počasi je šlo na bolje, čeprav ne vem ali ni to zgolj slučajno časovno sovpadalo. Ne vem, skratka, minilo je samo od sebe.

Nasveti: tisti od vaju z možem, ki je bolj flegma, naj jo ima v noročju, ko greste na obisk. Ko pridete na obisk, naj jo nihče ne gleda preveč in ne ogovarja vsaj 15 minut, naj jo 'ignorirajo' (pri nas je to ful pomagalo), naj si mala najprej vse ogleda. Naj se ji potem približajo s kakšno igračo.
Bo minilo, no. Slej ko prej.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2006 21:19:00   
tincci
Hm... ne vem, po moje je to odvisno tudi od karakterja otroka. Sicer naj bi se tam nekje okrog 6m večina začela bati tujcev, to sem nekje brala. No, naša je stara 5m in se prav nobenega ne boji, nekateri so ji zanimivi in se jim skos reži, v rokah je lahko pri skoraj komurkoli, če pa ji kdo ne potegne, ga pa ignorira, kar stran se obrne user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2006 23:43:37   
KODA
Naš tastarejši je imel tako obdobje okoli 9 meseca.Samo narobe ga je kdo od tujih ljudi pogledal,že je bilo tuljenje in jok.

Ta

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Alja in ....?
mi_2

Ime za bratca

Alex (30%)

Luka (38%)

nič od naštetega (32%)

Število vseh glasov: 255

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!