|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred splavom
8.10.2007 13:27:12   
Anonimen
Sem še čisto na začetku nosečnosti in me nekaj zanima.Pogosto me boli trebuh in jajčniki pa me zanima kako izgleda če ti zarodek odmre?Jaz kar naprej razmišljam o tem ful me je strah tega.Krvaviš ali ne povejte mi in me malo potolažite,ker bom umrla od tuhtanja.Noseča sem 6 tednov.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 8.10.2007 16:50:23 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROSIM POVEJTE MI
8.10.2007 13:31:58   
bina30
Ne se sekirat in mislit na take grede stvari!!!!!
To špikanje v trebuhu, bolečina "v jajčnikih" in podobno, je čisto normalno, saj se maternica začenja širiti in se pripravljati na delo, ki ga bo imela naslednjih 9 mesecev.
Tudi jaz sem čutila take bolečine (ki sicer res niso neke bolečine) in nisem niti enkrat pomislila, kako je , če zarodek odmre!!! Raje sem se veselila prvega pregleda in prvega UZ, da bom prvič videla malo pikico!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2007 13:38:30   
cukerček
zaenkrat ne delat panike u8živaj v začetku nosečnosti in ne misli na grde stvari, pojdi na pregled...
če pa bojo bolečine vedno hujše in če se pojavi krvavitev pa takoj k g.

želim pa ti lepo in mirno nosečnost

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2007 13:47:04   
Kuba
prosim ne obremenjuj se s tem! To so sicer razumljivi strahovi dokler ne preidejo v stalno razmišljanje, sprosti se, tako ti bo lažje, drugače pa so takšne in podobne bolečine na začetku normalne, težko je čakat prvi UZ vem... user posted image  ... samo ne se preobremenjevat, ker bo morda to bolj škodilo kot kaj drugega.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2007 14:24:38   
benika
Joj, jaz te čisto razumem! Tudi sama sem kronični panik in v začetku nosečnosti so mi po glavi rojile tudi take misli. Vsakič, ko sem imela UZ sem trepetala, ali bo viden utrip ali ne. Potem pa sem končno prišla do spoznanja, da moja panika le škoduje mali pikici.

Če te tako skrbi ti priporočam nakup Angel sound, da boš vsaj malo pomirjena. Tako boš slišala srček svoje pikice. Kdaj se sliši utrip, ti bodo pa druge povedale, jaz ga namreč nisem imela.

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2007 14:31:51   
pikica_30
Ja jaz imam tudi take strahove. Sem prvič user posted image  in tudi zato nimam pojma in sem kar prestrašena. Tudi jaz razmišljam kaj če zarodek odmira, če sploh ni več živ, če imam izvenmaternično nosečnost in podobne traparije. saj se trudim, da ne bi o tem razmišljala, ker vem, da malemu to škodi, ampak včasih vseeno pomislim, ker tudi mene non stop špika dol po trebuhu in jajčnikih. Parkrat na dan se pojavi za ene 10 sekund ful močna bolečina, krč ali kaj jaz vem, kako bi temu rekla. Mi je pa ful podobno kot pred M, tako da sem ene 14 to mešala s predmenstrualnimi zadevami. SEm pa tudi jaz v 6 tednu, jutri grem v 7. Ali je to nevarno?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2007 15:06:26   
Naja30
Punce, pozitivno razmišljajte.

Meni je v prvi user posted image  odmru plod, pa me nič ni bolelo, tudi krvavela nisem. Samo rumenkast izcedek sem imela, kot sem ga imela tudi drugič pri hčerki in kot ga imam zdaj, ko sem v 8t. Pa ne razmišljam tako. Vse bo v redu.

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2007 15:15:32   
pikica_30
Ja, kako si pa potem vedela, da ti je odmrl plod - na pregledu? V katerem tednu pa je to najbolj nevarno? Saj vem, se skoz opominjam, da je treba biti pozitiven. Bom poskusila, obljubim vam in moji pikici!!! user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2007 16:13:52   
benika
Da ti plod odmre ne veš, razen če ne pride do ss. Drugače pa izveš potem na UZ, ko utripa žal ni več. Največ ne varnosti za odmrtje ploda je tja do 12. tedna, kljub temu pa se žal vse prevečkrat zgodi, da plod umre tudi kasneje.

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2007 17:14:07   
Naja30
Na pregledu mi je naredila UZ, čeprav ga sprva ni misla. Ko sem ji omenila rumen izcedek je rekla, no pa še malo poglejmo. In utripa ni bilo. Je pa rekla, da če ne bi to ugotovila, bi se po 2-3t pojavile krvavitve in kriči in bi prišlo do ss. Jaz pa sem imela naslednji dan abrazijo. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.10.2007 21:25:25   
Ronči
jaz sem imela krče skozi celo nosečnost. Še posebej hudo je bilo vse od ovulacije (katere sem imela vedno zelo boleče, enkrat sem bila hospitalizirana 5 dni zaradi zelo hudih bolečin ob ovulaciji) do 3 meseca, nato se je vse ponovilo v osmem mesecu, zaradi krčev sem bla v bolnici par dni v 8 mesecu in devetem. Pa imamo doma skoraj 3 mesečnega zdravega user posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.10.2007 5:59:51   
nInAzWeRiNa
mene pa zanima če ima zraven teh bolečin katera tudi kdaj v dnevu malo več belega toka ki je tak bolj gost ,mene ob tem spremlja občutek kot da sem dobilauser posted image , in sem pozabla to vprašat ko sem se naročevala za 1 pregled in zdej me je na smrt strah vsakič k se mi to zgodi. sploh zato ker sem vsak dan po osem ur na nogah v službi???!lp user posted image

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?