Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nikki24 Še najbolj boli, ko te pregledujejo, koliko si odprt in ko ti predrejo mehur. Mene ni tole bolelo čisto nič; sploh nisem vedela, kdaj so me pregledali. Predrtje mehurja mi je bilo pa v olajšanje. Prvič me je zelo zabolel prerez presredka, drugič tega nisem čutila. Kaj naj rečem...prvega poroda me ni bilo strah, pred drugim me je nekaj časa držala panika, ker sem vedela, kaj me čaka...ampak kar je šlo not, bo šlo tudi ven , to je bistvo vaje, ne . Prvi porod je bil šolski - popadek, predihavanje, počitek in jovo na novo, dve uri v porodni sobi, skratka nič strašnega. Drugič me je bolelo veliko bolj, predvsem zato, ker enostavno nisem bila pripravljena na to, da bo šlo tako hitro, da bo vse skupaj en sam velik popadek brez pavze in sem mentalno čisto zablokirala. V porodni sobi sem bila celih 15 minut, mož je skoraj zamudil, drla sem se (kar se tiče lajšanja bolečin - niti metuljčka mi niso imeli časa dat v roko, tak hitro je šlo)...jah kaj češ, ampak sigurno se bom šla še kdaj to, če mi bo le dano. Migrena boli veliko bolj in veliko dlje! Zdaj sem se spomnila, kaj mi je rekla mama, ko sem pri kakšnih 10 letih imela hudo angino. Sem ji rekla, da če porod boli tako zelo kot tole, da potem ne bom imela otrok. In mi je rekla, ah kje, porod je proti temu nič. In kaj pa vem, delno drži. Tole namreč pišem iz postelje, z visoko vročino in grlom v samih ranah - OK, ne boli tako zelo kot porod, traja pa že dva dni in verjetno bo še nekaj časa . Porod je pa vendarle mimo v relativno kratkem času, vsaj pri večini.
|