|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred partnerjem
16.1.2006 20:48:17   
Anonimen
S partnerjem imava že dolgo težave. Večni prepiri, pogovarjat se ne znava več brez kričanja. Vem, rekli boste, zakaj sva še skupaj. Morda zato, ker takrat,kadar ne kričiva,vseeno še v redu funkcionirava, tudi pokaževa čustva.
Zdaj pa naprej. Zadnje čase opažam,da se ga bojim.
Po današnjem prepiru pa je to zelo hud občutek, vsa se tresem,bojim se trenutka, ko bo prišel v dnevno sobo ali spalnico, skratka, v prsih čutim tesnobo in strah, težko diham.
O ločitvi sem se odločila, a odselil se ne bo iz mojega stanovanja tako dolgo dokler ne bova ločena.
A poznate te občutke? Kako naj ravnam? Kaj naj s tem strahom?
Jaz pa iz svojega stanovanja nimam kam it.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred partnerjem
16.1.2006 20:52:26   
kepa*
Zakaj se ga bojiš? Je bil kdaj tudi že nasilen do tebe?
Praviš, da v normalnih trenutkih lepo funkcionirata. Pa kak tak trenutek izkoristi in se pogovori z njim. Ni normalno, da se človeka, ki naj bi ti predatavljal varnost, bojiš.
Če se ti zdi, da ni izhoda, je mogoče rešitev tudi ločitev.

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2006 20:53:08   
soncece24
Ne znam si zamišljat kako grozen občutek mora to biti, da se v lastnem stanovanju ne počutiš varno, sploh če te ogroža tisti, ki bi ti moral biti najbljižje in bi se ob njem morala počutiti varno. Res ti ne znam svetovati drugače kot da se čimprej loči, da se boš doma spet počutila varno. Če je pa res hudo pa ti ostane le še varna hiša.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2006 21:45:31   
Anonimen
Sem bila v podobni situaciji,dokler si nisem rekla zdaj pa konec tega in sem še premlada,da bi se bala partnerja in sva lepo šla narazen,ker tudi nisem videla prihodnosti z njim!Res pa je,da ti mora partner stati ob strani in ti pomagati,ne pa da se ga bojiš!Jaz vem kako je,ker sem provala in šla stran z otrokom-njegovim!Zdaj sem nanovo zaživela z drugim partnerjem in se vasih vprašam,kje mi je bila takrat pamet,saj če bi vedela,da je lahko življenje tudi lepše,bi zdavnaj naredila konec!Moje mnenje-ne čakajna lepe trenutke z njim,ker jih bo vedno manj!Začni mislit nase in na tvojo prihodnost-lepšo in brez strahu!
Pa srečno!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2006 21:51:02   
Anonimen
Čuvaj ta strah, lepo ga ujčkaj, ker naslednja stopnja je pa jeza. Da mu ne boš kaj naredila! O.K., dve na gobec lahko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2006 7:55:11   
Anonimen
Splišni, niti roke ne smem dvignit proti njemu, pa jih že dobim okol uh. Saj v tem je keč in največji vzrok za strah. Na policiji pa rečejo:ko se bo kaj hujšega zgodilo, bomo pa  prišli, za eno zaušnico pa res ne.
Je pa tako, da je v zadnjih letih postal zadirčen, nesramen, hinavskiin zloben, Tega ne morem prenašat in zato hočem nardit konec. A on že zdaj nagaja, bo pri ločitvi še dosti bolj.
Vem,da se niti odselit ne bo hotel,ko bo vse tako daleč.
Celo spat me je že strah poleg njega. Pa tega nben hudič ne upošteva,ko jim povem napolciji al socialnem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.1.2006 8:07:15   
Anonimen
Ko berem taksne zadeve se mi zdi kot bi brla kaksen dosjeje X al pa zvezdna vrata..

No comment!

Mogoce samo eno vprasanje... Kaj je v tebi,. da si k sebi privlekla taksnega partnerja?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.1.2006 8:53:54   
lelaval
Zares nič kaj zavidljiva situacija.
Njegova jeza in agresivnost se lahko z leti samo še stopnjujeta (ne pričakuj, da se bo poboljšal, če je že tako daleč), zato ne razumem, kako lahko takšnega človeka še ljubiš. Imeti moraš rada tudi sebe - najprej.
Čeprav se ga bojiš, mu tega ne smeš pokazat. Kadarkoli bo med prepirom prišlo tako daleč, da veš ali boš imela samo občutek, da te bo vdaril,  mu reči -

" kar daj me, da bom imela dokaz, te te lahto tožim. Samo ena modrica bo dovolj, da povem še za nazaj - še več!"

S tem mu boš pokazala, da si močnejša, kot si misli in kar je najbolj važno - ne bojiš se ga. Glede ločitve pa ti tudi ne more grozit. Mu reči, da se ni nujno ločit (vsaj zankrat), ločeno pa lahko živita, če že skupaj ne moreta. 
Če pa je stanovanje samo tvoje, mu daj rok, do kdaj se naj izseli, sicer mu boš ti spakirala in postavila pred vrata, če pa bo prišel noter, pa ga boš tožila vloma. Pa ključavnice ne pozabi zamenjat (ne rabiš ga prosit za ključ).

Upam, da se boš pametno in tudi zase pravilno odločila. Pa sporoči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.1.2006 9:02:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Splišni, niti roke ne smem dvignit proti njemu, pa jih že dobim okol uh. Saj v tem je keč in največji vzrok za strah. Na policiji pa rečejo:ko se bo kaj hujšega zgodilo, bomo pa  prišli, za eno zaušnico pa res ne.
Je pa tako, da je v zadnjih letih postal zadirčen, nesramen, hinavskiin zloben, Tega ne morem prenašat in zato hočem nardit konec. A on že zdaj nagaja, bo pri ločitvi še dosti bolj.
Vem,da se niti odselit ne bo hotel,ko bo vse tako daleč.
Celo spat me je že strah poleg njega. Pa tega nben hudič ne upošteva,ko jim povem napolciji al socialnem.

U, to je pa huje, kot sem mislila. Sem mislila, da se ga bopjiš samo zaradi psihičnega nasilja, da si živčna, ker ne prenašaš več dretja in napetosti.
Sranje, res si v težavah. Pri nas je takle sistem res blesav. A veš, kako je npr. na Nizozemskem? Ženska lahko kadarkoli, če se ji zdi, da ji mož grozi, pokliče policijo in moža obvezno odvedejo za eno noč v zapor. V tem času se potem žena odloči, ali ga bo tožila ali ne, in če ga, je seveda maksimalno zaščitena.
Ma poden tole, kar se pri nas v tej smeri dogaja, res. Pojma nimam, kaj sploh lahko narediš. Saj če se odseliš in če j stanovanje tvoje, boš potem plačevala na dva konca, ker on itak ne bo, a ne? Ne vem, upam, da ti bo katera druga znala kaj svetovati.
Kaj pa če bi se malo pri kakšnem odvetniku pozanimala? Obstaja nekaj, kot neka "urgentna tožba", če te človek, mož, maltretira. Daj, res vprašaj, ker vem, da nekaj obstaja, da imaš črno na belem, da dejansko nista več "partnerja" prostovoljno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.1.2006 9:27:20   
tanikaa
se kar podpišem pod post lelaval.

Boljše ziher ne bo. Zato čimprej ukrepaj.

Držim pesti.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.1.2006 9:31:19   
Anonimen
To ne bo dobro, ključavnico menjat, pa ne ga notri spustit. On ima pravico priti v stanovanje, če je tam prijavljen in sta poročena. Samo stroške bi si nakopala, pa še kaj drugega zraven. Mora imeti odločbo sodišča, da ne funkcionirata več kot zakonska skupnost.
Pojdi k odvetniku in naj ti razloži, kako je s tem!

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.1.2006 9:34:35   
Anonimen
Najprej odogovr Tyazyu: človek se je spremenil odkar je v novi službi, tega je zdaj par let. In nisem mazohist,če to misliš. Vsi pač nismo tako prfektni kot ti.

lelaval; po zakonu,ker je tukaj prijavljen že toliko let, mu moram omogočit, da je do razveze tu, pa še potem me lahko "izslijuje" s skupnim vlaganjem in tem, da nima kam it,kar je tudi res. Po nekih določilih bi mu morala,glede na to, da je zaposlen le honorarno, celo bivališče za nek čas priskrbet.

Kar se tiče policije in nasilja, če pridejo gre vse na civilno tožbo. za ostalo se bom pa pozanimala, hvala Splišni!
Imam pa že prijavljen en tak dogodek in slike z urgence, samo pri njem to ne zaleže.

Problem je v tem, da ko odide iz stanovanja,lažje zadiham, a se ves čas tresem,kdaj bo pršu nazaj.
Jaz pa nimam službe in tudi ne kakih visokih dohodkov.
Pa se bom s tega stališča že znašla, a problem je v tem, ko me je resnično strah vsakega njegovega pogleda.
potem pa se po par urah ohladi in  misli, da je vse ok in da sem jaz takoj pripravljena na vse. Zato ga zdaj zavračam in potem postane spet zagrenjen in nasilen.
Začaran krog.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.1.2006 9:49:14   
Anonimen
Po nekih določilih bi mu morala,glede na to, da je zaposlen le honorarno, celo bivališče za nek čas priskrbet.

Ne, to ni več tako. Je nov zakon. Res pojdi k odvetniku in se pozanimaj. Tudi do ločćitve ni treba čakatr, ker obstaja neka urgentna zadeva, kot sem že rekla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
17.1.2006 10:06:25   
tipka
Verjetno ti bodo znali pomagati oz. svetovati pri kakšni inštituciji, na telefonu za pomoč v stiski, obstaja tudi brezplačna pravna pomoč, varna hiša. Najprej se pozanimaj, kaj sploh lahko narediš, zakoni so se lani ali predlani nekaj spreminjali. Poznavanje pravic ti bo zelo pomagalo pri tvojih odločitvah.

Čimprej proč od nasilneža in vso srečo!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
17.1.2006 10:08:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.1.2006 11:08:00   
Minka Pobalinka

Anonimna, ne vem, če si napisala..vsaj jaz nisem zasledila.. ali imaš otroke?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.1.2006 14:38:01   
Gina
O groza. Jaz pa ne vem, če se ne bi vseeno branila. Zavedam se, da ko eden veliko močnejši gre nad tebe, da nimaš kaj dosti šans, samo če boš dovolj jezna, razdražena in odločena, ga boš sposobna tudi fejst treščit nazaj in četudi bo on tebe še bolj, bo videl, da si odločena, da greš do konca. Nasilneži se najbolj spravljajo nad tiste, ki se jih bojijo.

Naslednja stvar - takoj do odvetnika in takoj na csd. Na csd-ju teži, teži, teži, teži....Bolj kot težiš, bolj resno te jemljejo - žal ni nič drugače.

Ne pusti se. Držim pesti, da čim prej rešiš zadevo.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.1.2006 16:29:16   
Anonimen
Če ti je kaj v tolažbo, veliko nas je, ki smo kdaj v življenju naletele na nasilnega partnerja, pa smo se izvlekle iz tega pekla!
Tudi mene je bilo strah, pa še kako. Najbolj sem se ga bala, če sem videla, da je pil. Ko sem videla, da se ga bojijo tudi otroci, mi je v glavi zazvonilo. In, ko se me je naslednjič lotil s pestmi, sem mu vrnila, z vso močjo sem ga usekala čez obraz, mu preklala ustnico in čisto vseeno mi je bilo, če me tisti hip ubije. Pa se me je ustrašil, kar obstal je, nikoli več se me ni dotaknil. Ker nasilneži so v bistvu velike reve!
Enostavno se moraš odločiti za sebe! Ker nikoli ne bo bolje, samo še slabše bo!
Imej se že končno rada in si ne dovoli več takega zlorabljanja!

P. S. Danes sem zelo srečna ženska in vse to bi zamudila, če se takrat ne bi odločila zase!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
17.1.2006 16:41:04   
karmy
na skrivaj si rihtej prostor v kakšno varno hišo, in če maš otroke, jih vzami s sabo...in tam ostani do ločitve... zdaj pa res ne moreš ostajat v stanovanje, ker je pač tvoje...sej je tud tvoje življenje, pa ja da ne boš trpela in upala na najboljše... men bi se tudi jeza nabirala in bi ga užgala, vendar po tem bi spakirala in šla...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.1.2006 18:47:03   
tehnofil
To, da so nasilneža udarile nazaj ne smeš narediti zato ker si to prebrala. Do tega pride takrat, ko pride iz notranjosti. In to je tisto, kar nasilnež spozna. Da je to iz globine. Če bo to zaradi nasveta, ti ne priporočam.
V veljavi je nov zakon o javnem redu in miru in notri velja za nasilje že vpitje in še posebej na družinske člane. Saj je bilo pred kratkim po TV. Nasilneža lahko policaji takoj oglobijo (če nima gre pa u čuzo). Res se pozanimaj pri dobrem odvetniku. tako ali tako ga boš potrebovala za ločitev.
l.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.1.2006 20:31:05   
Moyca_
jaz ne bi bila z človekom ki se ga bojim

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.1.2006 13:21:42   
Anonimen
Delaj na tem, da se ga čimprej znebiš, ker verjemi, da bo situacija samo še slabša. Na srce pa ti polagam tudi to, da za vsako zaušnico letiš na policijo in tudi k zdravnici, slednje še zlasti, če se ti pozna, da boš imela vsak napad zabeležen. Vztrajaj, da naredijo zapisnik, ker to bo najboljše orožje proti njemu.
Jaz sem imela pred leti triletno izredno nasilno vezo, tudi na intenzivno nego travmatološke klinike me je spravil, pa nisem imela ničesar nikjer zabeleženega, ker me je tako zelo ustrahoval s svojimi zvezami pri policiji, da sem mu verjela in nisem upala ukrepat. Ko sem končno prišla tako daleč, da mi je bilo vseeno, če me ubije in sem šla na policijo (sem imela srečo in sem naletela na dva krasna kriminalista, ki sta se zelo zavzela), sta mi povedala, da je največja napaka, da nimam napadov zabeleženih uradno. Ne vem, če bo kdaj plačal za vse kar mi je naredil, zato ti res polagam na srce, da daj uradno zabeležit vsak napad, na videz še tako nepomemben.
Pa veliko sreče in predvsem poguma in moči! Sočustvujem s tabo, ker vem, kako se počutiš.

< Sporočilo je popravil Tašonka -- 19.1.2006 13:23:42 >

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
19.1.2006 21:38:43   
janjja
SPravi se proč od njega - moj nasvet. Če bi bila jaz na tvojem mestu bi ga sodno spravla iz stanovanja, no če ga pa je on kupil pa pojdi ti, k staršem če nimaš kam drugam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?