Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Splišni, niti roke ne smem dvignit proti njemu, pa jih že dobim okol uh. Saj v tem je keč in največji vzrok za strah. Na policiji pa rečejo:ko se bo kaj hujšega zgodilo, bomo pa prišli, za eno zaušnico pa res ne. Je pa tako, da je v zadnjih letih postal zadirčen, nesramen, hinavskiin zloben, Tega ne morem prenašat in zato hočem nardit konec. A on že zdaj nagaja, bo pri ločitvi še dosti bolj. Vem,da se niti odselit ne bo hotel,ko bo vse tako daleč. Celo spat me je že strah poleg njega. Pa tega nben hudič ne upošteva,ko jim povem napolciji al socialnem. U, to je pa huje, kot sem mislila. Sem mislila, da se ga bopjiš samo zaradi psihičnega nasilja, da si živčna, ker ne prenašaš več dretja in napetosti. Sranje, res si v težavah. Pri nas je takle sistem res blesav. A veš, kako je npr. na Nizozemskem? Ženska lahko kadarkoli, če se ji zdi, da ji mož grozi, pokliče policijo in moža obvezno odvedejo za eno noč v zapor. V tem času se potem žena odloči, ali ga bo tožila ali ne, in če ga, je seveda maksimalno zaščitena. Ma poden tole, kar se pri nas v tej smeri dogaja, res. Pojma nimam, kaj sploh lahko narediš. Saj če se odseliš in če j stanovanje tvoje, boš potem plačevala na dva konca, ker on itak ne bo, a ne? Ne vem, upam, da ti bo katera druga znala kaj svetovati. Kaj pa če bi se malo pri kakšnem odvetniku pozanimala? Obstaja nekaj, kot neka "urgentna tožba", če te človek, mož, maltretira. Daj, res vprašaj, ker vem, da nekaj obstaja, da imaš črno na belem, da dejansko nista več "partnerja" prostovoljno.
|