|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah in panika
14.1.2009 8:12:10   
borabara
Pravi moja ginekologinja, da je pri vsaki nosečnici strah prisoten in sam od sebe pride in odide!! Nikol no skor nikol nisem v prvi nosečnosti pomisnala , da bi bilo lahko z otročkom kaj narobe, zdej v sedmem mesecu v drugi nosečnosti pa me to matra. Probam ugotovit zakaj, ker kljub vsem pregledom, ns, amnio in 3d pa redni pregledi sem še vedno nekje na meji pa čeprav so rezultati pokazal bp.

Pred parimi dnevi se ja pri nas doma naredila nesreča, moja tašča je doživela hud srčni napad in bila takoj prepelana v bolnišnico , na srečo preživela ampak je bilo njeno življenje pol dneva na nitki.....to me je pa pretreslo, ker sem na tak način pred 2 letoma pa izgubila tasta!!!

Kr ni konc pomislekov na to da se pri nas neki dogaja da se bo neki zgodil..hudega??

Me pa zanima, če lahko v primeru napetosti vzamem kak persen pa čeprav sem 7 mesecev noseča. Teblete so zeliščne , me pa zanima, če so  škodne za bebico. Drugače ne bi posegla po tabletah, ker sem res proti jemanju , se mi je pa včeri po vsej tej stresni situaciji naredil en pomoje panični napad: teško sem dilhala, primankovalo mi je kisika in občuteč da bom izgubila zavest...res grozno srce mi je začelo razbijat, ker sem se ustrašila za dojenčka in za sebe!!!! primankovalo mi je zraka , čuden filing :-((( ne žeim si več kej takega.

a se je keri že kaj takega nardil................

a pomislite da bo kaj narobe...............

tri dni že kr neki trpim........pa čeprev sem drgač optimistična

lp
nin@
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah in panika
14.1.2009 8:24:19   
slincek
Seveda se zgodi, da sem kdaj zaskrbljena, četudi ni objektivnega razloga za to. Ampak črne oblačke takoj preženem z mislijo, da je vse tako, kot mora bit.
Dobro je imet malo zaupanja v življenje in v to, da se ti vse zgodi z nekim namenom, in ne zato, ker te kdo hoče mal mučit. Največ, kar lahko sama naredim za to, da je moj otroček ok, je, da ostanem pozitivno naravnana, da se kdaj iz srca nasmejim, da se ga neizmerno veselim ... če pride kaka težja preizkušnja, potem se z njo soočim takrat, ko pride. Saj veš, we'll cross that bridge when we come to it. Razmišljanje o tem, kaj vse bi lahko bilo in kaj, če slučajno res bo, nima smisla, to sama veš. Malo pozitivnih afirmacij, kaka joga za nosečnice, čajček in masažica, dobra glasba ... česarkoli se loti, kar te veseli in kar bo preusmerilo tvoje misli, pa bo bolje. Pa srečno!user posted image

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2009 8:24:50   
Anonimen
Mislim da je strah odveč in po mojem ne bi bilo dobro jemat kakšnih tablet ali karkoli drugega.
Sedaj pa ti bom povedala da sem pred kakšnim mesecem doživljala enako.
Moja draga prijateljica je letos julija izgubila svoj zakladek.To me je tako prizadelo da ko sem jaz zanosila sem ves čas in naj priznam še sedaj včasih razmišljam da se lahko to zgodi tudi meni.
Ampak sem pisala sem na forum in ob podpori teh deklet ki tu odpisujejo sem se vsaj za silo potolažla.Ugotovila pa sem da je vse v človeški podzavesti in zelo težko pozitivno razmišljamo.Zato ti svetujem da čim manj razmišljaš o oslabem in se skoncentriraš na bebiko ki prihaja.
Vem da je to zelo težko ampak vsaj poskusi in se s čim zamoti ker le pozitivno razmišljanje ti bo pomagalo.
Upam da je s tvojo taščo sedaj vse vredu ti pa le glavo pokoncu in verjami da nisi edina ki ima tak občutek sma vsaj dve.
L.p

(odgovor članu borabara)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.1.2009 9:49:51   
Najaa
Sama sem sicer zelo proti tabletom, sploh v nos., ampak če je zelo hudo, lahko vzameš persen, ker je naraven.
Zapomni pa si, da boš sama največ naredila za svoje počutje. Tableta prime in mine, misli in občutki pa ostanejo in enkrat se moraš soočiti z njimi. Če je bila to trenutna situacija, ok, če pa traja, je pa najbolje premisliti in se opomniti, da je življenje prekratko. Sploh pa moraš biti močna zarad svojega še nerojenega otroka. Verjemi, posledice stresa so lahko zelo hude za njega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2009 11:14:15   
borabara
rabim , metodo za pomiritev, baje je to sam odbobje, tk pravi moja ginek. upam da kmal mine, je pa rekla da so ti pomisleki in srah prisotni pri vseh nosečnicah, vsaka se boji za bebico. Ene gredo na porod v strahu takem da jih tm najprej s pomirjevali našibajo!!!

lp
nin@

Da bi pa psihično mi fejs vplivali na bebico . pa ne.....to mi je potrdil dr. Pušenjak in še en psihijater. Zelo malo vpliva psiha na bebeb, ne pride do njih....hvala bogu

lp
nin@

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.1.2009 11:34:08   
Čupka
Hoj! Glede na teste, ki si jih opravila, sklepam da je tvoj strah povezan s tem. V moji zadnji nosečnosti sem imela tudi ns, amnio in potem sva morala še oba s partnerjem na preiskavo najinega genetskega zapisa, pa še in še in še... Kljub temu da je se je v končni fazi izkazalo, da je vse OK, tega nisem verjela do trenutka, ko se je otroček rodil. Moja zadnja nosečnost je bila cela ena sama skrb in strah.
Pa sem se poskušala sproščat in mislit na najboljše, se zamotit z ostalimi člani družine in z obveznostmi, ampak ni šlo.
Ko se je otroček rodil in ko mi ja babca rekla, da imam čudovitega, povsem zdravega fantička, sva oba z možam jokala in sploh nisva mogla dojet, da je res vse OK z njim.
Preživela sem, preživeli smo vsi, z malim pa je vse OK. Star je 4 leta in nima nobenih posledic zaradi mojega prestanega strahu.

Tablet pa nikar ne jemlji.

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.1.2009 14:28:36   
girly
Glede na opisano si res doživela panični napad. Glede tablet je tako, da pač sicer trenutno pomirijo, a tvojih strahov ne bodo odpravile. Najbolje bi bilo, da bi se o svojih strahovih, občutkih s kom pogovorila. Mogoče s partnerjem, ali pa kakšno prijatejico, prijateljem, ki ji/mu zaupaš. Včasih pa  je lažje zaupati tudi popolnemu neznancu. Če čutiš potrebo po pogovoru, se lahko oglasiš tudi preko ZS. Nikar pa ne tišči svojih občutkov v sebi!

Srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2009 8:11:08   
borabara
Punce pomoje je to sam tesnoba, ker sem dva dni res teško dihala, in pol se avtomatsko ustrašiš pa hitreje bije srce???

lp
nin@

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2009 8:44:46   
pokec3609
Glede na opisano kar se tiče razbijanja srca in težkega dihanja ti po svojih izkušnjah lahk svetujem, v kolikor te seveda še kdaj napade, da v tistem trenutku probaj čim manj dihat.....vem da bo to težko, toda vsaj usta zapri, zapri oči, se sprosti in dihaj počasi čez nos.
Ker bolj kot boš hotela dihat čez usta in zajemat sapo, slabše bo, nazadnje res potem pride do tega , da omedliš, še prej pa ti začnejo trzat vse mišice po telesu. Zato takrat nikar ne zaženi panike. (jst sem rabla par let, da sem to dojela) In bolj ko te bo strah, da bi se ti to ponovilo, prej se ti bo ponovilo in večkrat.
Meni so se te težave pojavije pred leti ( baje je to ena vrsta tahikardije ) , ki ni nevarna, da se ne boš ustrašila, sprožijo pa jo lahko med drugimi tudi psihični dejavniki.
Če se ti bo še ponavljalo me lahko kontaktiraš na ZS, pa ti napišem še kakšen nasvet.
Zaenkrat pa brez panike.

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?