Poka
|
To, da rečeš, da je treba jest tisto, kar ti telo narekuje, se pravi, kar si v nekem trenutku želiš, je čista neumnost... To pravi moja tašča, ki ima sladkorno, da ima izgovor in potem je vse po vrsti, en teden pred zdravniškim pregledom se pa drži pa nekaj prireja rezultate merjenj za zdravnika - in pol, ne moreš verjet, so ful dobri izvidi Ja itak, če pogleda samo tisto tabelo. Ni stvar v tem, po kateri hrani ti hrepeniš, to je veliko odvisno od vzgoje, pa tudi nasplošno od tega kaj ješ. Ker npr. veliko beljakovin ti nekako da občutek sitosti, da se ti ne cedijo sline ravno po sladkem. To je zaradi nekaterih hormonov, ki jih vzpostaviš v telesu z uživanjem ustrezne hrane - je pa preverjeno sigurno tako. Tisto s hormoni je pa znanstveno dokazano. Imam nekega kolega, ki je presnojedec... poln enih nedokazanih teorij. Zaradi mene, naj vsak dela kar hoče - ampak na onem presnojedskem portalu imajo eni čudna vprašanja, na katera lahko jaz takoj odgovorim... mislim, saj vsak... Npr. en tip je vprašal, zakaj hujša po presnojedski prehrani, kaj dela narobe. BTW visok 188, pod 60 kg. Poje 500 kcal na dan. Halo? Takemu bi brez slabe vesti rekla, da je neumen... Ko rečeš, da je enostavno zamenjat meso za nekaj, pač ješ več beljakovin in železa. To reče taka oseba, ki ne ve, da so beljakovine med seboj različne, tvori jih 20 različn aminokislin, in v mesu niso iste kot v rastlinski hrani. Da se pa, s kombinacijo rastlinske hrane, dobit dokaj popolno sestavo, sam mislim, da je jasno, da rabiš precej znanja. Na pamet tudi sama ne vem, ampak vem kam pogledat, kako izračunat ipd., zato tudi vem o čem govorim. To, kaj komu paše in smo si različni - vsi smo ista vrsta. Res so verjetno eni ljudje v preteklosti jedli bolj meso, eni pa bolj rastlinsko hrano, pa tudi to je res, da jemo premalo surovega, definitivno... Ampak živet samo od trave, halo... Pes bi tudi crknu, če ne bi jedel mesa, pa BTW bi eni tudi požrli kolikor bi dobili čokolade, pa vemo, da ni za njih. BTW tiste dve črtici sta bolj naključje, hvala bogu, čestitam... Mogoče je res bilo tvoje telo polno strupov, pa je potrebovalo to, verjetno nisi to delala par let, post je pa, če mene vprašaš tudi zdrav, do neke mere. Naprej ti ne bi priporočala eksperimentirat. Sicer sem sama med tistimi, ki jedo manj mesa, zelo malo... Še tisto, kar ga pojem, je bolj načrtno, kot da bi imela potrebo po tem.
|