|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stereoidna inekcija za otrokova pljucka
12.2.2008 17:10:50   
paula
Mene pa zanima, če morda katera ve kaj o tem. Sem v 29 tednu nosečnosti. Maternični vrat je trenutno 2,7 ampak mi otrok zelo dol pritiska, tako da moram strogo počivati - glavica je že čisto nizko. Ta teden naj bi dobila tudi inekciji (v razmaku 24ur), ki bi pospešili razvoj otrokovih pljučk, če bi se prezgodaj rodil. Pred dnevi sem prebirala Pušenjakov forum in videla en njegov komentar, da to v osnovi odsvetuje (ce ni res nujno, tj. ce je velika bojazan da bo porod ze v naslednjem tednu), ker naj bi za kak teden ustavilo rast otrokovih organov. Ali ima morda katera izkusnje/vedenje o tem?
Vnaprej hvala za odgovore in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stereoidna inekcija za otrokova pljucka
12.2.2008 18:07:57   
andrejka75
Pozdravljena!

Tudi meni je v 29. tednu začelo dol prtiskat, ko pa mi je ginekolog izmeril matrenični vrat je bil prekratek, samo 2,7cm. Še isti dan sem morala ostat v bolnici. Dobila sem inekcije za razvoj otrokovih pljučk. V bolnici sem bila do dopolnjenega 32.tedna. Ko so me odpustili iz bolnice po 9 dneh sem dobila tak čiuden rjav izcedek, zato sem šla nazaj v bolnico in potem sem čez 3 dni rodila. V 34. tednu sem rodila sina težkega 2290g in velikkega 46cm. Če bi mi kdo takrat rekel da bom rodila, bi mu rekla da se mu je zmešalo. Vse je šlo tako hitro, da sploh nisem dojela, da gre zares ko mi je odtekla voda. No v glavnem s tamalim je bilo vse vredu, sam je dihal brez respiratorja, pa vsi so se čudili kakšen korenjak je. Sedaj je star 7 mesecev in je pravi korenjak, tehta 7400g, velik je 69cm, tako da ni nič manjši od svojih vrstnikov.
Tako, da te ni treba biti strah, zdravniki že vejo kaj delajo in verjemi da ti inekcij za razvoj otrokovih pljučk ne bi dali, če to ne bi bilo potrebno. Strah jih je prezgodnjega poroda, saj boš videla, da ti bodo vsi rekli samo da pridemo do 32. tedna pa bo vse vredu.
Jaz sem ti napisala svojo izkušnjo, upam, da sem ti kaj pomagala. Nič se bat, bom držala pesti, da bo vse vredu.

LP, Andreja 

(odgovor članu paula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2008 19:17:17   
paula
Hm. se pravi ni čisto tako nedolžno. Hvala Andreja za tvojo izkušnjo.
LP

(odgovor članu andrejka75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2008 19:29:53   
cicido
Ti dozi injekcij dobis zato, da se otrokova pljuca hitreje razvijejo, oz. ob prezgodnjem porodu odprejo. Jaz sem jih v prvi nosecnosti dobila pri 24 tednu, pri drugi pa v 28 tednu. Prvega otroka sem rodila s 26 tedni, 770g tezkega. Pa je bil na respiratorju samo en teden. Videla sem razliko med otroki, ki so dobili takrat se dexametazon in med tistimi, ki tega niso dobili. Nic se ne boj, kar pogumno, saj mora biti vse vredu! Drzim pesti za vaju!

(odgovor članu paula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2008 22:41:56   
andrejka75
Točno tako, kot je napisala Cicido - te inekcije dajo samo zato, da se otrokova pljučka prej razvijejo in da če se otrok prej rodi nima težav z dihanjem, to pa je tudi vse.

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2008 10:56:24   
maktub
tuid jaz sem dobila dexametazon v 29 tednu nosečnosti saj mi je trebuh neprestano otrdeval in na ctgju so se pokazali rahli popadki. Ginekologinja pa mi je rekla da to ne škodi njegovim ostalim organom, vendar samo meni če bi bila slučajno elergična na to snov, kar se je dejansko pol izkazalo da sem, vendar mi je vseeno dala še 2 dozo. na žalost se mi je po 2 injekciji fajn vrtelo še kak teden.

(odgovor članu andrejka75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.