|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stediril-m
19.1.2009 10:39:48   
ency
Zivjo punce, konec februarja sem narocena na operacijo pregrade in laparoskopijo. Vceraj sem dobila user posted image  in ker imam dolge cikluse, bi naslednjo dobila komaj konec februarja ali pa zacetek marca. Danes sem vzela prvo tabletko stedirila in zanima me, ali je pametno da jih jem vse do operacije-brez premora, ali naj naredim premor, dobim user posted image  in pricnem z novim paketkom. Kaj pa potem po operaciji-jih spijes do konca, ali samo do operacije?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stediril-m
19.1.2009 12:02:44   
ziva1
Jaz bi jih na tvojem mestu jemala do predvidene operacije (odvisno kaj ti je rekel G). Sej ko boš nehala jesti KT bo M prišla sama od sebe, sej zato pa so KT. Tako si vsaj jaz razlagam.

Jaz grem na laparo in histero v Celje, in sicer 9.2.. Tudi meni so dali Stederil M. M sem dobila na začetku meseca januarja, pa sem jih začela jesti prvi dan M in jih bom jedla vse do 1.2., tako da dobim M in pa potem takoj operacija. Imam pa drugače krajše cikluse. Tako sem vsaj jaz razumela G.

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2009 12:12:23   
ency
Hvala za odgovor, jemala jih bom torej brez prekinitve. Bom pa vseeno poklicala ginekologa v cetretek...
Pa srecno na operaciji!

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2009 12:55:08   
tweety83
Živijo!

Jaz sem ravno po operaciji- laparo in histero. Tudi jaz sem jemala tabletke in sicer sem jih dobila za tri mesece in sem med vsakim novim zavojčkom imela normalno menstruacijo, en teden pred operacijo pa sem jih nehala jemat. Potem dobiš menstruacijo in ni nič narobe če jo imaš še potem ko prideš v bolnico na poseg. Taka so bila navodila mojega ginekologa. Lp in velik sreče

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2009 12:56:58   
tweety83
ziva1 - tud jaz sem bila v celju na operaciji - kdo bo pa operiral tebe?

Lp

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2009 13:18:41   
ziva1
Ne vem. Pregled imam 6.2. in pa sprejem 8.2., torej na nedeljo. Ful čudno se mi zdi, da grem v nedeljo noter  user posted image . Komaj čakam da je mimo in da mi povejo, kaj je bilo narobe.

Kdo pa je tebe operiral, so ti kaj našli? Kako se počutiš?
user posted image user posted image sem te napadla z vprašanji.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2009 13:46:17   
tweety83
Nč hudega ti kar vprašaj!

Mene je operiral moj ginekolog dr.Simoniti - tebe pa verjetno ne bo on, ker ima vsak dan v tednu zjutraj ordinacijo,edino v četrtek ima popoldan - torej dopoldan operira.

Pri meni je zgledalo takole:
v sredo sem prišla zjutraj v bolnico; najprej greš k sestri v triažo in tam vzame podatke o tebi, tvojih predhodnih boleznih, o tem ali si že imela narkozo itd.; potem greš dat kri, da ti določijo krvno skupino in nato ti dajo spalno srajco in haljo in greš na oddelek. Tam sem dobila 4 odvajalne tabletke ki jih takoj spiješ (ene dobijo tud svečke ali klistir). Vprašajo te kakšen čaj piješ - grenek ali sladek. In seveda te pošljejo še na UZ  in gin.pregled, ter EKG. To je vse za prvi dan, potem moraš veliko piti in hodit na wc - ampak to ni tak hudo - jaz sem šla 2x in je blo konec. Za kosilo in za večerjo pa dobiš skodelico čiste juhe. Vmes ti še hodijo merit pritisk, vročino itd. Zvečer sem dobila injekcijo v trebuh, ker sem jemala KT - da ne pride do strdkov (nič ne boli) in pa po želji tudi tabletko za spanje.
Aja pa še dva gela za tuširanje dobiš tam - enega za zvečer in enega za zjutraj pred operacijo.
V četrtek ob sedmih počakaš na srajčko za operacijo, potem te obrijejo (se lahko že sama doma - jaz sem se), se greš stuširat in čakaš da prideš na vrsto. Od srede ob polnoči dalje ne smeš nič piti več. Jaz sem čakala do pol treh na operacijo in mi je bilo zjutraj ful slabo ko sem šla pod tuš - brez hrane in pijače. Potem pridejo po tebe in te s posteljo vred peljejo v operacijsko in te naštimajo in zaspiš - mene je blo ful strah ker sem bila prvič na operaciji ampak ni bilo nč hudega. Po operaciji te pa na pol prebujeno odpeljejo nazaj na oddelek (posteljo ti zagrejejo s termoforjem - luksuz). Tam ti še hodijo bolj pogosto merit pritisk, gledat če fejst krvaviš, te sprašujejo če boli itd. Dobiš pa že čaj :). Potem sem še enkrat dobila injekcijo v trebuh. Na wc te obvezno pospremi sestra - in lulaš modro, zaradi tekočine, ki ti jo vbrizgajo.
V petek dobiš že zajtrk in se lahko greš stuširat, po viziti, pa če je vse ok greš pa domov.

Meni so odstranili pregrado v maternici in mi prepikali jajčnike, da je iz tistih malih cist stekla ven tekočina. Počutim se fajn - me nič ne boli, razen rame so me bolele od plina. Je pa res da se hitro utrudiš, ko se prestavljaš po postelji in poskušaš vstat. Šele sedaj vidiš kaj vse delamo s trebušnimi mišicami.

Eno luknjico imam tik pod popkom - tam dajo not plin, drugo imam štiri prste pod to - tam pregledajo maternico in jajčnike, tretjo pa imam na levi strani - tam pa so naredili poseg.

Šive ti odstranijo sedmi dan po operaciji, tisti v maternici pa se izločijo sami.

Upam da sem bila zelo natančna. Če te še kaj zanima vprašaj, predvsem pa se nič ne boj, ker ni nič hudega.
Lp

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2009 18:16:46   
ziva1
Hvala ti. Sej same operacije me ni tak strah, me je bolj strah da mi rečejo da je vse ok. Zanositi se trudim že dobro leto, pa na UZ-ju pri G ni bilo kaj videti, dala sem tudi hormonske preiskave čez, pa je tudi vse ok in pa moj ima izvid prav tako ok. Zato je zdaj na vrsti laparo in histero in upam da se bo tukaj videlo zakaj mi ne rata zagledati user posted image .  

Zdaj pa počivaj kakor dolgo lahko in pa želim ti da čimprej zagledaš user posted image .

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2009 18:21:01   
tweety83
Hvala enako!

pozabila sem ti povedati, da so sestre v celjski ginekološki full fajne.

LP

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?