|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stavka na OŠ - katerih?
14.4.2012 9:01:27   
divna
Pozdravljene,

iz naše OŠ otroci še niso prinesli nobenega obvestila o izvajanju stavke v sredo.

Ali to pomeni, da stavkali ne bodo ali pač obvestil še niso razdelili? Ste vse dobile obvestila na dom?

Je kje na netu seznam stavkajočih po šolah?

Ravno tisti dan imam eno zadevo in ne vem ali naj poiščem varstvo ali naj malega vzamem s seboj (potem moram prilagoditi zadevo)......

lp, mojca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stavka na OŠ - katerih?
14.4.2012 10:11:13   
*bubi*
v šoli še ni bilo obvestila, v vrtcu pa smo podpisali, da smo seznanjeni s stavko.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu divna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2012 10:18:17   
NRMM1
V ponedeljek bodo dobili otroci v šolah obvestila, čeprav so naši dobili že včeraj.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2012 10:25:05   
*miska.mcc*
meni je najstarejsi (5.r) vceraj povedal, da je uciteljica rekla, da v sredo ne bo pouka. pisno pa nismo dobili še nič.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu NRMM1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2012 10:31:17   
divna
Hvala.

Očitno bo potrebno počakati do ponedeljka.

Če sem pa prav razumela pa ni nujno, da bodo stavkale vse šole, ne? Žal, ne spremljam proočil in vsega vsakodnevno in definitivno nisem na tekočem z zadevami user posted image

lp, Mojca

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
14.4.2012 10:34:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu divna)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.4.2012 14:38:19   
Kerensa*
V petek (včeraj) je moj Mladič iz OŠ prinesel takšnole obvestilo (pisno):

Spoštovani starši!

Zaposleni v slovenskih OŠ smo se bili primorani odločiti za stavko, da bi zavarovali kakovost OŠ izobraževanja. Odločitev za stavko nikakor ni bila preprosta, a to je edino, kar nam je še ostalo, da bi zavarovali dosežene standarde in splošno dostopnost javnega izobraževanja za vse otroke. Slovensko šolstvo je med najkakovostnejšimi v Evropi, predlagani vladni varčevalni ukrepi pa resno ogrožajo to, kar je bilo težko in skozi dolga leta pridobljeno.
Številni zaposleni v šolah bi izgubili službo, plače bi se znižale, obveznosti pa povečale. To ne bi prizadelo le zaposlenih, temveč zlasti in najbolj učence - Vaše otroke, naše prihodnje generacije. Ob predlaganih globokih posegih namreč preprosto ne bi bilo mogoče, da bi šole ostale enako dobre, kot so zdaj. Zaposleni predlagane ukrepe odločno zavračamo.
Za stavko smo se odločili zaradi grobega poseganja vlade v kakovost OŠ izobraževanja v slovenskem prostoru, zaradi zmanjševanja varnosti otrok, zaradi zmanjševanja enakih možnosti za šolanje in uspešno prihodnost vseh otrok. Ukrepi, ki jih vlada vpeljuje na področju OŠ, so (med drugim):

- povečanje števila otrok v oddelkih
- višanje normativov za knjižničarje in svetovalne delavce (torej posredno poslabšanje pogojev za učence)
- višanje učne obveznosti za učiteljice in učitelje
- izvajanje podaljšanega bivanja samo do 15:30 (nato zgolj varstvo)
- uvajanje enotnih šolskih okolišev (to pomeni zapolnjevanje šol z učenci, ne glede na izbiro staršev, medtem, ko bodo druge šole posledično zapirali)
- dvig normativov za kuharice, tehnično, administrativno in računovodsko osebje

Ker vlada vztraja pri razgradnji socialne države, pri slabšanju pogojev za delovanje javnih vrtcev in šol, smo se odločili za stavko, s katero izražamo nestrinjanje s predlaganimi ukrepi. To je zadnje, kar imamo zaposleni na voljo, da za dobro vseh nas, celotne slovenske družbe, preprečimo sprejem nesprejemljivih ukrepov.

Spoštovani starši, prosimo Vas, da nas podprete pri našem prizadevanju za ohranitev kakovostnih javnih šol v Sloveniji. Prvi dan stavke, 18. aprila letos, bodo zaprte tudi OŠ. Zavedamo se, da Vas bo stavka prizadela. Iskreno se Vam opravičujemo za morebitne nevšečnosti in Vas prosimo za razumevanje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2012 16:58:23   
sanasan
pri nas enako sporočilo (vsaj večji del) kot pri Kerensi, z dodatkom vprašalnika kdo resnično nujno rabi vartsvo za učence 1.triade z omembo, da bo organizirana le malica

CARPE DIEM!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2012 18:06:15   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: flower

V vrtcu smo pisno dobili. Kolikor jaz vem stavkajo vse šole... V Mb vsaj, razen zavod AM Slomška. user posted image

Zavod AM Slomška je privat s koncesijo, ali ne :)

Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2012 21:28:52   
tamiflu
Tudi moja dva sta prinesla tako obvestilo, kot pravi Kerensa

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2012 6:44:14   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Spoštovani starši, prosimo Vas, da nas podprete pri našem prizadevanju za ohranitev kakovostnih javnih šol v Sloveniji. Prvi dan stavke, 18. aprila letos, bodo zaprte tudi OŠ. Zavedamo se, da Vas bo stavka prizadela. Iskreno se Vam opravičujemo za morebitne nevšečnosti in Vas prosimo za razumevanje.

Mene je pa tole zmotilo. Prvi dan stavke... A to pomeni, da je šansa, da se bo tole vleklo v nedogled?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.4.2012 6:47:56   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Mene je pa tole zmotilo. Prvi dan stavke... A to pomeni, da je šansa, da se bo tole vleklo v nedogled?

V nedogled zagotovo ne, ampak so pa že prejšnji teden javno povedali, da dopuščajo odprte vse možnosti za to, da bi stavka trajala ali več dni zaporedoma ali pa večkrat zaporedoma (npr. čez 14 dni še enkrat).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.4.2012 6:51:47   
ZARA
Aha, hvala, ker mi smo dobili popolnoma enake info, kot vi Kerensa.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.4.2012 6:54:49   
Kerensa*
Kar se pa tiče nadomeščanj zaradi stavke manjkajočih dni pouka ob sobotah (da se izpolni LDN), pa takole... Moj Mladič rad hodi v šolo in če za tisti dan oz. vikend ne bi imeli drugih načrtov (npr. odhod na CRO), potem bi ga peljala v šolo. Pubertetnik, ki je v 9. razredu in končuje OŠ, pa ni nad poukom čisto nič navdušen - če bi šlo za običajen dan pouka, bi pustila, da ostane doma, če pa bi šlo za karkoli v zvezi s konč(ev)anjem 9-letke (npr. NPZ), pa bi ga poslala v šolo.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
15.4.2012 10:22:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
15.4.2012 17:03:43   
kekec in mojca
Sporočilo, ki ga berete, je napisano s strani sindikata. Žal ne zajema vseh ukrepov, le tiste ki prizadenejo večjo večino otrok.

Baje bi se naj zapirale tudi podružnične šole? Je to res, ali sem samo slišala po reku baba čula, baba rekla?

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

Neposredna povezava do sporočila: 16
15.4.2012 17:08:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca
Baje bi se naj zapirale tudi podružnične šole? Je to res, ali sem samo slišala po reku baba čula, baba rekla?

Uradno je predvideno, ja - ampak ne za vse. Samo za tiste nerentabilne.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
15.4.2012 17:08:48   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
15.4.2012 17:09:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.4.2012 17:11:00   
Kerensa*

Uradno je predvideno, ja - ampak ne za vse. Samo za tiste nerentabilne.

Kje si to videla?

Če me spomin ne vara, je bilo na POP-u.
Ampak ni bilo nič rečeno poimensko za kakšno od šol.

Neposredna povezava do sporočila: 20
15.4.2012 17:56:52   
mika

Naša hodi na podružnico in bo zaprta.

Neposredna povezava do sporočila: 21
15.4.2012 18:13:43   
mika

O tem še zaenkrat ni bilo govora. Mislim, da tega ni med predlaganimi ukrepi. Je pa uvedba šolskih okolišev in da bi imel razred najmanj 24 otrok, kar bi vsaj v mestih vodilo do tega, da bi nekaj šol zaprli.

Mislim, da tega ni med predlaganimi

Tudi jaz nisem zasledila ukrepov za podružnice, učiteljice pa stavkajo (predvidevam) zaradi ostalih sprememb. Če bo prišlo do uvedbe šolskih okolišev, je ena šola matična, ostale so podružnice, tako da nobene šole ne bodo zaprli....po teh ukrepih ne, ker normativi za financiranje podružnic ostanejo enaki.

Neposredna povezava do sporočila: 22
15.4.2012 19:41:24   
LuLu
Žiga Turk je eni tviterašici odgovoril tole:

"Ne ukinjamo nobene podružnične šole."

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.4.2012 19:45:10   
alda
ampak kljub vsemu se meni zdi većja potrata denarja za podružnico s 5učenci, kot pa prevoz v matično šolo 14-17km stran.
Ta pa sploh ni edina!!
In po tem čist podpiram tak ukrep1

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.4.2012 23:10:49   
nananaja

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

V vrtcu smo pisno dobili. Kolikor jaz vem stavkajo vse šole... V Mb vsaj, razen zavod AM Slomška. user posted image

Zavod AM Slomška je privat s koncesijo, ali ne :)

85% financiranih s strani države. user posted image Ukrepi prizadanejo tudi njih...

Ukrepi jih prizadenejo, niso pa javni zavod!
Zavodi s koncesijo lahko dvignejo doplačilo za nadstandard in s tem krijejo izgubo s strani zmanjšanih koncesijskih sredstev. Tako bi bilo prav po moje... se pa naprimer v naši občini dogaja velika neumnost: vrtec s koncesijo ima nekaj večjo ceno programov kot javni, in namesto, da bi to razliko vrtec zaračunaval staršem, ki so izbrali zasebni vrtec, občina vsako leto sprejme sklep, da bo to razliko krila ona.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?