Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
status pri izrednem študiju 20.12.2005 11:30:23
|
|
|
|
*goldfish*
|
Pozdravljeni! Malo zapoznelo vprašanje, pa vendar nenazadnje se obračam tudi na vas, ki itak vse veste Sem študentka 2 letnika EPF v MB. Študiram izredno in imam status študentke (nisem iskalka zaposlitve). V tem letu sem postala mamica. V Statutu piše, da imajo pravico mamice študentke do tega, da uveljavljajo 1 leto statusa. Kao podarjen status. Problem pa nastane, da so mi najprej obljubljali status, ko pa pridem tja po potrdilo, da imam status (ker sem rabila, za zavarovanje po partnerju, pa še za marsikaj), pa so postali čisto gluhi na to. Mi reče referentka, ja plačaj si šolnino, pa bo status. Halo, če pa ne delam, ker sem na porodniškem, (sem prej delala preko študenta) kje pa naj vzamem 250.000. Tako je iz tega obljubljenega statusa prišlo to, da mi moja univerza tega noče priznati, ker sem izredna študentka. Nikjer pa v statutu ne piše, da tega "bonusa" ne prejmejo izredne študentke, piše pa, da študentje, ne glede na to, če se študij izvaja redno ali ne, imajo enake pravice. Zdaj se pa sprašujem, ali so me ogoljufali, ali pa sem jaz v zmoti? In kam naj se še obrnem, če so me ogoljofali? Za vsak odgovor, bom hvaležna.
|
|
|
|
RE: status pri izrednem študiju 20.12.2005 12:01:16
|
|
|
|
April
|
Poglej kaj piše v statutu Univerze v MB. Po 229. členu Statuta Univerze v LJ pa ima študentka zaradi materinstva pravico do mirovanja statusa za eno leto. To leto lahko izkoristi takoj, ali ko se za to odloči. Mirovanje statusa je tvoja pravica, ki ti jo morajo na tvojo prošnjo odobriti. Status miruje, ti si še vedno v drugem ketniku, zato ti ni treba plačat šolnine. Ko sem jaz uveljavljala to pravico punce v referatu sploh niso vedele o čem govorim. Tako, da najbrž tudi pri tebi nimajo pojma kaj hočeš in kakšne so tvoje pravice. Zato sem šla s svojo prošnjo in malim do dekana, ki je takoj vedel zakaj se gre in tiste v referatu še isti trenutek pozval, naj me ne pustijo več čakat in naj zadevo takoj uredijo. So se mi pa potem opravičevale, da je letos tako, čeprav jaz vem da je ta člen v veljavi že kaj nekaj let. Je ža tako, da se najprej moraš sama pobrigati za svoje pravice. Najprej si preberi kaj piše v vašem statutu, potem pa pojdi do dekana, če bodo še naprej trmoglavili. Vso srečo.
|
|
|
|
RE: status pri izrednem študiju 20.12.2005 12:08:19
|
|
|
|
petraz
|
Sama sem študirala na EPF v MB, sicer sem bila redni študent, pa vem kakšen odnos imajo tam referentke. Žalostno!!! Velikokrat rečejo eno, nato pa velja drugo. Poleg tega pa imajo zelo hladen odnos do študentov, ki pridejo tja z 1001 vprašenjem, ker ne vedo kaj in kako. Pa se zgodi, da te povrhu še naderejo. Groza! Žal, ne vem kako bi ti v tem primeru pomagal, če pa boš potrebovala kaj drugega sem ti na voljo. Lep dan!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najpogostejše podarjena darilaPorodne zgodbeKaj najpogosteje podarjate svojim bližnjim in najbližnjim?Predmete za osebno nego in kozmetiko. (
24%)
Reči za dom in gospodinjske zadeve. (
13%)
Romantična darila. (
1%)
Nenavadna in izvirna darila. (
12%)
Bone za razne dogodke, doživetja. (
41%)
Drugo. (KAJ?) (
9%)
Število vseh glasov: 85Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!