|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starost ploda
25.10.2007 21:46:12   
Anonimen
Zdravo

Po UZ sem v 13 tednu nosečnosti in velikost ploda je 72mm.
Zanima me pa, če je možno da je dejanska starost ploda 11 tednov
in velikost prehiteva za 14 dni. Čeprav ginekolog na prvem pregledu ni
nič rekel, ampak imam občutek, da je plod star 11 tednov.
Kaj vi mislite je to možno ali je še prezgodnja nosečnost za takšno odstopanje.
Hvala za odgovore
Čao
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starost ploda
25.10.2007 21:50:03   
eva1
Sugurno si noseča 13 tednov in ne 11, ker je plod prevelik za 11 tednov!
Kar se tiče odstopanj-do 20 tedna vsi plodovi rastejo po določenih tabelah-potem pa se začne rediti in rasti različno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2007 21:51:24   
bina30
Meritve Uz kažejo vedno neke približke, tako, da se ne rabiš sekirat. Vse je pač odvisno od ploda, ali je pač malo večji ali manjši.

Jaz sem sedaj v 34t, na UZ pa pokaže 39t, ampak to ne pomeni, da sem 39t noseča, ampak, da je dojenček velik za 39t.

Mi pa je G rekel, da so vedno odstopanja za 2t gor ali dol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2007 21:55:30   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Meritve Uz kažejo vedno neke približke, tako, da se ne rabiš sekirat. Vse je pač odvisno od ploda, ali je pač malo večji ali manjši.

Jaz sem sedaj v 34t, na UZ pa pokaže 39t, ampak to ne pomeni, da sem 39t noseča, ampak, da je dojenček velik za 39t.

Mi pa je G rekel, da so vedno odstopanja za 2t gor ali dol.

ja ampak do 20 tedna teh odstopanj ni. oz če so, je plod starejši ali mlajši...kasneje pa se redijo odvisno od določenih dejavnosti-posteljice, dednosti....

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2007 22:39:41   
pikica_30
Mene pa zanima, če katera ve, kje se na internetu da dobiti kakšne tabele o velikosti ploda po tednih?

Hvala!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2007 8:40:29   
hokejistka
Upam, da mi bo uspelo user posted image .

http://babymed.com/tools/

Za mere greš na First, second ali third trimester in tam vpišeš trajanje nosečnosti in potem ti ven vrže mere plodu.

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2007 10:30:20   
sasa79
Anonimna, na tabeli, ki smo jo dobili v MŠ piše, da je rast ploda v 13 t, 7.4 cm in 23 g. Tako, da mislim , da si v 13 t, ker mere za 11 t. so 4.1 cm in 7 g.

Sreča... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2007 11:50:46   
...Martina...
O mogoče še en primer kot moj.

Včeraj sem bila na NS pregledu, v 11t 4d in plodek velik samo 3,67 cm. G pravi, da sem kaj zgrešila in da sem v 10t 4d. Samo vsi izračuni po internetu, pri moji G. mi tega nobeden ni nič rekel drugače.

Hvala za pomoč, jih je primerov različnih v teh nosečnostih...

lp

(odgovor članu sasa79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2007 17:33:47   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zdravo

Po UZ sem v 13 tednu nosečnosti in velikost ploda je 72mm.
Zanima me pa, če je možno da je dejanska starost ploda 11 tednov
in velikost prehiteva za 14 dni. Čeprav ginekolog na prvem pregledu ni
nič rekel, ampak imam občutek, da je plod star 11 tednov.
Kaj vi mislite je to možno ali je še prezgodnja nosečnost za takšno odstopanje.
Hvala za odgovore
Čao

Tako se je mni zgodilo, ko sem bila user posted image  s hčerko. Na NS v 13t je bila velika skoraj 80mm in je rekel G, da sem sigurno več noseča. Zato so mi tudi prestavili pdp. Na koncu sem pa rodila 1 dan pred starim pdd-jem. Tako da ne oziraj se na te meritve, tvoj otroček je verjetno pač večji. Moja je bila dolga 56cm ob rojstvu. Je pač po očku.Sploh pa ne dovoli, da ti prestavljajo pdp, ker nima smisla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?