|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stari starši - grrrrrrr
31.7.2006 17:34:42   
Anonimen
Ojla. Sej ne vem, kak naj začnem... Poznate različne vidike v načinu vzgoje? In "pametovanje", da tvoj način ni pravi? In piz***je, da nič ne narediš v redu oz. da je vse kar narediš narobe? Pa delanje po svoje, čeprav miljonkrat rečeš, da nečesa nočeš... No, potem me ktera razume.

V glavnem, problem je tak. Imamo, hvalabogu, obe babici in oba dedka. En par je v redu in se mu da dopovedat kaj bi rada, midva kot starša. Drugi par pa je neznosen. Moji starši so bili že od nekdaj avtoritativni in sem malo že navajena tega odnosa, samo ker sem zdoma že 6 let, pa me motijo določene pripombe, ogovarjanje drugih, kake piz***ije kdo dela, kak je kdo zmešan itd. Če naredim tako, me zmerjata, da nisem normalna kake delam, če naredim drugače, pa spet, kaj mi je. Nikoli ni v redu! Že tak sem od nekdaj poslušala, da iz mene nič nikoli ne bo (kljub temu mi je ratalo diplomirat v času z mojimi sošolci + met otroka zraven), pa to še ni nič. Itak sem nesposobna. zdaj smo prišli do tega, da zelo nerada puščam otroka v varstvu mojih staršev. In zgodilo se je nepopisno dejanje, ker sem prišla domov brez otroka (delat za nekaj dni, zato tudi nimam časa oz. mi paše, da je teh par dni v 100% varstvu druge babice, pa še ata ima čas popazit, in še plan počitniških aktivnosti sma naredla za moj čas odsotnosti). In je to nepopisno dejanje, ne da se ga oprostit... in to zvem slučajno, niti mi nihče ni reku kaj. Sem že poštudirala kaj bi lahko bilo, ko me foter vprašu kaj sem pa danes naredla. Ko da je otrok prpet na mene! Sej res pogrešam in in gledam okol iz ktere strani bo spet kaj na tla letelo, pa da rečem ne smeš, sam to je prvi teden ko bomo stran par dni in res mi paše, ker mam dost drugih priprav, ki jih zraven malega vragca ne bi uspela skup spravit. Da ne razmišljam kaka teorija bo zdaj iz tega ven prišla... Je pa res, da sem kadarkoli sma prišle na obisk (je kar več ko uro vožnje), vsakič povedala, kaj ne bi rada delala pri vzgoji, sploh pa v času., ko se uči govorit in vpija besede ko spužva (da me recimo motijo pomanjševalnice in posebni izrazi: papat, bumat, čičat in podobno). No, moja dva sta delala ravno obratno. še poudarjala sta jih, ko da me nalašč zaj***ta. ne morem lepš povedat. Vse kontra mojim besedam, kak naj pol mirne duše ustim v vartvo svojega otroka, če še zraven prištejem, kako vzgojo sem imela jaz. Živimo ločeno, niajo več nobenih stroškov z mano. prihajam le še iz dobre volje, pa naslova še nisem spreminja, tak da sem prijavljena v isti hiši. To pa je tudi vse. Pogovarjat se itak ne da več normalno. mama včasih z vozičkom kar izgine, niti ne pove kam gre pa nič. Pol sem pa panična pa ne vem kaj... Sej ne vem če sem razumljivo povedala, sam ne prenašam več svojih staršev. Ne morem se več pustit komandirat, sej  grem že proti 30-im, imam svojo družino, sem samostojna ženska. Pa me še vedno pretresejo taki izpadi. Ko da mi je zdaj hudo za dejanja ki sem jih naredila, pa niso po volji mojih staršev. Meni se to zdi žalostno. Da se moraš opravičevat za nekaj, za kar si se odločil in tako naredil, kot pač misliš da je v tistem trenutku najbolje. To je zame prav, ni pa njuno da je prav tudi za druge, moje starše. In ni res, da to kar rečeta onadva, je prav in pika. Mogoče zanju. Ima pač vsak svoj prav. Moj otrok bo vzgojen po mojih pravilih! Mama sem jaz, a ni tak?

lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stari starši - grrrrrrr
31.7.2006 18:33:46   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
sem samostojna ženska.

A si res?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2006 18:48:58   
Anonimen
Sem ja user posted image  user posted image

Pa za napačne besede si se zapel. Bistvo vsega je, kdo ima pri vzgoji odločilno besedo, starši ali stari starši? Stari starši so že opravli svojo nalogo pri svojih otrocih, zakaj bi se vtikali v vzgojo vnukov? Kot nasveti ja, vsiljevanje pa je odbijajoče.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2006 18:59:00   
Anonimen
Mislim, da je tehnofil zadel čisto prave besede.

Seveda imajo starši glavno besedo pri vzgoji. Ampak tvoji starši te ne bodo upoštevali dokler se boš ti sekirala zaradi njihovih besed in dokler boš čutila težnjo po tem, da pred njimi opravičuješ svoja dejanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2006 19:01:52   
tehnofil
Pa za napačne besede si se zapel.

Potem ne razumem zakaj taki problemi.

Stari starši so že opravli svojo nalogo pri svojih otrocih, zakaj bi se vtikali v vzgojo vnukov? Kot nasveti ja, vsiljevanje pa je odbijajoče.

Vtikali se bodo v vzgojo vsakič ko bodo imeli otroka v varstvu. Ker varstvo pomeni tudi vzgojo. In takrat ga bodo vzgajali po svoje. Nikjer nisem zasledil da ti vsiljujejo vgojo. Vgajajo sicer po svoji pameti, a tebe ne silijo da vzgajaš po njihovi.

In smo na začetku. Si res samostojna? Potem ne vidim razloga dajati otroka v varstvo s "slabo" vzgojo. Daj ga v varstvo tja, kjer je vgoja podobna tvoji. Samo to pa tudi stane. In spet na začetek.

papat, bumat, čičat in podobno

To pa res ni nek strašen problem vzgoje. Mislim. Prava figa.

mama včasih z vozičkom kar izgine, niti ne pove kam gre pa nič.

Vidiš. Pri nas bi to naredila samo enkrat. Druge priložnosti ne bi imela. Spet na začetek. A si samostojna. Morda si finančno a psihično še zdaleč nisi samostojna.

ki jih zraven malega vragca ne bi uspela skup spravit.

Kakor ga imenuješ, tak bo zrasel.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 31.7.2006 19:07:20 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2006 19:10:17   
Anonimen
A samostojnost je enako spoštovanje mnenj drugih user posted image

meni je "poslušanje drugih nasvetov" pač to, da nekoga spoštuješ, če pa jih upoštevaš pa je že poslušnost. Jaz samo poslušam, delam pa po svoje. Sem dala kar dolgo pot skozi in se še učim samozavestnega nastopa, ker je tem problem, da ne znam oz. ne morem ničesar povedati, ker me vmes prekinejo in tupijo svoje. Kaj pa morem potemtakem narediti, da pridem do odra?

Ankica opravičevanje dejanj... Hočem samo razložiti zakaj bi jaz to tak. Seveda z nekim razlogom, ker ni nikoli dovolj, če samo rečem, tak bo pa konc. Potem je že vsega moj kriv, da me je obrnil (ker niso  opazili, da sem se v 6 letih spremenila).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2006 19:18:51   
tehnofil
Poglej. Tu lahko od nas dobiš samo kakšen drugačen pogled na tvojo opisano težavo.

Če tega ne želiš je tudi prav.

Ni nobene potrebe da te prepričujemo nekaj kar nočeš (ne moreš) videti zaradi osebne vpletenosti v težavo in pripadajoče prizadestosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2006 19:22:43   
Anonimen
tehnofil ma si me spravu v dobro voljo...

No tile izrazi... pomembno je kako se pogovarjaš z otrokom. pazimo tudi na kletvice. Tu se pač razlikujema. meni je čičat grda beseda in niti malo primerna za otroka. Sva si pač različna.

Je pa zanimiv tvoj način analize. Silijo ravno ne svoj način, ampak vedno znova dajejo v nič mojega in kritizirajo. Tak način, ki je meni všeč, pa je trenutno v veljavi, pri drugi babici (beri ljubosumje mojih, v ozadju je še to, da jim ni všeč tam kjer sem zdaj in nameravam ostati). pa tole da ni treba dajat v slabo vzgojo... sej ni. Popolnoma moja odločitev. Samo zdaj mi težijo zato. pa zamera je. mal mi je hudo no. Sej so moji starši. Ni ti ravno v krvi, da se na smrt skregaš z njimi, ker lahko komot kaj takega pride iz tega.

Vragec pa mi je ljubkovalna beseda (nekaj v pogledu je takega navihanega), vzami to namesto čičanja.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2006 19:24:40   
Anonimen
tehnofil poslušanje mnenj drugih - mojih staršev, ne vas. Od vas bi rada zvedela kakšen nepristranski nasvet, zato sem dala gor.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2006 20:05:50   
čaki
moja tast in tašča tud pametujeta, pa upijeta pazi padla bo.... jaz pa z očmi zavijam in potihem cmoklam. ne prideš jim do živega. popoldne sedita pred bajto in komandirata vnuke, tko da zdaj včas tud ven ne grem. rajš pržgem klimo pa čepim notri. ker mi že presedata.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.7.2006 20:12:41   
Anonimen
Bistvo vsega je, kdo ima pri vzgoji odločilno besedo, starši ali stari starši?

Zakaj pa to sploh sprašuješ? Če bi bila tako nahudičevo smaostojna, za kakršno se imaš, ti to vprašanje ni bi padlo na kraj pameti user posted image

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2006 20:14:10   
Anonimen
včas tud ven ne grem. rajš pržgem klimo pa čepim notri. ker mi že presedata.

Aja, potem pustiš, da ti tečna tast pa tašča vzgajata otroke? user posted image  Ćez komot ga pa ni user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.7.2006 20:17:45   
Anonimen
Mogoče ti ne bo všeč, ampak se strinjam s tehnofilom.
Morala boš pridobiti na samozavesti. Tukaj ti nihče z nobenim nasvetom ne more pomagat. To boš morala najti v sebi. In se postaviti zase in za svojo družino. Zelo dobro razumem tvojo situacijo, imam podoben problem s taščo in tastom - to je popolno neupoštevanje mene in mojega moža. Morala boš postaviti mejo. Meni je tast samo enkrat odpeljal hčerko brez vprašanja in brez moje vednosti, ni ga bilo dobre pol ure nazaj in telefon je pustil doma. Tega, verjemi, ne bo naredil nikoli več. In tudi obiske smo praktično znulirali. Nas enostavno ni več na obisk. Pika. In tudi oni niso ravno dobrodošli.
Žalostno, mogoče nesramno, ampak če ne bosta delala po najino, ne bosta nikakor. Mi smo svoja družina in dokler se s tem ne sprijaznita in nehata mešat štrene, naj jih mešata komu drugemu. Mogoče ne bi bilo slabo, da narediš ti podobno. Samo to je tvoja odločitev. Sama najbolje poznaš situacijo in boš verjetno vedela, kako bi bilo najbolje ravnat, pa mogoče nimaš poguma. Zberi ga in boš videla, kako ti bo samozavest narasla. Ne bo konec sveta, ko se boš postavila zase, samo svobodneje boš zadihala.

Aja, seveda. Kdo ima glavno besedo? Seveda da starši. Torej ti in tvoj mož. Razen če se odločiš drugače in prepustiš vzgojo tečnim starim staršem. Kot očitno (vsaj občasno) čaki.

< Sporočilo je popravil Tašonka -- 31.7.2006 20:19:45 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.7.2006 20:19:22   
pajčolanka
zakaj pa ne narediš konec vsemu skupaj? ne vem, ali je tako težko povedat svojim staršem tako je, nben me ni spreobrnil, ne vtikujta zraven še mojga če se pogovarjamo vidva in jaz? jasno in glasno jima povej kaj želiš in če ne bo vsaj približno tako boste šli pač po drugi poti? mislim da vidita da si nesamozavestna in da te njune besede prizadenejo in se potem zato sekiraš in očitno jima je to okuser posted image  morš bit malo trdna in odločna. Seveda spoštovanje, jasno da je potrebno spoštovanje, ampak beseda spoštvoanje ima širok pomen. Ti ju spoštuješ-premlevaš njune besede, probaš ven izluščiti pozitivno, ju razumeti, ampak spoštovati bi morala tudi onadva tebe. Ne da zdj padeta na kolena pred tebe ampak da bi ti pomagala, te vsaj malo ubogala in te poskušala razumeti ker si pač ti mama. pa še nekaj, babice in dedki bodo svoje otroke vedno razvajali pa če nam je to prav ali ne, in pomanjševalnice-čičati, papati-pa saj smo v otroštvu vsi poslušali to, pa ravno tako zrastli v odrasle osebe-tu je skoraj brezveze kaj zelo komplicirati.
Ne vem, meni je moja mami zelo rada metala telefon dol, če sva se kj takega malo neprijetnega pogovarjali mi je kar odložila slušalko. Jaz sem se seveda sekirala in bila žalostna dokler nisem ugotovila da sve skupaj ni vredno. Ob najslednjem klicu sem ji mirno povedala da me to moti in da če mi misli še naprej slušalko dol metat me ne rabi več klicat. Najprej je bila jasno malo užaljena ampak sedaj je super. Mislim da rabite en pošten pogovor, malo pobunkaj po mizi in povej kar te žuli. In ne pozabi tudi starša morata tebe vsaj malo spoštovati, v končni fazi si odrasla oseba. Evo to je moje menje- pa srečnouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2006 21:30:45   
Micy
Anonimna te čist razumem, taka je tudi moja mama ampak, jest te ne razumem zakaj to ne pošlihtaš, jest sm ji takoj jasno in glasno povedala  da me komandirala ne bo, in tudi ko  pridem na obisk je tako kot rečem jaz. Se pa z ostalimi strinjam. Po mojem nisi dovolj odločna in samostojna.

Love is in di er.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2006 21:47:01   
Anonimen
al bina cenim tvoje direktne komentarje, ki vedno zajemajo nekaj resnice, samo nikoli nisem rekla da sem tudi nahudičevo samozavestna. Samostojnost v smislu razmišljanja s svojo glavo, vem pa da mi spodleti pri samozaveti v smislu  izražanja tega mnenja (pri starših). Jaz sem se dosti spremenila v zadnjih letih, oni me še poznajo kakšna sem bila, in ne znam razložiti, samo me vsak pogovor potegne v oni čas, ko nikakor ne najdem pravega odgovora.

tašonka, no na tvojem mestu bi rada bila. ti se že dala to skozi in je urejeno. mene pa še čaka...
pajčolanka, če bi bilo po moje, bi se odselila v afriko in me nikoli več ne bi bilo nazaj user posted image  ma mal se hecam. Sam ena kolegica pa res živi dol in pride v Slo sam 2 na let po 3 tedne. Sma bla na obisku, pa se majo tak fajn. Taki človek je. Jaz grem raje sam pokukat ven, potem nazaj. Ko sem enkrat mami razlagala o njej, se je sam za glavo držala.

Micy, odločna že, pa samostojna tut, mal več samozavesti, pa bi blo. Sej raste vsako leto, ko sem stran od doma user posted image  aja, pa en problem je tut mamina bolezen. Ji skušamo vsi mal prišparat skrbi za vse, ker se je že sama preveč presekirala. zato bi rada vse speljala na lep način, brez kreganja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2006 21:50:48   
Anonimen
aja pajčolanka, nisem dokončala misli...
Takrat sem vidla, kak različne smo z mamo. nekak negativen vpliv ima na mene.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2006 21:55:49   
Anonimen

Moj otrok bo vzgojen po mojih pravilih! Mama sem jaz, a ni tak?

Ja.
Oni so pa stari starši s svojo vlogo v družini. Zreli starši so sposobni vključiti stare starše v življenje (in vzgojo) svojih otrok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2006 23:15:36   
Anonimen
mič se trudim ja (in se bom). Kljub vsem nasprotjem, ju ne bi rada odsekala. Če bi to nameravala, ne bi niti debatirala o tem tu. Ne vem kakšni so vaši, ampak moja dva sta res zategla. Vem kakšno vzgojo sem imela jaz (in še imam posledice), takih res svojmu otroku ne privoščim. S tem ne mislim na čvekarije, ampak resne probleme (ne bi zdaj tu o tem).

Pa zreli starši (kasneje stari starši) znajo tudi obravnavati otroka kot samostojno bitje oz. zreli starši ga pripravljajo na samostojnost, ne pa da mu spodbijajo samozavest na račun večjega učinka podrejanja. Lahko rečem da sem v marsičem presegla vzgojo svojih staršev. Predvsem pa znam poslušati, to kar njima manjka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.8.2006 8:32:27   
timoteja

Hojla! Bom napisala nekaj zelo odkrito, pa brez zamere, in sicer: kot prvo, za kaj za vraga si tako komplicirate življenje, pa ali bodo tvoji starši rekli vnučku čičat ali sedet. Ali ni bistveno, da ga imajo radi, se z njim ukvarjajo, mu dajo ljubezen, občutek zaželenosti itd. Tu se pa komplicira, ali reči čičati ali sedeti. Če taki izrazi presegajo meje tvoje tolerance pri vzgoji, potem otroka nika ne vozi k svojim staršem. Čeprav boš morda še kdaj hvaležna, da ti ga malo počuvajo, saj nimamo v si take sreče, da bi otroke lahko kar vozili okrog in  jih puščali komu v varstvo starim staršem, pa čeprav bi nam to dobro delo. Dragi moji, ne težite in  ne komplicirajte, živite malo bolj sproščeno in manj napeto življenje. Relax and enjoy.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.8.2006 9:23:32   
muki1
Čičat in podobne pomanjševalnice so res za bruhat, ampak vzemi jih za popolnoma neškodljive. Če se vidite na vsake kvatre, jih otrok morda sploh ne bo pobral.
Kolikor sem jaz razumela tvoj post, imaš s starši nerazčiščene stvari iz otroštva. Verjetno si bila nesrečna, kriviš ju za svojo nesamozavest in to je tako globoko zarito v tebe, še vedno te moti, še vedno obžaluješ, da tvoje otroštvo morda ni bilo takšno, kot bi ga privoščia sedaj svojemu otroku.
Ampak odnosi starši / otoci in stari starši / vnučki, to skoraj ni primerljivo. Skušaj se sprostiti, ko boš tam, ne vsedaj se na vsako njuno besedo, ignoriraj....če pa nikakor ne bo šlo, pač prekini odnose z njimi ali jih zmanjšaj na minimum, delaj na sebi in ko boš lahko šla tja, ne da bi bila jezna nanju, takrat boš vedela, da si premagala veliko težavo.
Onadva se namreč nikoli več ne bosta spremenila, morda jima je tak način razmišljanja, kot ti razmišljaš čisto tuj in neznan, zato se ne obremenjuj z njima, ampak se ukvarjaj s sabo.
Nisem ravno preveč vešča z besedami, ampak upam, da si dojela bistvo.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.8.2006 9:38:44   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Vtikali se bodo v vzgojo vsakič ko bodo imeli otroka v varstvu. Ker varstvo pomeni tudi vzgojo. In takrat ga bodo vzgajali po svoje. Nikjer nisem zasledil da ti vsiljujejo vgojo. Vgajajo sicer po svoji pameti, a tebe ne silijo da vzgajaš po njihovi.

In smo na začetku. Si res samostojna? Potem ne vidim razloga dajati otroka v varstvo s "slabo" vzgojo. Daj ga v varstvo tja, kjer je vgoja podobna tvoji. Samo to pa tudi stane. In spet na začetek.

Se strinjam.

Če sta tvoja starša res tako grozna, te zmerjata...bi jaz stike omejila na minimum. Razumem, da ti je težko, ker sta tvoja starša. V kolikor pa čuvata otroke pa bosta vzgajala po svoje. Zdaj se moraš odločiti v kolikšni meri te to moti.

< Sporočilo je popravil faca -- 1.8.2006 9:43:05 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.8.2006 10:37:06   
Anonimen
se podpišem pod timotejo ... mislim, da je življenje samo po sebi dovolj zahtevno in težko in se mi zdi, da nima smisla komlicirati tam, kjer ni potrebe. Če pa imaš toliko proti svojim staršem, mi je pa čudno, da potem sploh daješ otroka v varstvo tja.

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.8.2006 22:23:34   
Anonimen
No, vidim, da vse vsega ne preberete preden odgovorite...

draga anonimna, ne dajem otroka v varstvo. problem je nastal, ker sem prišla za par dni in to sama. Iz določenih razlogov, pa sta bila nevem zakaj užaljena.

faca, omejujem, omejujem.

muki1 tvoj odgovor je še morda najbližje vsej situaciji, in čisto razumljivo napisano. hvalabogu za vsake kvatre. nerazčiščene stvari iz otroštva pa niso tako nedolžne. za samozavest sta resnično kriva, pa ju ne obtožujem, samo vem na kaj moram jaz zdaj paziti pri vzgoji. Spreminjati ju ne bom poskušala, ker nimam energinje ne volje ne potrebe. lahko bi bila samo malo bolj dojemljiva. otroštva ne obžalujem, vem da sem zaradi vseh stvari, ki so se mi zgodile takšna kot sem. Nikogar ne obtožujem vnaprej, ampak najprej poslušam. Onadva delata pa račune brez krčmarja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
1.8.2006 22:37:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?