|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stari ata in dom ostarelih
26.2.2007 11:56:31   
mala maja
Mogoče ima katera izkušnje in bo vedela kaj pomagat.

Veste že da sem brez obeh staršev imam pa starega ata in ta je sedaj star 83 let in v slabih dveh mesecih zelo zelo opešal. Živi sam v hiši. Noče v dom, zdravnica pravi da kljub temu da je zelo demenčen (pozabljiv) ni toliko da bi lahko rekla da ni zmožen sam razsojati. Če ga hočem dati v dom moram dobiti njegov podpis in če se noče podpisat???
Trenutno hodiva z bratom vsak dan eden k njemu. Žal pa se je v njega začela vtikovati soseda in je veliko tam. Začel ji je zaupat in vsi ostali smo nule le ona je oh in sploh vse naj naj. Operem vse cunje, posteljo preoblečem jaz ampak on govori da mu jo preobleče ona.... začela mu je kar ene tablete nosit proti bolečinam, češ da drugače sploh ne vstane.
Sam se pa dela norca iz vseh. Ga pa pelješ k zdravniku češ da ga boli križ ali noga, se pa tam izmisli da smo ga tja privlekli da je čisto odber. Zadnjič ga je celo rešilec prišel iskat ker ni mogel sam v avto!! IN zdravniki lepo verjamejo da mi ni nič.user posted image user posted image

kako naj ga spravim v dom, po hitrem postopku glede na to da ne podpiše in da so čakalne vrste doooooolllllgggggeeee. Sama ga ne morem imeti. Prej sem letala celo leto za očeta, pol pol leta za mami in sedaj naj še za dedka. Moji otroci me pa sploh ne poznajo več.Pa še  tole s sosedo mi gre pošteno na živce. Pol bo pa še hišo v LJ dobila. Bratu se pa tud fučka.

Ima kdo kašen nasvet??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stari ata in dom ostarelih
26.2.2007 12:12:28   
Anonimen
Obrni se na socialno, ti bodo lepo svetovali. Imej kontakt z osebno zdravnico, ker glede demence je malo težavno oz., moraš dobit od sodnega psihiatra potrdilo, da je dementen, drugače ni za na zaprti oddelek.
Svetujem ti, da ste zelo pazljivi glede te sosede, ker ga bo lahko na hitro obrnila, da ji preda hišo, premoženje. Če se to zgodi, ste v škripcih, ker edino papir (predčasen) dokazuje, da je to storjeno z prevaro. pri nas se je to zgodilo, zato ti to svetujem glede tega. upam, da do tega ne pride. Piši mi na ZS, pa ti povem kaj več glede doma in ostelih stvari.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2007 13:36:44   
Pajaca
Pri nas smo kot izgovor imeli počitnice, češ da gremo vsi istočasno na dopust in da ne vemo kdo ga bo merkal in smo ga dali v dom za 3 tedne. Po 3 tednih je šel domov, pa spet malo gor pa ke pa sem. Mama se je odločila da ne bo nehala plačevati doma. Sedaj tam uživa in mu je ok, je pa v svoji sobi in ima lepo urejeno.

Jaz bi se malo pogovorila z osebno zdravnico, da naj še ona malo reče o domu, razloži ji tudi svojo situacijo, če je pametna potem bo zadevo razumela. Pa bodi previdna glede sosede, ker nikoli ne veš kaj v resnici želijo. Prošnjo za dom pa vseeno daj, saj najbrž lahko podpiše tudi kasneje preden se dom dobi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2007 13:53:03   
BLAŽIKA
Naši sosedi sta sin in hčera rekla, da bodo renovirali blok in da gre v dom samo začasno, pa so tako dobili njen podpis. Je pa tudi bila dementna.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2007 14:10:39   
mala maja
Za dom rabim njegov podpis ker je po presoji zdravnice čisto dober. Seveda jo prepriča da je čisto Ok. Ko gre je že čez pol ure čisto mimouser posted image user posted image

Za dom je bil 14 dni nazaj že čist prepričan, celo podpisat je hotel ampak čez dva dni pa nič več. Ne vem a ga je soseda prepričala.
Ma možek pravi naj ga k sebi vzameva pa naj dava v čim več domov za čakalno vrsto, pa da naj ga kar na silo da podpiše. Bomo pač morali tačas potrpeti.Bolje kot pa da ga soseda rihta.

Aja pa še to mi gre v nos. Verjetno veste kašno sranje sem imela z premoženjem po očetu. To hišo naj bi dobil brat, jaz pa cca 5 mio sit. In sedaj naj ga spet imam jaz zato da bom bratu dajala potuhouser posted image user posted image user posted image  Pa da se mi bo režal.
Pa sicer sej ni hiša vse samo res ne morem več gledati kako mi pred očmi umirajo ljubljene osebe.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2007 16:21:12   
Marogica
V domovih obstaja tudi t.i. "dnevno varstvo", kjer so lahko med 9. in 15, 16. uro. Nisem sigurna, kar se časa tiče. Iz doma ga pridejo iskat in ga popoldan tudi pripeljejo domov. Tam je zanimivo, ker so sami starejši, se pogovarjajo o istih problemih in tegobah, so animirani, da nekaj delajo. Mogoče bi najprej vpisali v to dnevno varstvo, da bo videl, kako je in se bo potem lažje odločil za dom.

Tako smo mi naredili z mojo omo, ki je bila pravtako dementna. Na koncu je prav silila v dom.

Ne jemlji ga k sebi, ker je resnično težko z dementnimi ljudmi.

Pa še to-to, da ste vi, ki zanj skrbite, najslabši in najbolj ...ne vem... kaj, to je tudi tipično. Vsi ostali so boljši in dobri. Je imela moja mama enake probleme, pa si je skoraj pete obrusila za mojo omo in ji vsako željo izpolnila. Na koncu je bila najbolj nehvaležna hčerka na svetu. Če se da, naj ti to gre pri enem ušesu noter, pri drugem ven, ker se ne bo spremenilo. Na žalost.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.2.2007 10:53:20   
Vijoličarka
Tole dnevno varstvo, ki ga je predlagala Marogica, je zelo dobra ideja. Poskusite jo realizirati. To namreč pomeni, da ne bo takrat, ko si ti v službi, stari oče sam s preračunljivo sosedo. Popoldne bosta pa itak ti ali brat z njim in soseda ne bo imela toliko maneverskega prostora.

Shrani embalažo tistih tablet, ki jih prinaša soseda in jih pokaži zdravnici, povej ji, da ne moreš točno vedeti, s čim vse ga soseda pita, zdravil pa se ne sme uživati kot bonbone. Ali bo potem zdravnica še tako prepričana, da je sposoben skrbeti sam zase?

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.2.2007 11:23:09   
mala maja
punce ni tako lahko.

Pod prvo živim v okolici kamnika, ata v Murglah (Vič) in do njega rabim ob 16h ko končamšiht cca 40-50 min. Se pravi sem tam ob 17. kako naj pol nadzorujem sosedo. če jo je že čez okno not spustil
tablete sem skrila in mu jih naštimala za dva dni. Pa jih je najdla i mu jih raje poleg še iz škatlice dala. user posted image  pa še ene proti bolečinam mu je prinesla. ma sej vem da ni hotla slabega samo kaj ko jih ne sme. Sem vprašala njegovo zdravnico.

Trenutno je pri meni. ampak res samo začasno, dokler ne bo malo bolje ali pa da dobimo dom. Dnevno varstvo odpade, če noče it. Tako ne gre. Sem pr**ica, Ku** in ne vem kaj še vse. Brat pravi da mi je spet samo do bajte in denarja....

Vse skupej nej gre v rit. Najbolj da vse prodam kar imama in grem nekam drugam živet. Dosti mi ne manjka da ne nardim kaj takega. Še bolj bo pa če se dam na štrikuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
27.2.2007 11:29:26   
April
Naš dementni deda tud hodi v dnevno varstvo. Probaj ga prepričat v to, tako da mu rečeš, da tako zahteva zdravnica. Pa vsaj pejta skupaj enkrat pogledat kako to varstvo izgleda.

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.2.2007 12:48:50   
Anonimen
Povej zdravnici to, kar si povedala nam. Tvoj ded je tako "razsoden", da se zaupa neki sosedi, ki dozira tablete "po svoje" in mu še take zraven daje, ki jih ne sme jemati. In ne morete mu dopovedati, da to zanj ni dobro. V končni fazi se tale soseda vmešava v zdravničino terapijo.

Pa taka soseda, ki se kar skozi okno notri rine.user posted image

Če ga že imaš doma in te mož pri tem podpira (že to je veliko, kaj pa če bi ti še on kaj težil), se ne predaj obupu, ampak raje razmisli, kako bi si vse skupaj čim bolj olajšala. Mar nima stari oče pravice do pomoči pri negi ali kaj takega? Kakšno patronažno sestro? Se ne bi pozanimala na CSD kaj mu pripada? Ali ste finančno dovolj močni, da si zagotoviš kakšno pomoč na domu - nekoga, ki bi malo pospravil, pa kakšno rekel s starim očetom in ga popazil, ko vas ni doma.

Mogoče bi ti tukaj znali kaj konkretno pomagati:

http://med.over.net/phorum/list.php?f=70

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......