Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
starejši in mlajši otrok 13.10.2005 8:18:32
|
|
|
|
happy
|
pozdravljene! zanima me, kako se z možem vskladite glede časa, ki ga preživljata z enim ali z drugim otrokom? Občutek imam namreč, da sva si midva z možem po drugem otroku enostavno razdelila otroka. On ima čez ta startejšega, jaz pa mlajšo. Da ne bo pomote: zelo sem vesela, ker mi pomaga, ampak imam res občutek, da zgubljam stik s starejšim otrokom. Npr. zvečer, da vsak "svojega otroka" spat itd. Ne vem, on pravi, da pretiravam, in da je to normalno, saj dojenček zdaj bolj potrebuje mene kot njega. Se mi zdi, da se on ne bo tako navezal na tamalo kot na starejšo, ker pač nista skoraj nič skupaj ... pretiravam? Kako je pri vas? lp!
|
|
|
|
RE: starejši in mlajši otrok 13.10.2005 8:26:34
|
|
|
|
JASNA D
|
Tudi pri nas je prišlo do razdelitve del in nalog. Drugače res ne gre, sploh, ker je ta velik naspidiran sto na uro. Zelo sem pozorna na to, da se ukvarjam s ta večjim čim več, da ne bi dobil občutka, da ga mami zapostavlja zaradi ta male. Zato tudi zvečer sama oba pripravim za v posteljo, ati pa asistira - pripravi flaške, prinese stvari in podobno. Ko smo zunaj, se izmenjujeva - tako da je vsak z obema malo ali pa se igramo skupaj. Z vsakim dnem je lažje, ker ta mala hitro raste in se lahko že kaj skupaj postori. Pri spanju je pa tako, da gre s ta velikim večinoma mož, mami poredko oz. takrat, ko ta velik želi, da gre mami z njim aja aja. Umivam pa ju skupaj ali pa enega za drugim. Oba v banjo, najprej se igrata, potem očedim ta malo, jo v brisači prinesem v dnevno, kjer jo porihta nato mož, jaz pa ta velikega potem dokrajčim v kopalnici in nato še previjem in spravim v pižamo. Ne imej slabih občutkov, ne žri se, le potrudi se, da si s ta velikim čim več in mlajšega postopoma čim bolj vključuj. Jasna
|
|
|
|
RE: starejši in mlajši otrok 13.10.2005 9:14:05
|
|
|
|
Marogica
|
Pri nas je podobno, čeprav je že pred rojstvom drugega bil mož zelo dosti s ta večjim. Tako da ni ta večji diživel šoka "čez noč". Si pa tudi jaz vzamen čez dan kakšno uro samo za ta večjega, da ve, da ga mama ni "pozabila", ostalo pa delamo skupaj. Večerni obredi zgledajo nekako takole, da jaz porihtam ta manjšega, mož ta večjega, vendar jaz ta večjemu vedno preberem pravljico, da ima tudi zvečer, preden zaspi, občutek, da imam čas tudi za njega. Kaj hočeš-hvala bogu, da imamo takšne može,ki si vključujejo in pomagajo-sama bi bolj težko
|
|
RE: starejši in mlajši otrok 13.10.2005 10:17:15
|
|
|
|
Urša
|
Še sreča, da je veliko sodobnih očkov takšnih, ki se normalno in z veseljem vključujejo zraven! Včasih se mi zdi, da so bili takšni bolj izjeme.
|
|
RE: starejši in mlajši otrok 13.10.2005 11:22:31
|
|
|
|
violinski
|
Pri nas se še gremo tako, da ta starejšo vprašamo, kdo jo bo dal spat (umil zobe, preoblekel v pižamo, prebral pravljico) in zadnje čase izbere vedno tatija. Zaenkrat ji lahko damo na izbiro, ker je mali še dojenček in ima drugačen urnik kot ona. Če bi se pa v tem trenutku ravno dojil, bi ga pa podojila do konca (ne traja več kot 10 minut), in šele potem ta-malo začela odpravljat spat. Če bi izbrala mene, bi kupček podiral tati, saj vse ostalo z dojenčkom lahko tudi on naredi, razen dojenja.
|
|
|
|
RE: starejši in mlajši otrok 13.10.2005 14:53:52
|
|
|
|
happy
|
Urša se spopolnoma strinjam s tabo! Še dobro, da so dandanašnji očki tako prisotni in aktivni! Če bi bila sama za vse, se bi mi zrolalo! Hvala, ker ste me potolažile. Vidim, da več al manj povsod vlada podoben "režim"! lp
|
|
|
|
RE: starejši in mlajši otrok 13.10.2005 15:04:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri moji sestri je bilo isto, ker ima dva otroka kmalu enega za drugim. Pa pozneje ni bilo nobenih posledic v smislu, da bi bil kakšen otrok na katerega od strašev bolj navezan.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
imenaklara2007katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?tiana (
15%)
lana (
31%)
neža (
44%)
vanesa (
11%)
Število vseh glasov: 94Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!