|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starejši in mlajši otrok
13.10.2005 8:18:32   
happy
pozdravljene!
zanima me, kako se z možem vskladite glede časa, ki ga preživljata z enim ali z drugim otrokom? Občutek imam namreč, da sva si midva z možem po drugem otroku enostavno razdelila otroka. On ima čez ta startejšega, jaz pa mlajšo. Da ne bo pomote: zelo sem vesela, ker mi pomaga, ampak imam res občutek, da zgubljam stik s starejšim otrokom. Npr. zvečer, da vsak "svojega otroka" spat itd. Ne vem, on pravi, da pretiravam, in da je to normalno, saj dojenček zdaj bolj potrebuje mene kot njega. Se mi zdi, da se on ne bo tako navezal na tamalo kot na starejšo, ker pač nista skoraj nič skupaj ...user posted image  pretiravam? Kako je pri vas?

lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starejši in mlajši otrok
13.10.2005 8:26:34   
JASNA D
Tudi pri nas je prišlo do razdelitve del in nalog. Drugače res ne gre, sploh, ker je ta velik naspidiran sto na uro. Zelo sem pozorna na to, da se ukvarjam s ta večjim čim več, da ne bi dobil občutka, da ga mami zapostavlja zaradi ta male. Zato tudi zvečer sama oba pripravim za v posteljo, ati pa asistira - pripravi flaške, prinese stvari in podobno. Ko smo zunaj, se izmenjujeva - tako da je vsak z obema malo ali pa se igramo skupaj. Z vsakim dnem je lažje, ker ta mala hitro raste in se lahko že kaj skupaj postori.

Pri spanju je pa tako, da gre s ta velikim večinoma mož, mami poredko oz. takrat, ko ta velik želi, da gre mami z njim aja aja. Umivam pa ju skupaj ali pa enega za drugim. Oba v banjo, najprej se igrata, potem očedim ta malo, jo v brisači prinesem v dnevno, kjer jo porihta nato mož, jaz pa ta velikega potem dokrajčim v kopalnici in nato še previjem in spravim v pižamo.

Ne imej slabih občutkov, ne žri se, le potrudi se, da si s ta velikim čim več in mlajšega postopoma čim bolj vključuj.

Jasna

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.10.2005 9:14:05   
Marogica
Pri nas je podobno, čeprav je že pred rojstvom drugega bil mož zelo dosti s ta večjim. Tako da ni ta večji diživel šoka "čez noč". Si pa tudi jaz vzamen čez dan kakšno uro samo za ta večjega, da ve, da ga mama ni "pozabila", ostalo pa delamo skupaj.
Večerni obredi zgledajo nekako takole, da jaz porihtam ta manjšega, mož ta večjega, vendar jaz ta večjemu vedno preberem pravljico, da ima tudi zvečer, preden zaspi, občutek, da imam čas tudi za njega.
Kaj hočeš-hvala bogu, da imamo takšne može,ki si vključujejo in pomagajo-sama bi bolj težko

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.10.2005 10:17:15   
Urša
Še sreča, da je veliko sodobnih očkov takšnih, ki se normalno in z veseljem vključujejo zraven! user posted image user posted image user posted image  Včasih se mi zdi, da so bili takšni bolj izjeme.

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.10.2005 11:22:31   
violinski
Pri nas se še gremo tako, da ta starejšo vprašamo, kdo jo bo dal spat (umil zobe, preoblekel v pižamo, prebral pravljico) in zadnje čase izbere vedno tatija. Zaenkrat ji lahko damo na izbiro, ker je mali še dojenček in ima drugačen urnik kot ona.

Če bi se pa v tem trenutku ravno dojil, bi ga pa podojila do konca (ne traja več kot 10 minut), in šele potem ta-malo začela odpravljat spat. Če bi izbrala mene, bi kupček podiral tati, saj vse ostalo z dojenčkom lahko tudi on naredi, razen dojenja.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.10.2005 14:53:52   
happy
Urša se spopolnoma strinjam s tabo! Še dobro, da so dandanašnji očki tako prisotni in aktivni! user posted image user posted image  Če bi bila sama za vse, se bi mi zrolalo! user posted image

Hvala, ker ste me potolažile. Vidim, da več al manj povsod vlada podoben "režim"!

lp

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.10.2005 15:04:19   
Anonimen
Pri moji sestri je bilo isto, ker ima dva otroka kmalu enega za drugim. Pa pozneje ni bilo nobenih posledic v smislu, da bi bil kakšen otrok na katerega od strašev bolj navezan.

(odgovor članu happy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.10.2005 15:46:31   
ribica.
Mi sicer drugega šele pričakujemo, vendar jaz predvidevam, da se ati bolj posvečal mlajšemu, ker sama ne bi zmogla dveh "klopov" na sebi. Naša punca je namreč včasih muhasta in je samo mama dobra, zato sem rekla, da bomo pri tadrugem že v samem začetku morali delati tako, da bo tud ati dost dober. Drugače ne bo šlo. Upam, da se moje teorije nakako izidejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

eko perilo
majch

Ste pripravljeni odšteti nekaj več denarja za perilo iz eko/organskega bombaža?

ne (50%)

da, vsekakor (15%)

da, če je tudi dizajn dober (35%)

Število vseh glasov: 215

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!