Vijoličarka
|
Sama menim, da drži, da če bi šlo z njegove strani za resnično ljubezen, potem razdalja ne bi smela biti problem. Čisto nič ne bi smelo biti problem. Glede na to, da sta vidva z lahkoto imela vse mogoče druge punce oziroma fante, ni videti, da bi ne vem kako hrepenela drug po drugemu. Evo, pa je prišla prilika in z njo malo rajcanja. Mogoče z njegove strani malo obžalovanja, ker si zdaj zanj 'dokončno izgubljena', kaj pa s tvoje strani? Kaj bi rada? Si bila zaljubljena vanj, pa si čutila, da njemu v bistvu ni dosti do tebe? Je on to vedel, mu je bilo fino in mu zdaj težko pade, ker nekako nisi več njegova? Ali ti tako potrebuješ stalno pozornost in novitete, da te, praktično iz poročne postelje ven, že zanimajo novosti? Tale 'bi, pa ne bi' se lahko konča samo s kakšno aferico, ki sicer lahko prinese nekaj mega užitkov, zraven pa še precej gorja. Zakaj si se poročila, sama najbolje veš. Če bi ljubila svojega moža, potem te ne bi do te mere medel nek frajer iz preteklosti (ki je pravzaprav s tabo prevaral svojo punco) in to takoj po poroki. Sama sem sicer koruznica, a moja zveza je zame osebno resnejša kot tiste s certifikati. In kje so meje moje svobode? Kar se tiče s kom se družim in grem na pijačo, teh meja ni. Lahko srečam kogarkoli in grem z njim na kafe, ker bom šla zato, da zvem kaj je novega in zanimivega, ne pa zato, da bi se s kom kurila. Četudi se ne kurim z drugimi moškimi, nimam občutka, da ne živim. Mogoče gre za tvoj karakter. Mogoče nima veze s tem ljubimcem iz preteklosti. Mogoče ti je samo poroka težko padla, ker se ti zdi pač grozno, da se zdaj pač 'ne smeš' več kuriti okrog z drugimi moškimi. Mogoče potrebuješ samo čas, da spoznaš, da je v življenju še marskaj drugega, kot vznemirljivo kurjenje. V glavnem, če nisi prepričana v svoj zakon, vsaj otrok ne imej, dokler ne boš razčistila v glavi. Moj mehur se strinja s Paštetkinim.