|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starši se učijo namesto otroka
30.6.2009 22:29:09   
Anonimen
Pozdravček!

Sem danes prebrala neki intervju in me je zmotilo "dejstvo", da se vse več staršev v želji imeti odličnega otroka, ki blesti na vseh področjih, uči namesto otroka v tej meri, da mu pomagajo delati naloge in vedo točno vse kar se jim dogaja v šoli, kaj se učijo,... s tem pa zavirajo otrokovo osebnostno rast in zatirajo njegove skrite talente, možnost skupinskega dela s sovrstniki...

Se res vse bolj selimo v otrokovo življenje tako da nekako živimo namesto njega?
Kaj menite o tem?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starši se učijo namesto otroka
30.6.2009 22:50:20   
ledenaa
sama menim,da se starši tega ne zavedajo.
Imamo takšne znance,če hčerka naredi oz. reši nalogo narobe,jo mama reši user posted image  
saj mora otrok imeti dobre ocene v šoli
Mama večino nalog dela,hčerka pa samo se di in gleda
Ampak mislim da se starši kot sme zgoraj napisala ne zavedajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 22:56:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2009 23:00:25   
Anonimen
naš šolski sistem je dobesedno v k-u.r_c.u.

ne vem, kateri ni user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2009 23:08:48   
Olivija
je bil zadnjič en ful dober članek na to temo v eni nemški reviji. Kako nemški starši masovno vlačijo svoje otroke k psihologom na testiranje IQ in potem razočaranje, ko ugotovijo, da imajo "čist povprečnega" otroka. Slab uspeh v šoli pa opravičujejo z njihovim domnevnim nadpovprečnim IQ-jem.

Je potem en znanstvenih razložil, da je 95% tistih res nadpovprečno inteligentnih tudi uspešnih v šoli in da je številka teh ljudi konstantna - 2% na populacijo. Mi je dal pa ta članek res za mislit ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.6.2009 23:18:01   
ronja
naš šolski sistem je dobesedno v k-u.r_c.u. Vsa tekmovalnost, ki je naravnana s strani šolstva, priganja otroke, da so "čim boljši" ves čas, ker po mnenju našega šolstva, so lahko uspešni samo tisti z odličnimi ocenami. In ker starši mislijo, da so lahko srečni samo tisti otroci, ki imajo na koncu končan faks,,....

ma, jaz pa mislim, da ni tako in da je vseeno veliko na nas, starših... Vsaj upam. Sama sem bila sicer odličnjakinja (a je kdo dvomil?user posted image ), tudi na tekmovanjih mi je kar dobro šlo, vendar je bilo zame vse to bolj "bytheway" - primer: zadnjič sem pospravljala ene stare zvezke in najdem mapo s svojimi priznanji iz tekmovanj ipd... in sem videla celega vraga zadev, za katere se sploh ne spomnim, da sem šla tekmovat - pa sem zmagalauser posted image ! Sploh nisem mela pojma, da smo recimo meli tekmovanje v logiki, pa sem bila parkrat prva! Skratka: po moje je zelo važno, koliko se starši veselijo vseh teh uspehov z otrokom oz. koliko je to zanje tudi njihov uspeh in koliko ga spodbujajo oz. forsirajo. Mene moji niso nič, niso mi branili it na milijon stvari, niso pa mi ponujali ničesar. Če sem kje zmagala fino, če nisem tudi prav. Najbolj se spomnim enega tekmovanja, kjer sva bila s sošolcem čisto med zadnjimi (je bilo tekmovanje v parih) - ampak mela sva se pa tako dobro takrat, da nisem nikoli pozabila...

Slab uspeh v šoli pa opravičujejo z njihovim domnevnim nadpovprečnim IQ-jem.

Samo tole pa ni glih logično... Ok, nekateri geniji res po svoje razmišljajo in imajo zato mogoče težave, ampak večinoma imaš z nadpovprečnim IQjem manj težav v šoli in večji učni uspeh z manj truda. (Preverjenouser posted image ) Aha, saj vidim, da je znanstvenik to že razložil - kot pričakovano, se strinjam z znanstvenikomuser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2009 23:53:26   
Marogica
naš šolski sistem je dobesedno v k-u.r_c.u. Vsa tekmovalnost, ki je naravnana s strani šolstva, priganja otroke, da so "čim boljši" ves čas, ker po mnenju našega šolstva, so lahko uspešni samo tisti z odličnimi ocenami. In ker starši mislijo, da so lahko srečni samo tisti otroci, ki imajo na koncu končan faks,,....

Se strinjam

Samo tole pa ni glih logično... Ok, nekateri geniji res po svoje razmišljajo in imajo zato mogoče težave, ampak večinoma imaš z nadpovprečnim IQjem manj težav v šoli in večji učni uspeh z manj truda. (Preverjenouser posted image ) Aha, saj vidim, da je znanstvenik to že razložil - kot pričakovano, se strinjam z znanstvenikomuser posted image .

To je res, ker ko sem enkrat gledala eno oddajo o ful nadarjenih otrocih, ki so kot odrasli pripovedovali svoje izkušnje, je bilo med njimi kar nekaj takšnih, ki so imeli slab uspeh. Zakaj? Ker so jih učenci zafrkavali s piflarji, se jih izogibali in da ne bi ostali "out", so zašli v drugo skrajnost. Torej neučenje, nezbranost, nezaineteresiranost.

< Sporočilo je popravil Marogica -- 30.6.2009 23:54:13 >

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.7.2009 0:22:42   
ZmajTolovaj
Ja Edisona so že hoteli dat med otroke s posebnimi potrebami .. Pa Einstein tudi ni ravno blestel, tako da bo že kaj na tem.
Ne vem, moji starši me niso nikoli spraševali, a imam nalogo, a sem se učila itn. Dokler sem sama vozila, se niso vtikali (spremljali so že dogajanje, ampak od zunaj).
Jaz mislim isto pri svojih otrocih. Dokler se trudi po svojih močeh, OK, lenobe pa ne bom podpirala. Še hujše mi je, da starši mulcem pišejo opravičila npr. za dneve, ko bi morali bit vprašani user posted image user posted image
Pač jaz bom poskusila brez potuhe, pa mogoče je zarečeni kruh.

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 1.7.2009 0:24:12 >

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.7.2009 0:23:33   
ZmajTolovaj
pardon
user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.7.2009 7:16:24   
mamamajča
Moja zlata tašča je moji svakinji, torej svoji hčerki, delala seminarske v 4. letniku srednje šole.
Punca je hodila na aranžersko šolo, bila preveč zaposlena s svojim fantom in drugimi pomembni zadevami, pa je mamica prebirala literaturo in delala seminarske naloge zanjo.
Prav tako so morali nardit adventni venček, ji ga je ponovno naredila mama, ker je itak cele dneve doma, punca pa toooliko obveznosti.

No sem izrazila svoje mnenje o tem, pa so me prešimfali po dolgem in počezuser posted image

Če me bo moj sin rabil, česa ne razumel, kakorkoli, mu bom pomagala. Tudi z mano se je mama kdaj vsedla, pa sva skupaj študirali, če mi kaj ni bilo jasnouser posted image
Ampak prav delat nekaj namesto otroka- ne. Mislim, da otrok iz tega nič pozitivega ne odnese...

Neposredna povezava do sporočila: 10
1.7.2009 7:27:18   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

To je res, ker ko sem enkrat gledala eno oddajo o ful nadarjenih otrocih, ki so kot odrasli pripovedovali svoje izkušnje, je bilo med njimi kar nekaj takšnih, ki so imeli slab uspeh. Zakaj? Ker so jih učenci zafrkavali s piflarji, se jih izogibali in da ne bi ostali "out", so zašli v drugo skrajnost. Torej neučenje, nezbranost, nezaineteresiranost.

Tole ne bo čisto držalo. Sploh ne zaradi zafrkavanja. Malo si preberite o vedno bolj popularnih "indigo" otrocih.
To so nadpovprečno inteligentni otroci, ki pa imajo težave v šoli. Iz razloga, ker se nočejo učiti. Oz ne prenesejo, da se jim servira učno snov na pladnju, ampak želijo sami raziskati, ipd. Prav tako ne žeijo biti podrejeni avtoriteti učiteljev, ampak so sami svoji mojstri. Ne zmorejo ali ne želijo biti pri miru, zato si nakopljejo težave. In predvsem so napačno razumljeni- so drugačni, izjemno inteligentni otroci, česar pa se jim zaradi vsega zgoraj naštetega ne priznava in so posledično interpretirani kot "problematični" otroci.
ZDAJ PA- KOLIKOR TEMU VERJAMETE....... Vsiljujem ne, samo prebrala sem takole.
Na internetu je en dober članek o tem, se ga splača prebrati.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.7.2009 8:12:16   
Anonimen
Še hujše mi je, da starši mulcem pišejo opravičila npr. za dneve, ko bi morali bit vprašani

mi smo mel enkrt debato na to temo. pa so vsi v luft skočli, da to pa nikakor ne in da to je podpiranje lenobe in da oni svojmu otroku nikol nebi napisali opravičila, da mrš v šolo in uči se in bla bla bla. ajd. sam po moje pa ni čist tko. če otrok kolkertolk normalno fura, pač po svojih zmožnostih ( če si normelan, prizelmjen starš, tko več kake so njegove zmožnosti), pa glede na to, pod kakimi blazotnimi pritiski so otroci že v OŠ, da ne govorim kasneje...no, jst v takem primeru bi tud "verjela" otroku da je bolan, mu je slabo in bi mu dovolila da ostane doma, se mal spočije, pa je vprašan oz. piše nasledjič, ko bo bolj pripravljen.
seveda pa absolutno ne v primeru ignorance, slabega uspeha, neučenja, skratka ko gre za dejnasko podpiranje lenobe. to pa ne. sam takega tko starši nardijo, tko da valjda mu pol še opravičila pišejo....

Neposredna povezava do sporočila: 12
1.7.2009 8:15:21   
Anonimen
To so nadpovprečno inteligentni otroci, ki pa imajo težave v šoli. Iz razloga, ker se nočejo učiti. Oz ne prenesejo, da se jim servira učno snov na pladnju, ampak želijo sami raziskati, ipd. Prav tako ne žeijo biti podrejeni avtoriteti učiteljev, ampak so sami svoji mojstri. Ne zmorejo ali ne želijo biti pri miru, zato si nakopljejo težave. In predvsem so napačno razumljeni- so drugačni, izjemno inteligentni otroci, česar pa se jim zaradi vsega zgoraj naštetega ne priznava in so posledično interpretirani kot "problematični" otroci.

ah, to je spet ena novodbna oslarija, indigo my ass....sej ne rečem, sam pol sledi točno to - kr vsak je indigo, za vsakem vogalu kar rastejo nerazumljeni indigo otroci, odrasli se tud kuj najdejo v tem opisu in svoje nezadovoljivo in neuspešno življenje pripisujejo temu, da so pač bli indigo otroci, k jih noben ni razumel...pa ma folk vsaj mal zadoščenjauser posted image jst če grem brat opise za indigo, se ful najdem notuser posted image tko da - vi vsi pojma nimate, bom pa že jst vedla, k sm najbrž (bla) indigo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.7.2009 8:24:25   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ah, to je spet ena novodbna oslarija, indigo my ass....sej ne rečem, sam pol sledi točno to - kr vsak je indigo, za vsakem vogalu kar rastejo nerazumljeni indigo otroci, odrasli se tud kuj najdejo v tem opisu in svoje nezadovoljivo in neuspešno življenje pripisujejo temu, da so pač bli indigo otroci, k jih noben ni razumel...pa ma folk vsaj mal zadoščenjauser posted image jst če grem brat opise za indigo, se ful najdem notuser posted image tko da - vi vsi pojma nimate, bom pa že jst vedla, k sm najbrž (bla) indigo user posted image user posted image user posted image

Saj pravim- kakor kdo hoče razumet. Izgleda res kot nekakšno "opravičilo," lepše se sliši, da je otrok "indigo," kot pa problematičen, a ne?user posted image
Jaz osebno ne trdim nič, ne da je, ne da ni, sem pa brala članek in nekaj tega delila še z vami.
Pa da vidim, kako gledamo na touser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.7.2009 8:30:40   
Anonimen
no, seveda, kdo sigurno je indigo, glih tko kot nekdo je res hiperaktiven, avtist itd. sam to je kak določen procent populacije, ne pa kr cele generacije. in pol valjda starši to berejo in v tem najdejo svojega otroka in pol je za vse težave krivo to da je indigo...al pa hiperaktiven...al pa....pa po možnosti mu še kako tabletko dat...al pa ujčkat ga in v vato zavijat, ko je revež indigo tolk nerazumljen in noben ne vidi genija v njem, razen seveda njegove mamiceuser posted image tko pol psihoti ratajo, ne pa genijalciuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
1.7.2009 21:52:04   
Gina
Ja, eni starši res delajo vse namesto otroka, tako pač je.Najbrž bi bili razočarani, če bi morali sprejeti dejstvo, da otrok ni tako zelo uspešen, če starša ni poleg. Ne bi se mogli pohvaliti, ne bi mogli prevzeti te groze nase, da se otroku ne da in so temu primerne posledice. Meni se smilijo. Samo v bistvu je to njihov problem, če ne znajo drugače reševat reči. Cel lajf bodo najbrž žrtve. Kaj češ, pa naj bodo, če jim paše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.7.2009 23:13:39   
Anonimen
user posted image  nekateri starši popravijo celotno nalogo, ki jo je otrok rešil po svojeuser posted image

Kaj bi bilo primerneje: da otrok nese v šolo nalogo, ki jo je sam napisal in pokaže svoje znanje ali nalogo, ki mu jo je popravil eden od staršev? saj potem sploh ne potrebujemo učiteljev! v tem primeru bi lahko starši otroka vzeli iz šole in ga šolali sami?!user posted image  

S tem mu govorijo, da ni dovolj dober.
In,... učitelj bi moral oceniti nalogo, ki jo je spisal npr. desetletnik in ne tridesetletnikuser posted image

In če to dela več kot polovica staršev v razredu, ker se pač trudijo biti dobri starši in pomagati otroku pri nalogah,... potem bom primorana v tak postopek tudi sama?Ali?

Na srečo imam do šole (otrokoveuser posted image )še nekaj let, a minile bodo hitro,...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
1.7.2009 23:32:16   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

no, seveda, kdo sigurno je indigo, glih tko kot nekdo je res hiperaktiven, avtist itd. sam to je kak določen procent populacije, ne pa kr cele generacije. in pol valjda starši to berejo in v tem najdejo svojega otroka in pol je za vse težave krivo to da je indigo...al pa hiperaktiven...al pa....pa po možnosti mu še kako tabletko dat...al pa ujčkat ga in v vato zavijat, ko je revež indigo tolk nerazumljen in noben ne vidi genija v njem, razen seveda njegove mamiceuser posted image tko pol psihoti ratajo, ne pa genijalciuser posted image

glede te indigo zadeve imam podobne pomisleke kot ulla80.

Počasi bom pa itak zafrustrirana, ker naša šestletnica še ne bere in nimava hudih intelektualnih debat ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.7.2009 23:49:05   
Anonimen
Počasi bom pa itak zafrustrirana, ker naša šestletnica še ne bere in nimava hudih intelektualnih debat

mal pobrskaj po netu, zihr boš našla kako definicijo, če že ni idigo, je pa kaj drugega...k zdej je tak za vse, kar mičken štrli iz povprečja, kaka ultra fajna diagnozauser posted image

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.7.2009 20:46:08   
ksenija12
kaj pa vem, jaz načeloma nisem proti temu, da se starši učijo skupaj z otroci..nenazadnje je to tudi način skupnega preživljanja prostega časa s šolskimi otroci...še zmeraj smo starši tisti, ki jim moramo dati smernice, jih vzpodbujati...naša sta sicer res še majhna, ampak mislim, da bom z njima še enkrat 'dala čez' osnovno, srednjo šolo, pa še faks, če bo treba:)  

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.7.2009 23:02:03   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

kaj pa vem, jaz načeloma nisem proti temu, da se starši učijo skupaj z otroci..nenazadnje je to tudi način skupnega preživljanja prostega časa s šolskimi otroci...še zmeraj smo starši tisti, ki jim moramo dati smernice, jih vzpodbujati...naša sta sicer res še majhna, ampak mislim, da bom z njima še enkrat 'dala čez' osnovno, srednjo šolo, pa še faks, če bo treba:)  

Ja, seveda, SKUPAJ z njmi, ne pa NAMESTO njih in jim pišejo seminarske in delajo plakate in kaj vem kaj. Moja v.d. svakinja je šla namesto svojega 13-letnega mulca v knjižnico in tam delala eno nalogo za biologijo, da je lahko smrkavec pri sosedu gledal hokejsko tekmo na TV.
user posted image

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.7.2009 14:36:38   
mateyka
Moja v.d. svakinja je šla namesto svojega 13-letnega mulca v knjižnico in tam delala eno nalogo za biologijo, da je lahko smrkavec pri sosedu gledal hokejsko tekmo na TV.

moja prijateljica tudi dela svojemu mulcu pri 11h letih seminarske in plakate, ker jo ma poba pogruntano in jo ne naredi in potem ona dela zadnji vikend namesto njega, da mulc ne bo brez prišel v šolo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 22
5.7.2009 21:26:14   
mamamajča
Jah, pametno zelouser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.7.2009 20:27:44   
Anonimen
Podpiram to, da starši pomagajo pri domači nalogi in sicer tako, da je otrok zraven ter sodeluje. Drugače pa se sprašujem kateri starš ne bi hotel, da bi njihov otrok bil uspešen v šoli? Verjetno bi zanj naredil vse, čeprav mu lahko s tem škoduje. Mislim pa, da se najbolj sekirajo izbraženi starši kakšen je njihov otrok v šoli, kajti to bi bila nepopisna sramota, če tamali ne bi bil najboljši.

Se pa sama spomnim kako sem bila ljubosumna na sošolko, kateri je mama risala plakate, v bistviu prerisovala iz knjigic in jih nato prinesla v šolo kazat, seveda je bila v središču pozornosti, kako njena mama lepo riše. Hehehe to ljubosumje me je pripeljalo do tega, da sem še sama v 4. razredu začela risat zase in za predstave, ki smo jih imeli v šoli. Ko se to spomnim....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 24
8.7.2009 19:47:26   
uursa
Da otroku pomagaš pri nalogah in učenju je prav, da pa delaš naloge, seminarske, plakate pa ne. Z nalogami se uči in vadi, seminarske in plakati so pa tudi učenje določene snovi, s tem da se poleg tega nauči poiskati podatke v knjigah, internetu in pomaga z drugimi pripomočki, da pride do njih. Opravičila za izostanek, ko bo vprašan so pa sama potuha. Če sproti delajo imajo vedno dovolj časa za učenje in znanje snovi, saj marsikdo se ukvarja še s kakšno dejavnostjo poleg šole pa mu vseeno znese.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?