Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: starševsko nadomestilo v mojem primeru 6.1.2012 13:37:30
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
za nadomestilo je pomenbno da -ali si zaposlena -ali prejemas nadomestilo od zavoda -ali si na zavodu in prejemas bolnisko- nevem kako se temu rece. uglavnem, jaz sem imela podoben primer. v tistem mesecu ko sem se prijavila na zavod mi je g napisala bolnisko,komisija mi jo je odobrila, po podaljslih sem jo imela do nastopa porodniske, ta cas mi je nadomestilo zavoda mirovalo. ko mi porodniska potece in ce ne dobim sluzbe lahko grem nazaj na zavod in 3m prejemam nadomestilo. upam da nisem prevec zakomplicirala:-)
|
|
|
|
RE: starševsko nadomestilo v mojem primeru 6.1.2012 17:00:42
|
|
|
|
caramel
|
Nadomestilo ti pripada v vsakem primeru. Bo pa vrsta in izračun nadomestila odvisen od tega, ali boš zavarovana dan pred nastopom porodniške (torej če boš takrat na bolniški ali prejemala nadomestilo od zavoda). Če boš, boš upravičena do starševskega nadomestila z dopustom, v nasprotnem primeru pa samo do starševskega nadomestila.
|
|
|
|
RE: starševsko nadomestilo v mojem primeru 1.2.2012 11:16:07
|
|
|
|
bunka
|
Da ne bom odpirala nove teme, bom kar tu vprašala. Pa ne me zamerit, če se vprašanje ponavlja, pač nisem razgledana na tem področju. Imam pa dokaj podoben primer kot masajka. Zaposlena sem bila od 1.10.2010 - 30.09.2011 (torej celo eno leto). Po izteki pogodbe sem se prijavila na zavod za zaposlovanje in bila do zadnjega decembra 2011 upravičena do 3 mesečnega denarnega nadomestila. V tem času sem zanosila. PDP imam julija. Sedaj ne prejemam nič več. Zanima pa me ali bom tudi jaz v mojem primeru upravičena do starševskega nadomestila? Naj omenim še to, da sem imela prejšnji teden močne krče in mi je ginekologinja povedala, da če ne bo boljše da me pošlje na bolniško. A bom kljub temu, da na zavodu nič ne prejemam opravičena do bolniškega staleža? Hvala
|
|
|
|
RE: starševsko nadomestilo v mojem primeru 1.2.2012 11:48:44
|
|
|
|
nananaja
|
Do starševskega nadomestila boš upravičena, ker si bila v treh letih pred nastopom porodniške vsaj 12 mesecev zavarovana za starševsko nadomstilo. Višina se ti bo izračunala po formuli 55%+ 15x2% od minimalne plače, to lahko preveriš na csd, da obš prepričana. Bolniški stalež pa ti pripada le v primeru, ko si v delovnem razmerju, v določenih primerih se lahko v mirovanje da tudi nadomestilo za brezposelnost. Vkolikor ne prejemaš nič, ti ne pripada, žal.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......