|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starši.... fant....
21.6.2007 14:47:02   
prašička
 Nevem, zakaj je to dobro... S fantom sva skupaj že dve leti in moji starši ga še vedno niso sprejeli... pa tud prejšnjega ne!! Rekli so mi da ko bo pravi, naj ga pripeljem v hišo, prej ne smem nobenga... pa tega sem ga pripeljala! To že razumem, saj jih spoštujem in tudi sem srečna da so me tako lepo vzgojili! Ne razumem pa zakaj je to dobro, čeprav sem stara 22 let... S fantom se zelo dobro razumeva, stoji mi ob strani.. Edino kar se kregava je to, ker sva premalo časa skupaj. Nikoli me ne vprašajo kako nama gre? Pri meni nisva še nikoli prespala saj mi starši tole ne bi nikoli dovolili. Tako da se odpravim kar k njemu in ko me ni domov me že klicarijo... pa to je za naredit doma, pa kdaj prideš, pa kupi to pa kupi ono...  Veliko krat je prišel pomagat k nem, če je bilo kakšno delo, pa ne razmumem, zakaj moji starši niso tako bolj družinski in ga ne sprejmejo kot za "zeta"... To je grozen občutek, saj se počutim razdvojeno... Mama mi skoz govori da se bova prenajeda če bova preveč časa skupaj, ampak jaz obožujem trenutke ko sem z njim...

Potem imam  jaz občutek krivde, da delam kaj narobe... a mi zna kdo kaj povedat...

Hvala in lep pozdravček!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starši.... fant....
21.6.2007 15:46:11   
Anonimen
To je tvoje življenje, tvoja izbira.. Če tvojim ni všeč, pač jim ni, ga bodo pač prenašali.. Ne dopusti pa, da gresta zaradi njih narazen.. Delaj kar ti srce govori...

(odgovor članu prašička)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.6.2007 15:46:52   
pety78
Tvoji starši so mal starokopitni. user posted image Že pri 16ih sem imela fanta, ki sem ga pripeljala domov. Vseeno so raje vedeli, kje se nahajam, kot da bi se morala skrivati z njim okrog. Bolj te bodo odvračali od njega, bolj si ga boš želela. Verjetno si še odvisna od staršev, zato se jim pač ne moreš postaviti po robu. Ne vem, kaj ti naj svetujem kot to, da se probaj pogovoriti z njim v mirnem tonu in jim povedati, kako čutiš. Saj niti sama ne veš, a je to to, naj ti vendar dovolijo, da to ugotoviš.
Da se bosta prenajedla, če bosta preveč časa skupaj...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vsaj prej boš ugotovila, če se ujameta, ne pa da čez nekaj let ugotoviš nasprotno...

A si edinka? Če si, se verjetno bojita, da te bosta "izgubila"... Namesto da bi se veselila novih članov družine, kot so zet in seveda vnukeci. user posted image

(odgovor članu prašička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.6.2007 15:49:52   
mika
ta zgodba mi je znana...........a nima divadana takšnih težav?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.6.2007 16:04:23   
purple
Mi je znano. Moji starši so me silili v poroko z enim, jaz sem ljubila drugega. Ja, prvo sem jim popustila, ko pa sem bila že poročena, sem popokala in šla. Sprva nisem smela domov, pozneje so me prosili naj pridem, pa čeprav z drugim, ki ga niso marali. Sprijaznali so se, jaz pa sem srečna.

Ne pusti staršem, to je tvoje življenje.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.6.2007 16:34:58   
prašička
Sam tko je... da sem poplnoma zgubila samozavest zaradi tega in starši zelo veliko pričakujejo od mene... šola... Tudi ko grem pohajat in se vračam ponoči domov niso zadovoljni, pa sploh jim ne delam nobenih skrbi. Ne predstavljam se da bi morala biti skregana s starši. Ampak če bo šlo tako naprej mislim da bom morala spakirat in reči byby...
Imam mlajšega brata, katerega tudi omejujejo...

To da mi diktirajo kaj moram delat, se ne dogaja ampak ko kaj naredim narobe ali pa nisem doma in kaj pomagam, pa poslušam očitke...
Pa če kdaj mama sliši da se kregava po gsm, mi reče da kaj bo šele ko bova živela skupaj in da nisva za skupaj. Če ji povem kakšen problem ki ga imava pa naslednjič poslušam očitke...

Morala bi poslušati moje srce, ampak v sebi tako trpim, ker ne bi rada se kregala z mojimi... Sej verjetno čez par let se bo vse spremenilo, a rada bi rešila čimprej ker vidim, da najina zveza trpi...
Z mojim sva se odkrito pogovorila in ga je zelo bolelo ko sem mu povedala da ne odobravajo najine zveze.
Ampak sva si rekla... pomembna sva midva in ne drugi!!
Poslušala bom svoje srce... ne bi ga rada izgubila... če bo pa kaj narobe bom sama odgovarjala za svoja dejanja, ker vem da sem dovolj samostojna...

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.6.2007 16:42:05   
Anonimen
Dokler samo POSLUŠAŠ očitke, naj ti gre skozi eno uho notri, skozi drugo ven. Ker to je čisto navadno izsiljevanje.

Poslušala bom svoje srce... ne bi ga rada izgubila... če bo pa kaj narobe bom sama odgovarjala za svoja dejanja, ker vem da sem dovolj samostojna...

S tem se strinjamuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 21.6.2007 16:43:07 >

(odgovor članu prašička)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.6.2007 17:18:02   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: prašička

Potem imam  jaz občutek krivde, da delam kaj narobe... a mi zna kdo kaj povedat...

Hvala in lep pozdravček!!

hej, ( pa lepo, lepo te prosim, če ti ni težko, si izberi kakršenkoli drug nick ), čisto nič ne delaš narobe. počasi režeš, kot temu pravijo, popkovino, tvoji starši so pa na to povsem nepripravljeni. pa si nikar ne misli, da so edini - veliko, veliko jih je takih, preveč. seveda pa se lahko na bučo postavijo, ko proti naravi se pač ne da. eno tvojih poslanstev na svetu je to, da tudi ti ustvariš družino, potomce, kar se brez partnerja težko naredi. ne vem, če sem te kaj potolažil, no postavljanje na svoje noge je praktično neizbežno, kar pomeni, da greš v povsem pravi smeri. mogoče samo namig: počasi se daleč pride .... hja, to pa že veš, a ne?

(odgovor članu prašička)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.6.2007 20:55:00   
tanikaa
Daddy je povedal vse.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2007 0:48:35   
lelaval
Tudi moj dragi moji mami nikoli ni bil (in očitno ji tudi nikoli ne bo) "odgovarjal". Ampak se nisem pustila pregovorit in, kakor hitro sem končala srednjo šolo, sem popokala stvari in šla k njemu. Mama mi je rekla, da bom svojo določitev še obžalovala in, da če grem, naj se ne vračam.
Jeseni bova paznovala najino 15-letnico zveze, v tem času pa sva dobila 3 prekrasne sončke, mama pa je še vedno istega mnenja.  

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu prašička)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2007 8:32:34   
Pajaca
Moja mama in sestra tud mojga ne marata, pa kaj pol. Se ne sekiram zarad tega, saj je to moje življenje.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.6.2007 8:50:04   
honey
Oprosti, Prašička(user posted image ), ampak to je TVOJE življenje, se ti ne zdi? Jaz sem že od vsega začetka bila bolj samostojna, mami nikoli nisem govorila o svojih problemih in težavah, pa še danes ji ne, ko sem poročena in imam otroka. Zato imam moža in prijateljico, da se ji izpovem. Mogoče bi bilo to tudi v tvojem primeru dobro, sploh, če potem dobiš servirano nazaj iz njenih ust.

Glej, tudi mojega moža nikoli niso res sprejeli, ampak so ga pač prenašali. Zdaj sta mož in moj oče že več kot 1 leto skregana oz. se oče drži na mojega moža iz ne vem kakšnega razloga (pa po pravici povedano, me tudi ne zanima ne) in to sva pač oba z možem sprejela in pri tem je tako ostalo. Midva nisva nič na škodi, pač ne hodiva več k njim na kosilo, v nedeljo popoldan ne hodimo k njim na kavo in to je pač to. Za kakšen rojstni dan gremo k njim, smo tam pol ure in gremo domov. Pa ti po pravici povem, se sploh ne obremenjujem s tem, ker imam dovolj svojih težav in problemov, da se bom obremenjevala s tem, kaj je moj mož naredil očetu, da ga pač ne mara. Glavno je, da se imava midva rada, pa bova vse prenesla. Zato ti pa predlagam, pogovori se s fantom, po možnosti se preseli k njemu živet, ker če te doma preživljajo starši, te bo najbrž lahko tudi on (saj najbrž ti starši ne kupujejo oblek ipd.). Ker mislim, da je vajina zveza bolj pomembna, ker boš z njim živela do konca življenja, od staršev se boš pa morala enkrat odklopit - prej ali slej, zlepa ali zgrda. Je pa bolj pomembno, da imaš partnerja, ki mu lahko zaupaš in se zaneseš nanj.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2007 8:50:06   
pina-1
Meni je tvoja zgodba znana, saj je kot bi brala mojo. Moji starši mojega moža tudi ne marajo, pa čeprav sedaj živimo zelo blizu in sva vedno na razpolago, je vsaka priložnost za dokaz nestrinjanja izkoriščena 100%.

Moj nasvet je, da poslušaš svoje srce in se čimprej odcepiš od njih. Ko te več ne bo bodo mogoče drugače razmišljali. 

Te bo pa vedno bolela njihova brezbrižnost- vsaj mene še vedno boli. Posebno sedaj ko sem drugič noseča in moji starši niso zadovoljni, kvečjemu jezni. Ampak to je njihov probelm.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.6.2007 14:19:51   
prašička
 prav zanimivo mi je ko berem takšne zgodbe.... kar opažam, da se najde kar veliko takih, kako bi rekla... egoističnih staršev okol po svetuuser posted image
Žal je tako... Najraje bi res spakirala k njemu, a me je strah, narediti tak velik korak... Ker zelo rada bi da bi zaživela posebej, kar zaenkrat tole ni mogoče, da pa bi živela pri tašči in tastu pod istim gospodinjstvom.. NE HVALA!! Partner je vse to sprejel... malo ga je zabolelo... Naprimer,, sedaj bo imel moj oče rojstni dan pa sloh ni med povabljenimiuser posted image user posted image ... HUDO!!!
Rekla sem mu da je boljš tako, kot pa da bi se utikali na drugačen naičin, da bi se skoz umešavali...
To je grozen občutek, saj tudi prejšnjega niso sprejeli.... Ampak pa če majo starši prav in nisva za skupajuser posted image user posted image !!

Vem da sprašujem butasto vprašanje in da to mi vse pove moje srce... No sej mogoče tudi preveč razmišljam... pustimo času čas in moram delat na tem, da čim prej spakiram k njemu!! 

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.6.2007 14:27:07   
Anonimen
Eh... Starši te imajo po mojem zelooo radi, in ni nihče za njih tisti ta pravi... Ti boš s partnerjem, ne tvoji starši, tako, da če ga ljubiš, ... Spakiraj pa pejd k njemu user posted image

(odgovor članu prašička)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.6.2007 18:53:46   
Anonimen
Ta zgodba mi je zelo znana. Sem imela še hujše skrbi, samo ne s starši, ampak staro mamo.user posted image

Povem ti edini recept:
Predvsem vstrajajta v svoji ljubezni, ne pustita si do živega. Samo ena majhna napaka bo dala staršem še več preprečevanja za vajino zvezo.
Ko sem jaz imela te težave, mi je bilo tudi hudo, sva mislila, da je to najim konec. Valda se nočeš kregat s starši, v mojem primeru staro mamo ( živimo pač v isti hiši, no, smo živeliuser posted image , zdaj sva na svojem), zato pa moraš jasno dat vedeti,da kar si grejeta, to bosta jedla. Pri meni je šlo pač samo za nacionalnost, ker je moj Srb. In ko bodo spoznali, da bolje da se ne vtikajo, bodo kmalu nehali.

Je pa potem lahko problem, ker ko se bodo sprijaznili, enostavno ljubezen ne bo več tako močna, ker vama ne bodo več preprečevali.
Zapomni si, kar je prepovedano, je najbolj sladko. In če sta prava za skupaj, se ne bosta začela kregati med sabo. Midva sva se namreč začela. Hvala bogu sva še vedno skupaj.
In ko enkrat daš skozi, razumeš težave drugih in ne obsojaš predno ne veš vsega ozadja.
Naj ti povem samo še to, da moj fant, ta ki je bil predmet vseh možnih psovk, nič vreden, da živi, ker je SRB, ...ta isti je to našo babico peljal na urgenco 3x, ko nihče od nas ni mogel.user posted image user posted image user posted image In takrat je spoznala, kaj je naredila. Naredila je samo konflikt med lastnim sinom  (valda me je oči podpiral).
Ko pa je okrevala, je kar naprej skakala okoli mojega Srba in se mu opravičevala. user posted image

Drži se!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.6.2007 21:02:19   
Anonimen
Ampak pa če majo starši prav in nisva za skupaj

To pa bosta valjda vidva ugotovila ne oni.Jaooooo kaj če ti bodo za vsakega tako rekli, ga boš pustila še preden ga boš dobro spoznala.Mater bi te zdaj našeškala po riti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.6.2007 21:22:54   
MarijaPo
Jaz tako kmalu ne bi spakirala k njemu, samo ce imata kje zivet, ce pa bos morala bit pri njegovih stalno, bo ratalo kar malo zoprno.
Najprej sola, potem stalca in potem kravca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.6.2007 23:10:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: prašička

ga ne sprejmejo kot za "zeta"...

Pomembno je, da ga sprejmeš ti user posted image .

Da ga sprejmejo oni je fajn, ni pa nujno.

(odgovor članu prašička)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
24.6.2007 0:15:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu prašička)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
24.6.2007 9:44:05   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: nati

skakala okoli mojega Srba in se mu opravičevala. user posted image

Redki so taki, ki jim gre z jezika oprosti in so pripravljeni priznati svoje napake. Zato v tem delu, bravo tvoja babi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?