|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanovanje
9.12.2008 18:28:50   
alina_1
Pozdrav.
Sploh ne vem,pod katero temo naj zastavim to vprašanje.
Smo v fazi iskanja podnajemniškega stanovanja.Smo našli eno fino stanovanje,pa na koncu reče lastnica,da nas ne bi prijavljala,le denar na roke...Sedaj sem pa kar močno skeptična.Do sedaj smo vedno imel najemno pogodbo...

Vaše izkušnje?
Hvala in lep p.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stanovanje
9.12.2008 18:41:53   
karamela
Nimam velikih izkušenj, vendar kolikor jaz poznam par prijateljev ki so v najemu nima noben pogodbe. Če izgleda  lastnica  vredu, če ti lokacija in prostor ustreza in če je predvidevam tudi najemnina  zato ker ne prijavlja malo bolj "normalna" bi jaz probala. Čist logično razmišljam če se bošte štekali in boste vsi fer eden do drugega bo vse štimalo, če pa kaj ne bo vredu pa tako ali tako ima najemnik odpovedni rok in si poišče novo stanovanje (z pogodbo ali brez)

Kakšnih osebnih izkušenj pa jaz nimam.

pa srečno user posted image

(odgovor članu alina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.12.2008 19:19:50   
principessablu
točno tako,kot je napisala predhodnica,težko boš našla nekoga,ki te bo prijavil in na to pogodbo plačeval akontacijo dohodnine,njim se to ne splača...tako da vzemi ali pusti,srečno

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2008 19:35:28   
sunny24
Mi smo tako v najemu in je najemnina res nizka glede na velikost stanovanja. Gazda je fajn, najemnino nosimo na 2 meseca, pogodbo mamo samo med sabo in podalšujemo po 1 leto, nardili smo popis stanja stnovanja (v stanovanju ni blo opreme in smo vse sami opremli) in smo tudi zmenjeni, da dokler delamo s stanovanjem, kot da bi blo naše, smo lahko not.

Če vam je všeč, če se vam zdi gazda fer, vzamte.

(odgovor članu principessablu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2008 19:48:04   
bumerang
Pogodb od letos poleti itak več ni potrebno registrirat na občini in vpisovati v register tako da ostanejo nek interni dogovor med dvema osebama.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu principessablu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2008 20:01:42   
K_a_t_i
Kje imaš pa v tem primeru bivališče? (stalno ali začasno, katerokoli že pač)

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2008 20:05:27   
sunny24
Kati, jst ga mam še kar tam, kjer sem prej živela-pri starših. Moj pa ni nič spreminjal, ker je tudi prej že živel v tem bloku.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2008 22:11:59   
RoZala
Na občini res ni treba prijavit oz. potrdit pogodbe, je pa treba prijavit na DURS. Seveda, če imaš pogodbo user posted image . Sem pa nekje slišala, da lahko vseeno prijaviš stalno prebivališče v najemniškem stanovanju, če imaš sklenjeno najemno pogodbo in da ne rabiš soglasja najemodajalca. Ali je to res?

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2008 0:48:22   
čipka
tudi midva živiva v najemniškem stanovanju že tri leta in plačujeva samo "na roke" na vsake 3 mesece..je gazdarica čist fajn...vidmo se samo takrat ko je treba plačat..user posted image   ja itak da se ji ne bi splačalo če bi vas prijavila..

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2008 8:47:57   
t5t6
Mi pa oddajamo stanovanje in imamo najemno pogodbo in tudi plačava davek na to, tako sva mirna in najemniki so mirni, pa zato nimava nič višjo najemnino. Glede tebe pa tako, eno je če si študent pa ti je vseeno kje si prijavljena, drugo pa je če imaš družino in se želiš na tem naslovu stalno prijavit in imet normalno urejene dokumente, pa možnost vrtca, šole, odvisno pač kaj rabiš. Če te lastnica ne želi prijavit še ni nujno, da je slaba, če ste oboji pošteni bo prav tako vse ok.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.12.2008 8:57:52   
ma19teja
Živjo,

mi tudi iščemo najemniško stanovanje. Mi lahko zaupate koliko imate najemnino za 3-4 sobno stanovanje ali pa mogoče celo hišo. Objavlene ceno so zelo različne od 450€, pa tja v višave. Koliko je realna cena?

Ogledani imava dve varianti  in pri obeh sta postavljeni ceni 450€+stroški (nismo se še nič konkretno pogovarjali):
1. stara hiša - zgoraj lastniki, ki pridejo 2x letno za kakšen teden, pritličje oddajajo cca 70 m2, vse letos adaptirano in na novo opremljeno - zelo lepo. Vsi priključki ločeni, kurjava na olje...
2. stara hiša - stanovanje obnovljeno in delno opremljeno, okolico bi še urejali..kurjava na drva... bili bi sami....

Pa še iščeva......

Zelo vam bom hvaležna.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.12.2008 9:47:08   
uursa
Mi imamo pogodbo,podaljšujemo vsako leto.Smo 20km iz LJ in plačujemo za 3-sobno,75 kvadratov+2 parkirna prostora+kletni prostor,300€+stroški.Lastniki živijo v hiši,vendar imamo svoj vhod.Stanovanje je bilo na novo narejeno,opremili smo sami.Tukaj smo 4 leta.Imamo prijavljeno začasno prebivališče.Lastniki nočejo za stalno prjavljat zato,ker je potem problem glede izselitve,še posebej ,če so otroci.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2008 11:39:35   
jajula
kukr jst vem tudi tisti ki ne želijo prijavit pogodbe na DARS, vseeno imajo sklenjeno pogodbo, v kateri je razvidno koliko in kdaj se plačuje, kakšna je varščina, pravice in dolžnosti obeh strank. to imate potem za neko varnost in pač nikamor ne kažete.

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?