nananaja
|
Joj, povsem narobej si razumela, PREDVSEM NE BIT PANIČNA! Sem ti samo hotela rečt, da če je tvoj fant dobil očala v puberteti je to povsem druga stvar, za mamo pa verjetno ne moreš reči točno, a če ji je dioptrija rasla v odrasli dobi, potem spet ni treba skrbeti glede dednosti. Gre za to, da je eno oko razvito bolj, kot drugo, torej jaz sem na desno oko videla še kar dobro, na levo pa zelo slabo, skoraj nič, ko so mi pri treh letih desno oko pokrili, nisem prepoznala osebe, ki je bila od mene več kot dva tri metre. Nobene veze pa nima s simetrijo obraza. Prvi test je s pokrivanjem očes, enega pokrijejo, potem pa opazujejo, kako uporablja odkritega. Zelo enostavno in neboleče za tiste, ki nimajo težav, tisti, ki pa na enega ne vidijo dobro, pa menda zelo radi protestirajo, ko se jim pokrije 'zdravo' oko. Vse ostalo pa je povsem odvisno, zakaj sploh prideš k okulistu. In ja, jaz sem bila skoraj brezupni primer, pa se mi je oko precej dobro razvilo, danes imam dioptrije +2.50, je pa mama in moja družina 100% sledila navodilom zdravnikov. Manjše nerazvitosti pa sploh niso tako težavne, čas za začetek zdravljenja je pa vse tja do 8 let. Predvsem pa ne vem no, jaz sem ti napisala, da imaš vedno možnost obiska okulista. Sploh pa ne vem, zakaj ste nekatere tako panične za vsak gib otroka, ki vam ni všeč. Če bi otrok zelo slabo videl, potem se ne bi igral (v naši bližini je bil tak malček), bi škilil, torej nerazvitega očesa ne bi obračal v tiste smeri kot zdravega, s katerim gleda. In vse te stvari bi tudi opazili v razvojni ambulanti, sem prepričana.
|