Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: stalno/začasno bivališče-problem 5.5.2006 9:08:24
|
|
|
|
pika_b
|
Jaz sem povedala med nosečnostjo pri G, da sem na drugem naslovu kot sem prijavljena. In so sporočili na patronažo. Sicer pa, ko sem rodila so prišli še enkrat preverit kje te lahko patronažna sestra najde. Tako je vsaj v Mb porodnišnici. Prebivališče sem si uredila, ko je bil star 3mesece.
|
|
|
|
RE: stalno/začasno bivališče-problem 5.5.2006 9:10:56
|
|
|
|
pika_b
|
prijaviš tam kjer imaš ti stalno prebivališče, drugače ne gre. Potem boš pa za oba skupaj spremenila. Sprememba prebivališča ne stane nič, razen če si moraš dat delat novo osebno. Meni so v pasuš samo prelepili naslov.
|
|
|
|
RE: stalno/začasno bivališče-problem 5.5.2006 10:16:34
|
|
|
|
Anonimen
|
V porodničnici, ko rodiš, napišeš, kje DEJANSKO boš živela po porodu. Tja zdravstveni dom potem pošljem babico. Tako kot imaš pravico do izbire kakterikoli porodnišnice v Slo, imaš tudi pravico do katerekoli babice oz. patronažne sestre. Sama sem rodila v NM, stalni naslov imam pa na drugem koncu Slo. Babica je prišla takoj zjutraj naslednji dan po odhodu iz porodnišnice. Se ti ni treba nič sekirat ali samo zaradi tega prijavljat kje drugje.
|
|
|
|
RE: stalno/začasno bivališče-problem 5.5.2006 10:58:12
|
|
|
|
SašaR
|
Ker so bili pred kratkim neki problemi z babicami, ki so prišle same od sebe na dom, sedaj zdravstveni domovi ne pošiljajo več babic. Tako moraš ti sama poklicati babico, ki je pristojna za področje kjer imaš začasno bivališče in se zmeniš kdaj bo prišla. Katera babica je prisotna kje, izveš v ZD na patronažni službi.
|
|
RE: stalno/začasno bivališče-problem 5.5.2006 13:06:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko se otrok rodi, ga Občina avtomatsko prijavi na stalnem bivališču matere, ne glede na to, kakšen priimek ima mati in ali je mati poročena ali ne. In tudi ne glede na morebitna začasna bivališča matere. To lahko ti spremeniš sama v porodnišnici pri matičarki, vendar samo pod pogojem, da spremeniš bivališče tudi sama. Ti in otrok morata imeti obvezno isto stalno bivališče, lahko pa imata različni začasni bivališči. Ti pravzaprav svojega v porodnišnici ne moreš spreminjati, ampak moraš obvezno na Upravno enoto v kraju svojega stalnega bivališča. Za otroka je vse zastonj, zate pa mislim, da je plačat za malenkost. V kolikor pa živiš na drugem naslovu (torej na začasnem) od stalnega, pa je to pametno povedati matičarki v porodnišnici ali po prihodu iz porodnišnice poklicati na CSD v kraju tvojega stalnega bivališča. Patronažne sestre za otroke (po porodu) dobijo namreč vse podatke iz porodnišnice in če v porodnišnici ne bodo vedeli, da te ni na stalnem naslovu, potem bodo patronažno sestro poslali tja. Ker te ne bo našla, te bo pisno obvestila o tem (na stalni naslov), da jo pokliči, da se dogovorita za prvo srečanje. Vsa ostala srečanja (ko se to uredi) pa so odvisna od vaju dveh. Z večino patronažnih sester se da dogovriti za dan in uro obiska. Tako, ki tebi najbolj ustreza, pa da je v njenem prostem terminu. In to je to.
|
|
|
|
RE: stalno/začasno bivališče-problem 5.5.2006 19:37:25
|
|
|
|
lelaval
|
V porodnišnici poveš, kam te pride patronažna obiskat.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?