zenica
|
Tudi meni se zdi super, da sin čuti, da se ti lahko zaupa. To doseči je res prava umetnost. Drugače bi pa opozorila, da se mi ob problemih doma (si jih omenila), težavah v šoli (tvoj sin mu pomaga pri mat) zdi za tega fanta zelo pomembno, da ima nekoga- uravnovešenega, zrelega prijatelja, ki mu bo stal ob strani. Morda bi bilo dobro, da sinu čist mimogrede namigneš (ne prav v formulaciji nasvetov), da se naj pogovori z njim. Fajn bi bilo, da mu pove, da ne bo dovolil, da se to ponovi, ampak da mu je fajn družba in se še želi družit z njimi. Namesto povsem prekiniti stike, bi jaz predlagala, da ga spodbudi k pogovoru. Zdi se mi, da je tvoj sin res zelo zrela oseba in lahko temu fantu nudi ogromno opore, ki je doma ne dobi. Skozi tako druženje pa lahko pridobi tudi sam, saj bo skozi njega rasel, dozorel in bolj cenil odnose in ljudi doma. Vendar pa zagotovo ne podpiram, da ga ta še kdaj pretepe. Če se kaj takega še zgodi, sem zagotovo proti nadaljnjemu druženju. Zdi se mi pa da bi sin tega prijatelja bolje razumel, če bi mu ta razložil, kaj se doma dogaja.. Super se mi pa zdi tudi to, da si mu stala ob strani in nisi prepovedovala. Prav zaradi tega, ker mu dopuščaš lastne odločitve, je tvoj sin verjetno tako odgovoren, da je še po tem, ko ga je ta prijatelj pretepel, poklical njegovega očeta. Bravo Se pa strinjam, da je tvoja vloga tule le pogovor s sinom, predvsem poslušanje! Lp
|