|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srednješolec - pretepen
24.3.2010 15:42:17   
avsa
Sem mati srednješolca, prijaznega in mirnega fanta, ki se je začel ob vikendih (ob večerih) družiti z vrstniki in zahajati ven. Seveda ni v tem nič narobe. Se je pa pred tednom dni pripetil en dogodek, ki mi ne da miru. Sin je s prijatelji šel ven. Uro je imel ob 23.00. Deset minut pred 23.00 pa me pokliče in mi pove, da se je pijani prijatelj skoraj stepel z neko družbo. In ker je sin vedel, da se to ne bo dobro končalo, je svojega prijatelja držal za roke in mu želel to preprečiti. No in ta pijani "prijatelj" je potem pretepel kar njega, ker se mu ni želel umakniti. Sprva je kazalo, da ima zlomljeno roko, potem pa se je hvala bogu izkazalo, da so bila zlomljena le očala. Sin je ob prihodu domov jokal od silnega razočaranja, ker mu je to storil prijatelj. Prepovedal mi je s komerkoli govoriti o tem, tudi z njim. Niti mi ni hotel izdati priimka tega prijatelja.

Po pretepu je ta prijatelj pijan obsedel na tleh. Sin mu je iz žepa vzel telefon in poklical njegovega očeta, naj pride ponj, da ne bi prijatelj slučajno zmrznil.

Mene pa muči vprašanje, ali je prav, da na to nič ne odreagiram. Kaj, če bo prijatelju prišlo v navado, da se znese nad sina, če bo živčen? A lahko kaj storim brez sinovega dovoljenja? Bojim se, da me bo potem imel za svojega nasprotnika in ne zaveznika.

Ali menite, da je za 16 let starega fanta preveč, da je lahko petek in soboto do 23.00 ure zunaj?
Naj povem še, da ima sin zelo dober uspeh v šoli, nikoli ni bilo nobenih vedenjskih težav, ne kadi in ne pije (vsaj opazim ne, pa sem pozorna na to).

Hvala za vaša mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srednješolec - pretepen
24.3.2010 15:49:55   
blaža
Po mojem je 23. ura ok. In jaz se v tem konkretnem primeru ne bi vmešavala.

Mislim, da če sta si dobra prijatelja, da bosta to sama uredila, če bi pa opažala, da nekaj ni ok z mojim sinom, bi se pa z njim poskušala še enkrat pogovorit. Pusti, da gre en cajt mimo, ker je to za tvojega sina delikatna tema in je zelo prizadet zaradi dogodka.

No tako vsaj jaz razmišljam.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu avsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2010 16:16:44   
MissElvira
Nikjer nisi zapisala, da bi tvoj sin tega prijatelja udaril nazaj. Sama mislim, da je ravnal pravilno, da je temu prijatelju skušal preprečiti, da bi se stepel z neznano družbo kot tudi to, da je poklical njegovega očeta naj pride ponj. Že to, da te je poklical in povedal, kaj se je zgodilo, pomeni da je odgovoren mladenič. Kakšnen prijatelj je pa ta pretepač, pa bo moral ugotoviti sam. Včasih so ta srednješolska obdobja zelo težka.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2010 16:58:01   
katrin30
Prvič si lahko vesela, da ti je sin vse to zaupal. Navadno 16 letniki svoji mami ne povejo takih stvari, zato je najbolje, da se ne vmešavaš v sina, poslušaj ga, če te vpraša za mnenje mu povej, prepovedovati pa nima smisla saj boš dosegla samo kontra efekt. Tvoj sin je izredno odgovoren zato mu zaupaj še naprej. Kar zadeva pa do 23ih pa nikakor ni prepozno. Meni se zdi realno zdrava ura za najstnika. Bodi ponosna da imaš takega sina. Da pa ta "prijatelj" ni vreden njegovega časa bo pa že sam spoznal, alkohol gor ali dol...

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2010 19:03:02   
norge
IZVIRNO SPOROČILO: katrin30

Prvič si lahko vesela, da ti je sin vse to zaupal. Navadno 16 letniki svoji mami ne povejo takih stvari, zato je najbolje, da se ne vmešavaš v sina, poslušaj ga, če te vpraša za mnenje mu povej, prepovedovati pa nima smisla saj boš dosegla samo kontra efekt. Tvoj sin je izredno odgovoren zato mu zaupaj še naprej. Kar zadeva pa do 23ih pa nikakor ni prepozno. Meni se zdi realno zdrava ura za najstnika. Bodi ponosna da imaš takega sina. Da pa ta "prijatelj" ni vreden njegovega časa bo pa že sam spoznal, alkohol gor ali dol...

Se podpišem!!! Ponosna si lahko, da imaš takšnega sina!!user posted image user posted image

(odgovor članu katrin30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2010 19:44:33   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: MissElvira

Nikjer nisi zapisala, da bi tvoj sin tega prijatelja udaril nazaj. Sama mislim, da je ravnal pravilno, da je temu prijatelju skušal preprečiti, da bi se stepel z neznano družbo kot tudi to, da je poklical njegovega očeta naj pride ponj. Že to, da te je poklical in povedal, kaj se je zgodilo, pomeni da je odgovoren mladenič. Kakšnen prijatelj je pa ta pretepač, pa bo moral ugotoviti sam. Včasih so ta srednješolska obdobja zelo težka.

Se strinjam. Najbolj verjetno se je tudi branil. Vsaj prav bi bilo in upam da se je. Pravzaprav upam, da se je fejst branil. In da je ugotovil, da ta družba ni ok zanj, pa da bo poskusil najti še kakšne bolj zanesljive in predvsem manj zasojeno-razbijaško-pijanske ljudi za svojo družbo.

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2010 19:55:01   
mateyka
če je tvoj sin odgovorren (kar zgleda da je), se jaz ne bi vmešavala. boš videla kako bo, ampak zaenkrat se mi ne zdi potrebno.

(odgovor članu norge)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2010 20:12:16   
avsa
Sem prepričana, da sin ni udaril nazaj. Je fant, ki ne odobrava in prenaša nasilja, niti psihičnega niti fizičnega. Če naleti na nasilje, se vedno pravočasno umakne.

Sem mu povedala, da sem ponosna nanj, predvsem pa zelo vesela, da se mi je zaupal. In edini nasvet, ki ga je še sprejel je, naj bo naslednjič previdnejši. Sedaj pa o tem ne želi govoriti več. Jaz pa tudi ne drezam.

Poznam njegovo družbo in ta fant je edini, ki se napije. Izhaja iz takšne družine. Sta pa tudi sošolca in moj sin mu pomaga pri matematiki. Jaz fanta ne poznam, očitno pa preživita kar nekaj časa skupaj (v šoli...). Sem mu pa tudi rekla, da naj se zaveda, da si pravi prijatelj kljub pijanosti tega ne bi smel privoščit.

Malo ste me potolažile. Verjetno ga v življenju čaka še kaj hujšega. Pač ni enostavno mami, ko se ji 16 let star sin joka v naročju kot majhen otrok. Tega nisem doživela že vrsto let.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2010 20:14:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: avsa

Sem mati srednješolca, prijaznega in mirnega fanta, ki se je začel ob vikendih (ob večerih) družiti z vrstniki in zahajati ven. Seveda ni v tem nič narobe. Se je pa pred tednom dni pripetil en dogodek, ki mi ne da miru. Sin je s prijatelji šel ven. Uro je imel ob 23.00. Deset_ minut pred 23.00 pa me pokliče in mi pove, da se je pijani prijatelj skoraj stepel z neko družbo. In ker je sin vedel, da se to ne bo dobro končalo, je svojega prijatelja držal za roke in mu želel to preprečiti. No in ta pijani "prijatelj" je potem pretepel kar njega, ker se mu ni želel umakniti. Sprva je kazalo, da ima zlomljeno roko, potem pa se je hvala bogu izkazalo, da so bila zlomljena le očala. Sin je ob prihodu domov jokal od silnega razočaranja, ker mu je to storil prijatelj. Prepovedal mi je s komerkoli govoriti o tem, tudi z njim. Niti mi ni hotel izdati priimka tega prijatelja.

Po pretepu je ta prijatelj pijan obsedel na tleh. Sin mu je iz žepa vzel telefon in poklical njegovega očeta, naj pride ponj, da ne bi prijatelj slučajno zmrznil.

Mene pa muči vprašanje, ali je prav, da na to nič ne odreagiram. Kaj, če bo prijatelju prišlo v navado, da se znese nad sina, če bo živčen? A lahko kaj storim brez sinovega dovoljenja? Bojim se, da me bo potem imel za svojega nasprotnika in ne zaveznika.

Ali menite, da je za 16 let starega fanta preveč, da je lahko petek in soboto do 23.00 ure zunaj?
Naj povem še, da ima sin zelo dober uspeh v šoli, nikoli ni bilo nobenih vedenjskih težav, ne kadi in ne pije (vsaj opazim ne, pa sem pozorna na to).

Hvala za vaša mnenja.

Zaupal ti je svojo stisko in te prosil, da ne poveš nikomur. Če boš reagirala po svoje, boš izdala njegovo zaupanje in naslednjič ti ne bo več povedal.

< Sporočilo je popravil mizantrop -- 24.3.2010 20:15:06 >

(odgovor članu avsa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2010 20:17:29   
Anonimen

Malo ste me potolažile. Verjetno ga v življenju čaka še kaj hujšega. Pač ni enostavno mami, ko se ji 16 let star sin joka v naročju kot majhen otrok. Tega nisem doživela že vrsto let.

v bistvu si lahko ponosna nase, da se 16-letnik (pa še fant user posted image ) obrne nate po nasvet.user posted image

(odgovor članu avsa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2010 20:28:58   
Anonimen
Sem mu povedala, da sem ponosna nanj, predvsem pa zelo vesela, da se mi je zaupal. In edini nasvet, ki ga je še sprejel je, naj bo naslednjič previdnejši. Sedaj pa o tem ne želi govoriti več. Jaz pa tudi ne drezam.

Uf, za najstnika je povedal že veliko. Verjetno zdaj še premleva v sebi, kar pusti ga. Razumen fant, ni kaj.

(odgovor članu avsa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2010 22:00:01   
Misek

Tvoj sin je faca. Mene bi na tvojem mestu razganjalo od ponosa. Sin pa tudi ve, da v tej starosti mora ze sam zaceti biti svoje bitke, zmagovati in zgubljati. Pusti ga pri miru, zaenkrat mu gre odlicno od rok.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu avsa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.3.2010 8:51:44   
Anonimen
avsa, se pridružujem, kar so punce že napisale... moram pa dodati, da si vzgojila čudovitega sina!
zdaj je čas, da ga še "zunanje življenje" oblikuje. pri takšni osnovi, kot jo ima, se ne bi bala, da ne bi znal pravilno reagirati.

želim mu, da bo imel čimmanj takšnih spominov na mladost! srečno!

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2010 9:03:20   
pridna_janja

Sem mati srednješolca, prijaznega in mirnega fanta, ki se je začel ob vikendih (ob večerih) družiti z vrstniki in zahajati ven. Seveda ni v tem nič narobe. Se je pa pred tednom dni pripetil en dogodek, ki mi ne da miru. Sin je s prijatelji šel ven. Uro je imel ob 23.00. Deset minut pred 23.00 pa me pokliče in mi pove, da se je pijani prijatelj skoraj stepel z neko družbo. In ker je sin vedel, da se to ne bo dobro končalo, je svojega prijatelja držal za roke in mu želel to preprečiti. No in ta pijani "prijatelj" je potem pretepel kar njega, ker se mu ni želel umakniti. Sprva je kazalo, da ima zlomljeno roko, potem pa se je hvala bogu izkazalo, da so bila zlomljena le očala. Sin je ob prihodu domov jokal od silnega razočaranja, ker mu je to storil prijatelj. Prepovedal mi je s komerkoli govoriti o tem, tudi z njim. Niti mi ni hotel izdati priimka tega prijatelja.

Hvala za vaša mnenja.

povabi njegovega prjatelja na cajček in pred sinom se zmenta kako in kaj za naprej,naJ oba podajo svojo mnenje

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu avsa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.3.2010 10:25:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pridna_janja

Hvala za vaša mnenja.

povabi njegovega prjatelja na cajček in pred sinom se zmenta kako in kaj za naprej,naJ oba podajo svojo mnenje

Saj se hecaš, ne? user posted image ..in potem izpade mamin sinček, zafrkancija na ta račun....

Odreagirala si popolnoma prav. Pokazal ti je za svoja leta spoštljivo zaupanje, ki pa ga sama nikakor ne izneveri. Kot so ti ostale napisale.user posted image

(odgovor članu pridna_janja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.3.2010 15:57:53   
avsa
Najprej bi se zahvalila, ker lažje spim odkar ste me ve potolažile z vašimi komentarji. Sem se kar malo napihnila, ko ga tako hvalite. Čeprav mi zelo malo pove o dogajanju v šoli in družbi, pa zgleda, da mu je bilo to prehudo zadržati v sebi.

In ne morem si kaj, da se ne bi še malo pohvalila. Sem še čisto pod vtisom. Ko sem prišla iz službe me je pričakal z rožico in naslednjo čestitko:

Le eno, edino jaz mamo imam,
in tega zaklada nikomur ne dam!

Hvala ti za vse! Vesel in lep materinski dan. <3

ps: Če že hočeš doma pomijem posodo. Al pa skuham kosilo :):)

Sine

)in ga res kuha-carski praženec....

Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.3.2010 20:22:29   
meymey
Lepooo! user posted image

(odgovor članu avsa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.3.2010 20:22:38   
tejči28
bravo avša,dobro si vzgojila sina.user posted image user posted image user posted image user posted image Ne rabi te skrbet,ker je odgovoren fant,ki bo zrastel v poštenega moža.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu avsa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.3.2010 21:09:46   
Rožica I
user posted image za takšnega sina!

ROŽICA

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.3.2010 19:38:24   
zenica
Tudi meni se zdi super, da sin čuti, da se ti lahko zaupa. user posted image To doseči je res prava umetnost. Drugače bi pa opozorila, da se mi ob problemih doma (si jih omenila), težavah v šoli (tvoj sin mu pomaga pri mat) zdi za tega fanta zelo pomembno, da ima nekoga- uravnovešenega, zrelega prijatelja, ki mu bo stal ob strani. Morda bi bilo dobro, da sinu čist mimogrede namigneš (ne prav v formulaciji nasvetov), da se naj pogovori z njim. Fajn bi bilo, da mu pove, da ne bo dovolil, da se to ponovi, ampak da mu je fajn družba in se še želi družit z njimi. Namesto povsem prekiniti stike, bi jaz predlagala, da ga spodbudi k pogovoru. Zdi se mi, da je tvoj sin res zelo zrela oseba in lahko temu fantu nudi ogromno opore, ki je doma ne dobi. Skozi tako druženje pa lahko pridobi tudi sam, saj bo skozi njega rasel, dozorel in bolj cenil odnose in ljudi doma. Vendar pa zagotovo ne podpiram, da ga ta še kdaj pretepe. Če se kaj takega še zgodi, sem zagotovo proti nadaljnjemu druženju. Zdi se mi pa da bi sin tega prijatelja bolje razumel, če bi mu ta razložil, kaj se doma dogaja..

Super se mi pa zdi tudi to, da si mu stala ob strani in nisi prepovedovala. Prav zaradi tega, ker mu dopuščaš lastne odločitve, je tvoj sin verjetno tako odgovoren, da je še po tem, ko ga je ta prijatelj pretepel, poklical njegovega očeta. Bravo user posted image user posted image Se pa strinjam, da je tvoja vloga tule le pogovor s sinom, predvsem poslušanje! user posted image

Lp

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.3.2010 21:36:55   
Kepica83
Krasen fant ni kajuser posted image user posted image

Pridna_janja ti pa ga malo biksašuser posted image

< Sporočilo je popravil Kepica83 -- 26.3.2010 21:37:18 >

(odgovor članu zenica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.3.2010 2:28:28   
Lajči

Najprej bi se zahvalila, ker lažje spim odkar ste me ve potolažile z vašimi komentarji. Sem se kar malo napihnila, ko ga tako hvalite. Čeprav mi zelo malo pove o dogajanju v šoli in družbi, pa zgleda, da mu je bilo to prehudo zadržati v sebi.

In ne morem si kaj, da se ne bi še malo pohvalila. Sem še čisto pod vtisom. Ko sem prišla iz službe me je pričakal z rožico in naslednjo čestitko:

Le eno, edino jaz mamo imam,
in tega zaklada nikomur ne dam!

Hvala ti za vse! Vesel in lep materinski dan. <3

ps: Če že hočeš doma pomijem posodo. Al pa skuham kosilo :):)

Sine

)in ga res kuha-carski praženec....

Lep pozdrav!

Ful lepo od tvojega sineta. Očitno ti zelo zaupa, zato ne izneveri njegovega zaupanja, kot so ti že zapisale punce. Otroku veliko pomeni, če ima podporo doma. In za to ti je več kot hvaležen.

(odgovor članu avsa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.3.2010 11:55:07   
Teya D.
Tudi sama si želim, da bodo moji otroci takšni kot je tvoj sin. Da mi bodo zaupali in pomagali drugim.
Prav je storil, da je pomagal in po pretepu celo poklical njegovega očeta. Me kar skrbi kako bo, ko bosta naši dve v teh letih, ker namreč od časa do časa malo zaidem ven na kakšno kavo in čvek s prijateljicami in se samo čudim ( včasih imam kar odprta usta od šoka ) kako se obnaša današnja mladina, kaj vse jim je dovoljeno, kaj rečejo starši, ko morajo po tako pijanega sina? Ne vem če bi lahko otroku še zaupala, da bi ga kateri vikend morala kronično pijanega pobirati s pločnika.

Po moje je bolje, da se ne vmešavaš, če se seveda ne ponovi. Razumem, da je bilo sinu zelo hudo, saj vsakega od nas boli, če te izda dober prijatelj. Čestitke njemu, da je kljub starosti tako zrelo odreagiral. Marsikdo ne bi.

(odgovor članu avsa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.3.2010 12:26:07   
čipka
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Pridna_janja ti pa ga malo biksašuser posted image

malouser posted image user posted image

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?